Bobų vasara 2012. Jubiliejinis - 100-tasis dienoraščio įrašas

Atėjo ir išeina...

Orų prognozuotojai ryt žada jau tikrą rudenį. Tiesą sakant vasara šiemet baigėsi jau liepos pabaigoje. Rūgpjūtį taip ir neatėjo diena, kai taip norėjosi pūkštelėti į ežerą. 

Neverlende grybų metas. Tiesa, šiemet ypač gausus musmėrių derlius. 

Tačiau priklysta ir raudonviršis ar koks šilbaravykis :) Tačiau karaliauja taškuotėji raudonviršiai - Amanita muscaria - aukštosios mados atstovės

Apželdinimo naujienos :) Po darbų neiškenčiau ir nulėkiau apsižiūrėti ūkio. Užpreitą savaitgalį pasėtas žolynėlis vos vos kyla. Įsižiūrėjus arti, galima pamatyti 3-4 cm ūgliukus. Paskiausiai pasodinta žolytė lėtai dygsta, matyt dėl atšalusių orų, ypač naktų. Bet potencialas yra :)

O tai pirmiausia apsėtas plotelis :) Sukilęs kaip reikiant. Tačiau vis vien apžėlę tokiais gabalais, o vietom žolytė visai skysta. Nors ji ten ir yra. Atrodo, kad netolygiai pasėtam tačiau realiai sėjau maksimaliai lygiai. Gal užsigrėbliojo vietom giliau? Tačiau rezultatas jau yra. Gera matyti augimą...

O tai liūdna šių metų naujiena. Namas nešiltintas stovi jau trečią sezoną ir dar bala žino kiek tai tęsis :( Šiemet, tiesą sakant praėjusį savaitgalį atsirado korozijos ženklai. Keista, tai aptikau tik pačioje apatinėje plytų eilėje. 

Gal patarsit ką čia daryt? Gal reiktų užteplioti kokia cementine koše ar kuo? Faktas, kad reikia kuo greičiau šiltinti ir slėpti tas raudonas plytas. Jos tikrai nepritaikytos išorei. Tačiau dėl anksčiau jau minėto "rankinio stabdžio" negaliu judėti pirmyn. Tas apšiltinimas ir aptinkavimas matyt pakainuos keliasdešimt K LT :( Tad va, turiu rūpestėlį...

Na, o tai tie 5% "gyvenimo name" :) Turiu omenyje mėstelėnų ir mėsčionių svajonę gyventi name arba dar vadinamas "romantinis etapas". Tai nuostabioji to pusė, žinoma gaila, kad realybėje tai yra tik maždaug 5% to, kas yra gyvenimas name. Visą kitą - darbas, darbas, darbelis. Namas skirtas tiems, kas mėgaujasi tuo procesu: žemių kasimu, žolės pjovimu, lapų grėbimu, ravėjimu, laistymu, kalimu, dažymu, sniego kasimu (6 ryto), malkų kapojimu ir vilkimu... mano draugas - tipinis mėstelėnas kartą nuomojosi namą ir gyveno su šeimyna. Tai jis apibūdina taip: "kasdien jaučiuosi, kad esu to namo aptarnaujantis personalas", dabar jis laimingas nuomojasi butuką senamiestyje. Kiekvienam savo :)






Komentarai

  1. "kasdien jaučiuosi, kad esu to namo aptarnaujantis personalas"

    Aš namą statysiuosi, bet jis bus(bent aš taip planuoju) toks, kad jūsų draugo frazė neturėtų pagrindo. Statu su mintimi, kad namas man tarnaus, o ne aš namui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tik norėjau pasakyti, kad namas nėra pagerintas butas. Tai greičiau gyvenimo būdas ir tuo reikia mėgautis. Kitu atveju geriau likti mieste arba bent jau rinktis kotedžą. Arba, žinoma, samdytis aptarnaujantį personalą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. apatinems plytoms chana, Andriau. dregme kyla i virsu, todel tiketina, kad ir virsutinems tuoj bus taip pat. uztepti reiktu hodroizoliacija.

    AtsakytiPanaikinti
  4. seip ar as aklas ar kaip, bet tarp pamato ir plytu neizvelgiu hidroizoliacijos(toliaus) jis turejo buti paklotas bent kazkiek, kad uzsileistu ant pamato. jei tikrai jo ner, tada net nezinau ka daryt, nepades joks tepimas nes dregme skverbiasi ne is sono, bet is apacios.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šiaip yra tas tolis, jis ir nuotraukose matyti. Ten tas tamsus ir yra tolis. Padaryta normaliai. Šiaip tos plytos yra sausos ir drėgmė iš niekur neturėtš patekti. Na nebent nuteka nuo langų ar sienų. Manau užtepsiu tuo greitai stinkstančiu montažiniu tinku. Kas yra hidroizoliacija šiuo atveju tai nežinau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Palangių dar nėra, nes namas nešiltintas ir nėra apdailų

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kur langai auksciau pamato irgi taip pat trupa plytos iskart po langu? kaip apatine eile kur nera langu? jei sudregsta is isores ir nespeja isdziuti, tuomet nutepimas bet kokia hidroizoliacija turetu bent is dalies apsaugot nuo tolesnio irimo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kuo ilgiau nedesi isorines izoliacijos (apsiltinimo) su kievienu sezonu tas muras labiau degraduos. Ilgainui net silikatines plytos pradeda irti, o cia molines... Ne i zeme piniga reikia kisti, o i namo baigtuma, nes zole vertes statinui neprideda, zemes gerbuvi pasidarysi, kai laikai pageres, o namas jau po 10 metu reiklaus remonto, kuris gali prilygti kapitaliniam...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4