Pasvajokime: vonios kambariai

Arba SANMAZGAS. Siaubingas pavadinimas, šiai subtiliai ir šventai vietai... :) Kai girdžiu kokį specialistą rimtu veidu (dėl rimtumo dar rauktelėjus kaktą) tariant šį žodį, to žmogaus akcijos mano mintys krenta kaip Dow Jones indeksas 2008-ųjų rugsėjį



Gera turėti savo blogą. Gali rašyti ką galvoji. Nors, aišku, nevisai. Periodiškai vis ką nors tenka pašalinti vėliau, vis perlenkiu lazdą su atviravimu :)

Tai kaip gyvenate, brangieji skaitytojai? Šiais metais džiaugiamės giliausia žiema per pastarąjį šimtmetį. Tad statybos visur apmirę ne vien dėl siautėjančios krizės, bet ir dėl šalčių, gilaus sniego. O taip, taip... viskas užšalę ir pas mane. Tiesa, po truputi vis tiek kažkas vyksta, bent jau mintyse, planuose... Manau to nurašyti irgi nevertėtų, nes juk viskas prasideda nuo idėjų :)



Kartą, gūdžią žiemą, su giminaičiais keliavau į Latviją, Siguldą, bobslėjų... kažkokiu būdu užsukome į miestą Riga. Atmintin įstrigo pirmą kartą matytas gigantiškas restoranas "Lido" su didžiuliu Mulenružo malūnu ir įstabaus grožio kalėdų eglute. Taip pat užsukome į didžiulį kelių aukštų prekybos centrą parduodantį baldus ir kitus namų apyvokos reikalus. Aiškiai nepamenu ten visko, liko atmintyje šalia įėjimo, koridoriuje stovintis skaisčiai raudonas Ferarri, matyt koks tai prizas. Prisimenu jį dėl to, kad tas prizas buvo padėtas taip, kad galėjai prieiti prie jo ir net pamėginti atidaryti dureles :D Mat pas mus tokie dalykai paprastai už septynių barjerų pastatomi. Bet labiausiai įstrigo dėl to, kad vienas prekybos centro aukštas buvo skirtas vonioms įrangai ir baldams. Įsivaizduokite: einate per didžiulę parduotuvę, ale Senukai ukmergės pl. ir joje prekės ne kokie nors pigūs šūdai, kaip mūsų prekybcentriuose, o nuostabios kokybės ir unikalių dizainų daiktai, kuriuos gali pamatyti nebent mažutėse entuziastų verslininkų pardotuvėlėse kokioj nors Domus galerijoj arba tik žurnaluose, internete... O tu eini tarp šių visų grožių, gali liesti, pasimatuoti, pamėginti. Manau daugelis esame buvę tokiose parduotuvėse, bet retai Lietuvoje. Visgi mūsų šalis yra ubagynas. Mes turtingi tik dvasiškai :D


Mažai tikėtina, kad pajėgsiu kada įsirengti ką nors tokio, bet pasvajoti galima. Sakyčiau ir reikia :) Kartais save palaikau: "Mažiau yra daugiau". Tai tinka ir čia. Galima gyvenime turėti mažiau, bet labai mielo. Arba turėti daug chlamo, bet mažai džiaugsmo, tiesiog tenkinti funkciją arba priimti dar liūdnesnę poziciją "džiaugtis, kad apskritai ir tai turi. Kiek daug žmonių nė to neturi". Va tokios mintys aplanko kai niūriai slenku tarp Senių lentynose išdėliotų maišytuvų (pvz vonios maišytuvas su dušo žarna ir purkštuku. 139 Lt), arba sliūkinu įtraukęs kaklą po nykiais, bet gana brangiais šviestuvais antrąjame aukšte.



Norėjau parašyti smagų įrašą apie asociacijas ir svajones - mintis, kurios sukosi galvoje kai liejau prakaitą mojuodamas kastuvu laidodamas vamzdynus :) Bet išėjo kažkoks pilkas nūdienos minčių ir aktualijų atspindys (kas skaito nuolat mano rašinius, žino, kokie tai laikai užslinkę į Neverlendą). Tad neberašysiu,  pasimėgaukime vaizdais ir pasvajokime apie tylų ir lėtą sekmadienio rytą vonioje, kurios norėtum ištikrųjų...








Komentarai

  1. Sveiki!

    Ar buvot aplankyti Neverlendo? :) senokai jau buvo fotoreportažas.. Kaip namas pražiemojo? Kokie artimiausi planai statybose?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas :)
    Nerašau paskutiniu metu nieko, nes nelabai turiu ką parašyti. Ši purvina ir ilga kaip šimtmečiai žiema niekaip nesibaigia... Nors apsilankau periodiškai savo valdose, bet nieko nedarau. Laukiame pavasario :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ...ir naujų sėkmingų darbų statybose :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4