Fotosesija ir... kasame toliau :D

Savaitgalis vėl džiugino saulute :) Tai bent ruduo! 2010 metai pasižymėjo išskirtinai nuostabiais orais: senovinė poliarinė žiema, greitai sužydęs pavasaris, tropinė vasara ir auksinis ruduo... išskirtiniai metai visa kuo, gaila tik ne mano statybų progresu. Bet nuojauta kužda, kad sniegas jau ne už kalnų, o kalnuose :) tad savaitgalį stvėriau fotošautuvą ir nukūriau į savo pažadėtąją žemę.


 Asfaltas... didžioji 2010 metų naujovė Neverlende :) Taip atėjo XXI amžius, EU pinigai, o istorijon išėjo dulkių kamuoliai ir triukšmas kildavęs kaimo jaunuoliui Golfuku pjaunant ant kokio 100 km/h... 


Šiaurės rytų pusė. Dar matyti nupjautas pievos gabalas. Tai naujasis kaimynas, šiais metais įsigijęs 50 arų ir jau pasižymėjęs kas čia jo :) matyt pavasarį sulauksime buldozerių


Pietryčiai. Dangus toks...


Pietvakariai. Žiūri į saulutę :)

 

 Šiaurės vakarai. Nuo kito kaimyno kalvos, kuris taip pat įsisuko šiais 2010 metais. Kam krizė, o kas pasinaudojo kainų nuopoliu ir "papigiaja" įsitaisė perspektyvius sklypukus, Šis kaimynas taip pat įsikurs 1ha plote. Žinoma, jau aptarėme ir žoliapjovių grafiko klausimus :)


Šiaurės rytai. "Darbinė" pusė.


Nuo kelio. Čia galėtų įtilpti dar bent dvi sodybos - iki namo apie 70 arų sklypas.


Užvertus vandentiekio įvado tranšėję jau džiaugiausi, kad didieji kasimo darbai kaip ir baigti. Tačiau toptelėjo į galvą, kad būsiu pamiršęs savo zen sodą ir jame planuojamą arbatos namelį. Juk ten reikės ne tik išsivirti arbatos... Taigi, reikalingas vandentiekis. O vandenį reiks prisijungti iš kur, jei ne iš namo katilinėje ateityje įrengto hidroforo..? O kaip ten prisikasiu, jei visur name bus jau įrengtos "stiažkės" (betoninės grindys). Tai galva galva... Taip, kad čiupau kastuvą ir "išariau"dar vieną tranšėją nuo katilinės iki vakarinės sienos per visą garažą. Vakariniame pasienyje iškasiau vėl pusantro metro gylio griovį. Tačiau lauke nusprendžiau nekasti. Kadangi pirtis ir visi vandentiekiai į ten yra planuojami laaabai tolimoje perspektyvoje, nusprendžiau privedus vamzdį palikti ilgesnį jo galą, tačiau jį susukti ir tiesiog užkasti po pamatu. Kai jau reiks prisijungti vandenį, tiesiog pasikasiu iš lauko pusės, surasiu tą susuktą vamzdį ir prisijungsiu. Taip pat planuoju šalia vamzdžio pravesti ir trifazį elektros kabelį, nes matyt reikės ten ne tik vandeniuko.


Žodžiu turėjau vėl kurmių darbelio :) Ta pačia tranšėja sugalvojau pravesti ir vamzdžius iki garažo kriauklės (nuo durų į kairę matyti kanalizacijos vamzdis, ten ta kriauklė ir bus). O nuo durų į dešinę apie metrą norėčiau iškišti vamzdį, prie kurio jungti laistymo žarnoką :) mat ten, vakaruose numatoma ta skutama pievelė. Tad tuo grioveliu (kuris pasienyje matyti) eis net trys vamzdžiai: kriauklei šiltas ir šaltas, paskum šaltas prasitęs laistymo stovui ir dar "mėlynas" trisdešimtantrukas, kuris ners po durimis ir pamatu gilyn... Viduryje kyšantis vamzdis su kepure - tai garažo trapukas.

