Įvadas: pradėjau užkasinėti vandentiekio įvadą

Sveiki. Senokai rašiau. Tos pauzės ilgokokos :) Na, bet sakoma: "neturi pinigų - neik į restoraną, neturi ką pasakyti - tylėk". Visgi porą savaičių nieko neveikiau, o gaila, mat buvo puikūs orai, gražus auksinis ruduo. Ar pastebėjote, kad šiais metais ruduo ypač geltonas? Beveik nėra raudonų lapų, vien geltonis...

Bet, visgi šiandiena pajudėjau į priekį :) Vakar nusipirkau 12 m elektros kabelį, o šiandiena 13 m vamzdžio. Šiandiena viską paklojau ir pradėjau užvertinėti. Ilgai galvojau kaip man čia viską nusipirkti, kad nesuklysti.

Daugiausia abejonių buvo dėl vamzdžio, kokį reikia dėti: 32 mm ar 50 mm skersmens? Norėjau dėti 50 mm, nes 32 mm man atrodė vizualiai pakankamai plonas vamzdėkas. Kaip čia per jį tekės pakankamai vandens ir visoms trims vonioms ir virtuvei ir sodo laistymui... Nežinau... Bet kažkaip mane įtikino, kad visi deda tą trisdešimtantruką ir visiems viskas gerai. Na tai ir aš pirkau tokį Ermitaže, wavin firmos.

O Kabelį pirkau guminiu šarvu. 3 x 2.50. Senukuose konsultantas sako, kad visi čia tokį perka į siurblius, tai turi tikti. Tai patikėjau ir nusipirkau.

Tiek kabelį tiek vamzdį pirkau tokio ilgio, kad būtų nuo katilinės iki išėjimo iš namo apie metrą. Bet tas plastikinis vamzdis toks susisukęs neklaužada :) Pradžioj nesumečiau kaip čia jį ištiesinti griovyje. Paskum radau tokių 3-4mm storio vielos galiukų. Perlenkiau į U formą ir sukaliau į žemę prispausdamas vamzdį. Taip vamzdis buvo "prikaltas" prie griovio dugno, kad nesiraitytų :) Kabelį dėjau šalia. Ir užmečiau jau žemių kažkiek. Toje pačioje tranšėjoje kiek aukščiau dar pravedinėsiu kanalizacijos vamzdžius, kurie surinks vandenį iš katilinės ir garažo trapukų ir nuves jį į lauko kanalizaciją. Tad dabar reikės dar truputį pilkų ar geltonų vamzdžių nusipirkti ir būsiu pasiruošęs viską galutinai palaidoti.

Jei spėsiu iki šalčių ir sniego, tai tuo ir uždarysiu taip ir neprasidėjusį statybų sezoną 2010 :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4