Atostogų metas. Madzuchai 2011


Galima ir taip pavadinti... Ištiesų šią vasarą stojo statymas. Dėl įvairių priežasčių. Pirmoji - finansai groja romansus. Antroji skyrybų reikalai juda lėtai ir šlykščiai komplikuojasi, bent jau duotuoju momentu. Trečioji - sudėjus tas pirmąsias abi, apima motyvacijos stoka. O trūksta motvacijos, sunku jausti malonumą. O tada jau geriau užsiimti kuo kitu. Tą ir stengiuosi veikti. Atostogauju, pramogauju ir pan. Neverlende tik daržas lopoja ir eglutės stiebiasi :) Aišku ir žpliapjova, kad ją kur velniai :D Šiaip nieko naujo neįvyko, ypačei, kas būtų įdomu pragmatiškiesiems statybų manjakams, tad ir netrukdau Jūsų brangaus laiko laiko ;)

Bet šiuo bei tuo norėčiau pasidalinti. Žolinių savaitgalį, kai matyt visi buvo išvykę kur nors, man pasisekė pagaliau aplankyti žemaitiškąjį japonišką sodą. Tiesa, kokią savaitę anksčiau dar aplankiau ir Vilnietiškąjį japonišką sodą, kuris merdi VU botanikos sode. Išties, ten gana liūdnas vaizdas.

Šiaip jau tai puiki vieta romantiniam pasivaikščiojimui tarp kardelių lysvių ar rožynų, ar pasidaryti gražių vestuvinių foto, tačiau japoniškas sodas, tai tik vienas pavadinimas. Tokio geriau ten neieškoti.



Tačiau žemaitiškasis sodas - visai kitas reikalas :)

Sodas dar tik kuriamas, tačiau kas jau padaryta - padaryta su meile ir gana profesionaliai. Vaikštinėjant labai jauku ir matyti, kad jei viskas judės taip toliau, ši vieta turėtų tapti tikrai ypatinga...

Viskas labai tvarkinga. Net primiena golfo lauką

Jei paliksi pinigėlį, greičiausiai ir tau pasiseks turėti sodą :D

Lietuviškas šaltinis įrengtas japoniškai :) 

Tiesiai matyti kalnų upelį, dešiniau jau paraudusį japonišką klevą...

Nuostabiausia vietelė. Kalnai...


Ši vieta dar perspektyvoje. Stendas rodo į ką šios griovos turėtų pavirsti

Taip taip, čia Lietuva, Darbėnų km.

Bonsai paroda pardavimas. Labai gražūs...

Yra ir sausas akmenų sodas. Tiesa gana mažutis ir ilgas, bet išpuoselėtas puikiai. 

viskas labai japoniška :)

Nemokama reklama :) 

Auginami ir parduodami japoniški klevai. Sodinukai mažučiai, iš sėklų, tačiau užtat nebrangūs: 15 Lt. Bet šeimininkas prisiekė, kad šie klevai atlaiko 35C speigą, 35C karštį, sniegą, pūgas, ugnį, vandenį ir varines triūbas. Sodinti galima ir reikia tiesiog dabar :) Tai aišku, kad vieną tokį parsivežiau pabandymui ir jau "pasėjau" Neverlende...

O čia dauginasi ginkmedžiai

Kyštelėjom nosį į šiltnamius, kur šis gėris dauginasi. Konkrečiai čia, atrodo, kad bus bonsai šiltnamis :)

O šiame dygsta ginkmedžiai ir japoniški klevai

Japonas, bonsai meistras, mielai pataria visais augaliukų klausimais

balutės, prie kurių norisi stovėti ilgai ilgai

Veikia arbatos namelis, galima pasimėgauti žalia arbata, iš arbatžolių miltų. Jei nespjauni į vaisines arbatas ir/ar į arbatą vis dar įsimeti cukraus, geriau ten neik...

gurmanai ir estetai įvertins ;)

norėjau parodyti mažiausią matytą bonsą. Tą, šalia žiebtuvėlio ;)

Jei važiuosi pro Kretingą, nepatingėk užsukti. Verta.
Daugiau info: www.japangarden.lt




Komentarai

  1. Oho koks grazus zemaitiskas sodas, namelis ir nuotraukos. AS irgi galvoju isigyti japoniska kleva.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau ir as („Madzuchai”) ten tik mano akimis ziurin per daug ten viskas yra nugludinta :( bet gal cia tik tokia pradzia ir laikui einant viskas sunaturales bet tuom noreciau tiketi :)
    turiu planu ir as apie soda tik ne Japonu o Kinieciu :) nezinanciam pasakysiu kad pirmesni buvo Kinieciai ir tik paskui tai pereme Japonai ir viska apgludino todel man daugiau ir patinka Kinieciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagiai čia jūs! Pamenu pavydėjau, kad išsigrūdom į slidinėjimo kelionę, kur susilaužiau pirštą, o galėjom taip ramiai kaimiškai Lietuvoj paatostogaut..

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4