Komentarai

  1. Labukas, nu geras, tai pasirodo, ta neverlendo svajonė jau tuoj taps realybe :). Kol kas tik trumpam užsukau į tavo blog'ą, bet reikės vėliau detaliau panagrinėt - mums irgi aktualu, nes įsirenginėjam namą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kada pilnai uzbaigsi nama? atrodo superb! ir gyvent grynam ore..emutis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas, kada dievai žino kada užbaigsiu. Kaip ir tikėjausi, tai yra didysis gyvenimo projektas :) Nors ne tiek daug trūksta, kad galėtum gyventi tokiam pusfabrikatyje, gal tokia perspektyva laukia...

    AtsakytiPanaikinti
  4. na sekmes uzbaigti nama. uzsuksiu kada nors paziuret

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, labai daug truksta iki gyvenimo...
    As tokia stadija kaip tavo pasiekiau per 5men. ir isleidau apie trecdali pinigu. Visos statybos truko 23men (iki visiskai pilnos apdailos).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, taip, iki normalaus gyvenimo trūksta nemažai. Bet vasarą gal galima pagyventi ir pasidarbuoti, pvz per atostogas. Na, bet aišku, iki persikraustymo dar toli. Aš šią stadiją pasiekiau maždaug per 6-7 mėn., su prastovom, kurių bendrai susidaro apie 2 mėn., gal ir daugiau. Kai finansavimas eina gerai, statyba irgi nelaukia. Šiemet gyvenimas kitaip pasisuko, tai turiu pauzę jau metus. Kai reikalai išsispręs, pajudėsime toliau. O kol išsispręs, šį tą ir pats pasidarau. Viskas lėtai, bet smagu. Aš niekada nesiveržiau kuo greičiau užbaigti ir įsikraustyti. Tiesą sakant nuo pat pradžių (kai finansinė padėtis buvo tikrai puiki ir nebuvo jokių kliūčių šioje vietoje) nė nemaniau, kad užbaigsiu per standartinį laikotarpį metus-du. Čia standartiškai mąstantys praktiški žmonės dažnai mane kritikuoja ir rašinėja pagiežingas pastabas apie "rožinius akinius", o buvo ir labai stiprių pasisakymų :) Na ir tegul, aš tą priimu kaip kitokią nuomonę ir net... kaip komplimentą. Taip, aš stengiuosi nepamiršti savo svajonės gyventi tokiame name kokiame noriu gyventi, o ne tokiame, kurį pajėgiu pasistatyti, ar dar liūdniau: koks man pridera pagal socialinę padėtį :D Tai padaryti galima pasirenkant du iš trijų:
    1. Greitai.
    2. Gerai/kokybiškai.
    3. Pigiai.

    Pradėjau statydamas pagal 1 ir 2 kombinaciją ir mokėjau gan brangiai. Manau mokėjau maždaug +20 procentų nei galėjau gauti rinkoje, bet kokybė buvo puiki. Dabar turiu kapitalinius statinius gan kokybiškus (samdžiau technines priežiūras, tikrinau kaip sugebėjau, bet esminio broko kol kas nepastebėta).

    Dabar pasikeitė aplinkybės, tai pasirinkau schemą 2 ir 3, tai viskas eina lėtai lėtai, bet taip kaip aš noriu.

    Daug kas pasirinktų 1 ir 3, gal ir aš, jei jau neturėčiau kur gyventi ar manyčiau kad namai yra tik "vieta pernakvoti", bet aš pasirinkau tai kas man atrodo labiau tinkama man. :)

    Pavyks man ar ne, pagyvensim - pamatysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. I ilgas statybas ziuriu labai skeptiskai, nes technologijos, mados greitai keiciasi. Paziurek i namus statytus pries 10 metu - juos jau reikia renovuoti, o 20ies metu senumo namai atrodo isvis baisybes.
    Dabartines tendencijos lyg ir juda nedidelio ir energetiskai efektyvaus namo link. Bet cia irgi negali zinot, kas bus po 10 metu.
    Uzbaigus po 10 metu gali taip ir netekti pasidziaugt nauju ir moderniu namu.
    Tai galiu reziumuoti, kad esu salininkas statybu tokio namo, kuri gali pabaigt iki galo, nesivaldamas i amziaus statybas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4