Pavasaris atidėtas

Nors Everlende nužydėjo pirmoji sakura :)

Turbūt pirmoji Lietuvioje. Prasiskleidė jau seniai, prieš kokias 3 savaites ir sveikino saulę lyg pat Velykinių šalčių. Medelis apsaugotas nuo statybinių faktorių.

:) grįžo dar šis statinys. Būtinas, kai atvažiuoja darbininkai ir ką nors pas tave daro ir tuoleto dar nėra... Paprašiau vietinio vyruko ir sukalė.

Kartą atvažiavęs radau štai tokią griovą. Taip prasidėjo vandens kelionė. 

Radome versmę 73 m gylyje. Tai buvo nuostabi žinia, nes kaimynas gręždamas pasiekė net 140... 
 
Sako, kad tokiais grąžtais gręžia kiaurai per visus sutiktus akmenis per viską...

Tokia štai mašinerija kieme

Ką tik išgręžtas gręžinys atrodo taip. Jame nuleistas techninis siurblys pumpuoja vandenį parą laiko, taip išvalydamas nuo techninio brudo.

Parą laiko lėkė vanduo į pievą

Siurblys mato dienos šviesą paskutinį kartą, tikiuosi ilgam laikui.

2 m gylyje va toks kraneliukas su atšakėle kaimynui pasijungti ateityje

Koridorius, kuriuo atkeliauja vanduo per įvadą į namą. 2 m gylis, žemiau lietuviško įšalo zonos.

Pirmasis originalus Everlendo vanduo :)

O tai jau vandens mazgo užuomazgos. 

Prieš betonuojant grindis, išvedžiojami vandentiekio vamzdžiai.

Juodgrindžių nedarėme. Ekonominis "buterbrodas": putplasčio 150, plėvelė, armatūra, grindinio šildymo vamzdukai ir viskas šokolade (betone)

Šildymo grindų vamzdynas. Rinkomės 20-tuką vokišką.

Kolegė darbe sakė "gyvensit kaip orkaitėje" :D

Šiluminis mazgas

Vandentiekio sistemos patikrinimas prieš glaistant šokoladu

ir štai pagaliau išbridome iš to molio...

Daug pas ką skaičiau, kad kai tai įvyksta, jausmas nuostabus, nes atsistoji ant savo grindų ir tada jau pasijunti namie...

Švaru gražu, tik neilgam. Jau ruošimės judėti į 2 aukštą ir sienom lipti aukštyn, tad čia grįš bardakas labai greitai...

Iki Velykų startavome su sienų šiltinimu ir še tau žiema sugrįžo :(

Laukiame šilumos, kaip niekada :)

Komentarai

  1. Sveiki, noriu pasidžiaugti, kad pakeitėt blogo pavadinimą. Vis paskaitydavau įrašus, nes labai gražus man Jūsų namukas. Bet tas pavadinimas "neverlendas"...buvo tarsi pranašiškas. Su naujuoju tikrai reikalai turėtų klostytis puikiai, to Jums ir linkiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinimai! Nors matau jusyse daugiau poeto, nei statybininko, bet jei blogas biški statybinis - tai truputis daugiau detalių apie medžiagas, statybininkus, kaineles būtų ne pro šal. Bet aišku - tai jūsų siena - ką norit, tą piešiat čia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Matau šildymą susidėjote labai kruopščiai ir gražiai. O rekuperacine sistema kokia diegiate ar apsieisite be jos? Būtų jau įdomu pamatyti kaip dabar viskas atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Rekuperacinės neturime. Turime aukštas lubas ir paprastus ventiliacijos kanalus į dauguma kambarių. Aukštos lubos užtikrina gerą oro situaciją, gaivos pojutį, o šildomos grindis šilumą kojoms, nuo ko ir visam kūnui šalta. Pas mus būna 18-20C ir jaučiamės puikiai. Jau gyvename pusmetis :) Idėsiu kažkada foto ir "uždarysiu" statybų etapą. Įsikėlus tiek darbų ir rūpesčių, kad nėra kada rašyti

      Panaikinti
    2. Andriau, dar pradėkite skirti, kur reklaminiai troliai bando per jus rklamuoti rekuperacinę sistemą, vartus ar dar kažką, o kur rašo tikri žmonės, o ne robotai:) Bet foto lauksime - galėtumėte straipsnį atskirą sukalti. Sėkmės!

      Panaikinti
  4. Laba diena,
    Taip trūksta užbaigiamojo įrašo... :) Smagu, kad jau gyvenate, nepaisant ilgo statybų proceso. Linkiu, kad namas tarnautų jūsų šeimai, o sekėjams dar sulaukti bent vieno paskutinio pranešimo apie užbaigimą ir įkurtuves!

    AtsakytiPanaikinti
  5. ai kai namuose šilta, yra šilumos siurblys, tai gali amžina žiema būt. ačiū saulesbroliai.lt

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4