Vandentieko įvadas jau įvestas

Sveiki. Puikus ilgas savaitgalis. Ir oras nuostabus kaip reta per Vėlines. Šiais metais nepavyko susiorganizuoti kelionės "ant kapų", tad paskyriau jį savo Neverlendui. Jau lyg rašiau, kad toje pačioje vandentiekio įvado tranšėjoje, sugalvojau "antru aukštu" pravesti ir kanalizacijos vamzdžius, kuriais iš katilinėje ir garaže įrengtų trapų galės tekėti vandenys į lauką, į lietaus kanalizaciją (kurios kol kas dar ir nėra). Penktadienį nusipirkau 110 diametro kanalizacijos vamzdžių, šeštadienį bei sekmadienį viską paklojau, sujungiau ir pasidarbavau iš peties kastuvu :) Dabar va rašau baisiai savimi patenkintas, nes ir šis "juodas" darbas jau užbaigtas. Yeees!


Tranšėja tęsiasi per garažą. "Pirmasis aukštas" (vandentiekio įvadas ir kabelis) jau užverstas. Matyti kanalizacijos vamzdžiai, kurie jau irgi pradėti užkasinėti. Į dešinę atsišakoja atšaka į garažo trapą. O beje, pats trapas, truputi geresnis su sifonu ir metalinėmis grotelėmis pasirodo ne toks jau pigus daiktas - 158 Lt... :(


 O va čia jau "šauname" į lauką :) Kadangi griovys gana gilus, tai verčiant iš namo pusės pradėjo byrėti žemės, o dar reikėjo patrombuoti nemenkai. Tad įrengiau tokią lentų pertvarą. Mat žemai, -1,60 gylyje (čia ir nematyti) išlenda tas vandentiekio įvadas.

Visgi kaip man nusibodo tas žemės knisimo etapas... Bet dariau jį kantriai ir su meile. Juk tai bus namo "maitinimas" ir "tuštinimasis", kaip sakant gyvybiškai ypač svarbios funkcijos :D Tačiau visgi tranšėjos iki galo neužkasiau: liko gabalas po pamatu garažas - katilinė ir katilinėje griovys. Toptelėjo, kad pasikasus po pamatu (tarp garažo ir katilinės) galima per tą pačią skylę prakišti ir vandentiekio vamzdžius, kurie "užmaitins" garaže planuojamą kriauklę ir stovą laistymo žarnai prijungti (tą stovą planuoju iškišti iš garažo į lauką). Baisiai nenoriu draskyti pamato ar sienų skylėms dėl tokių komunikacijų, todėl stengiuosi viską ką įmanoma prakišti po pamatu. Tačiau dabar turiu galvosūkį kaip pravesti tuos vamzdžius iki "taškų". Mano name nėra gipskartonio pertvarų (visos sienos yra tikros, iš plytų), o vamzdžių jokių nenoriu matyti net ir garaže. Tiksliai nežinau, bet gal jūs žinosite: ar galima vandentiekio vamzdžius betonuoti į grindis? Manau garaže, o gal net ir visame name iki "taškų" pravesti tuos lanksčius vamzdžius su termoizoliacija (su tokiu minkštu apvalkalu). Termoizoliacija reikalinga, nes žiemą, šaltą dieną garaže temperatūra gali būti minusinė, tad nenoriu jog užšaltų vanduo ir nesusprogdintų vamzdžių. Galvoju gal tuos vamzdžius kišti į pvz 110 diametro kanalizacijos vamzdžius ir tokius savotiškus kanalus paskandinti betoninėse grindyse? Patarkite prašau, nes visai nesumoju kaip elgtis.


 
Vėl ruda žolė, vėl baigiasi ruduo. Nors šiais metais rudeninis oras tikrai puikus, net sunku patikėti, kad Vėlinės...

Komentarai

  1. nevedziok vandentiekio vamzdziu garaze tokiam gylyje kur jie gali uzsalti. butinai islindima i sviesa daryk siltoje patalpoje, geriausia katilineje, nes saltesne ziema tikrai gali turet bedu. o seip as juos vedziociau putu polistireno sluoksnyje grindyse sildomose patalpose. o seip pamatuose nebijok skyliu daryt, tikrai tai juntamai nepamazins ju vientisumo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vandentiekio įvadas ateina gana giliai žemėje. Iš lauko įeina į garažą -1,6 m., o iki katilinės po garažo grindimis po truputi pakyla iki -0,8 m. Man rodos gylio tikrai gana. Aš galvoju kaip iš katilinės atvesti vamzdžius iki garaže numatomų kranų. Vis tiek vamzdžius reikia per garažą kažkaip vesti. Tai galvoju į garažo grindų betoną juos palaidoti arba išvis po grindimis įkasti žemėje... net nežinau kaip geriau daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. vesk kaip patogiau (betone,polistirole, sienoje, zemeje) esme, kad siltoje patalpoje is kurios vesi, zemiausioje vietoje reiketu pasidaryt kranelius, kuriuos atsukus, galetum isleisti visa vandeni is vamzdziu garaze pries ziemos sezona(aisku vamzdziai turi buti sumontuoti su atitinkamais nuolydziais). tuomet tikrai busi ramus ir niekas neuzsals ir nesprogs.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4