Ilgiausias mėnuo metuose...

...matyt yra lapkritis. 
Kaip prasideda spalio pabaigoje taip ir tęsiasi iki balandžio vidurio :)


Kad ir kaip mylėčiau žiemą, o paskiau ir rudenį, bet lapkričio tai nelabai. Vilnius, Lietuva... tampa panašūs į juodai baltas fotografijas. Šiandiena aplankiau Neverlendą ir radau jį lyg suklususį, kažko laukiantį. Viskas rudai pilka. Tik mano šiumetinis projektas - apsodinti šlaitukai žaliuoja lyg sintetiniai. Ta žolė kažkokia keista, lyg netikra, nesiderina prie gana laukinės aplinkos.


Išties į savo platybes nulekiu dažniau nei atrodytu. Tiesiog vakarai ir dienos tokie trumpi, kad nėra kada nė užsimoti, ką nors daugiau nuveikti. Nors šį tą ir nuveikiu. Kaip antai, dar berods rugsėjį braidydami su matininku aptikome laukinę rožę, tai yra eriškėtrožę. Kurį tai kartą nulėkęs persodinau ją palei numatomą sklypuko ribą. Matyt jau būsiu rašęs, kad teritorijos pakraščiuose vis pasodinu kokį medį ar krūmą.


čia gi dar pasėjau du ąžuoliukus. Medžiai jau paaugę, tad nežinau kaip prigis, bet matysim pavasarį. Visas apačioje esančias šalekeles nukarpiau sekatoriumi. Tai lyg kultūrinimas toks, kartu pagalba žiemai. Mat pakirstos šaknys mažiau paduos drėgmės, o gyventi tai reikia per žiemą...


Taip vat tyliai ir laukiame žiemos, Kalėdų... Nors spalio paskutinėmis dienomis jau buvo taip viltingai pasnigę, tačiau netrukus žmonės vėl lengviau atsiduso: "didžiosios šildymo sąskaitos dar ne lapkritį, dar kiek vėliau...."


lapkritis vienok...





Komentarai

  1. Žiema kvepia amžinu lapkričiu, 0 man šis blogas kvepia emigracija, nors gal aš ir klystu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. aga as irgi norejau rasyt kad entuziazmo per krastus ( prisipazinsiu ir as pradejau dvejot ir galvot ka as cia veikiu po situ rinkimu...)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4