Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę


Pirmoji nuotrauka ištiesu yra finalinis veiksmas - patikrinimas kaip viskas veikia :) Matosi, kad veikia.


Aukščiausiame taške supyliau kibirą vandens, o jis štai teka. Keistai palengva.


Tagi tokios naujienos: anradienį Gerunda atsiuntė vamzdžių komplektą iš Kauno. Gavau tirai gerą kainą, visas vamzdžių komplektas (8 vamzdžiai po 3 metrus, dar keli po 2m, po 1m, taip pat ir keli vamzdžiai 50 mm diametro ir krūva trišakių, alkūnių, montavimo pasta ir viso kito gėrio) kainavo 311 Lt. Tiesa dar reikėjo nusipirkti vamzdžių tvirtinimo žiedus, kurie su guminėmis tarpinėmis kainavo veik puse tiek kiek patys vamzdžiai. Dar nusipirkau pora wavin trumpukų vamzdukų, kuriuos iškišiu į išorę (taškai, kur vamzdynas lenda į dienos šviesą). Trumpai drūtai esu patenkintas savo sprendimu pats daryti šį darbą. Ir ekonomiškai gerai (matyti kiek sumokėjau vietoj 4-5 tūkstančių, kiek kainuoja toks vamzdynas), ir pats pasidariau su meile, ir prisidėjau realiais darbais prie savo būstinės statybos. Duok dieve, tik kad viskas laikytų, neįgriūtų, nesusiplotų vamzdžiai ir pan. Dėl to dabar rūpestingai užkasinėju. Prisisikaičiau čia visokių patarimų, prisiklausiau istorijų, kaip žemėj tie vamzdžiai susiploja, išsinarsto ir pan., tai dabar kasu tiesiog rankom. Prikamšau aplinkui smėlio, pritrombuoju kiek įmanoma. Matyt, kad šis darbelis irgi užtruks.

Vamzdyno "aukštupis". Į kairę atsišakoja kanalas per kurį atitekės vandenys iš antrojo aukšto ypatingojo šeimininko vonios kambario.


Plytomis reguliavau nuolydžius, aukščius ir visaip kitaip "paramsčiau", kad žemei smunkant vamzdis mažiau linktų. Plytų privariau po vamzdžiais kiek įmanoma. Mat žemei spaudžiantis ir natūraliai sukrentant, plytos neliaus keliauti vamzdžiams žemyn.

O čia vaizdas iš "žemupio" :) į dešinę šakojasi kanalas į pirmojo aukšto vonios kambarį


Vamzdis džiaugsmingai šauna į lauką :) iš kairės atvestas kanalas nuo antrojo aukšto "vaikų vonios kambario", bei nuo pirmojo aukšto virtuvės įrenginių.

Šis "stovas" kaip tik ir prijungs virtuvės rakandus ir iš antro aukšto atkeliaujantį "krioklį". Priminimas: grindų nulis sutampa su viena plytų eile virš pamato.


Pirmo aukšto vonios kambario stovas. Čia prisijungs tuoletas, vonia, kanalas skalbyklei, taip pat kriauklės.

Čia dar vienas stovas "įsimontuoja" į sienoje įrengtą vamzdyno nišą. Vamzdis keliaus aukštyn ir "kanalizuos" šeiminininko personalinės vonios nuotėkas :)


O tai aukščiausias vamzdyno taškas garaže. Čia atsiras kriauklė, kurioje bus patogu nusiplauti rankas po darbų, o gal net plauti obuolius ar kitus objektus. Dėl to vamzdį iki galo atvedžiau storą.

Ir štai laukas. Pamaniau, jog tai lyg namo .... :)


O čia pirmieji namo gyventojai, kurie įsitaisė pastogėje, namo viduje.


Dabar liko dar sukonstruoti 50 mm diametro vamzdukus pirmo aukšto vonioje ir viską gražiai užkasti, sutrombuoti, sulyginti. Blyn, kad tik neįlinktų tie vamzdžiai. Vis dėlto jie 60-100 cm gylyje...

Komentarai

  1. Sutrombuok, o kai išliesi grindis - spaudimas per visą plotą eis ir nieko nenutiks.

    O tu vonioje kriauklės, tualeto, vonios vamzdžius kur vedžiosi? Ne paprasčiau dabar išsikelti tose vietose kur reiks, kiekvienam atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. IR pasidaryk prašau, kad rss rodytų pilnus įrašus

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vonios kambaryje (pirmajame aukšte) kaip tik ir vedžiosiu plonesnius vamzdelius, kurie taip pat po žemėmis eis ir išlys tose vietose kur turi būti į paviršių. Pati konstrukcija panėšėja į tą Karalių slėnio (Egipte) trimatį maketą, kurį visi yra matę (kas buvo Egipte). Tie kanalai šakosis kaip tie katakombų tuneliai vedantys gilyn į požemių kapavietes :D

    Vidmantai, nežinau ką ten jungti su RSS, jei parašytum tiksliau ką daryti, padaryčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jep apkabų tai tikrai nepagailėjai - 7 foto vamzdis sėdės kaip gipse :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Trapus darysiu katilinėje ir garaže. Iš ten nuvesiu vamzdžius į lietaus nuotėkas. Kitaip tariant bus atskira sistemėlė. Svarstau dar dėl vonios kambario, gal ir prasminga būtų extra apsauga nuo "užpylimo". Ar kiti daro trapus, jei nedaromos dušų kabinos?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir dar, pažystamas specialistas pasėjo nerimą dėl tų plytų (po vamzdžiais). Realiai aš pilu žemes į plytų tarpus ir trobuoju. Mano tikslas, kad slegiant žemėms nevažiuotų vamzdžiai žemyn, gylyn. Tai plytų pridėjus tankiai, tai turėtų būti išspresta. Bet štai pažystamas sako, kad dėl tų plytų vamzdžiai gali skilti. Kiek tai realu? Blyn, be plytų vamzdžiai gali išsikraipyti ir išsinarstyti, mat vietom jie stipriai "kabo"???

    AtsakytiPanaikinti
  7. 1. Man rodos per daug pats dėl tų vamzdžių "trizniuoji". Nieko jiems nenutiks. Juk ne tankai važinės ant viršaus, o be to, išliejus grindis bus "slidžių efektas". Slėgis tolygiai pasiskirstys paviršiuje. Pas tave čia nemažai po trasų, bet gal geriau ne plytomis o kokiu žvyringu smėliu nuolydžius formuok. Be to, kiek pamenu kasdamas gerokai skundeisi grunto kietumu. Naudok jį. Dar patrombuosi ir šimtas metų laikys. :)
    2. Jei dar nevėlu, geriau pakeisk visas 90 laipsnių alkūnes į dvi po 45. Visos nuotekos krisdamos žemyn atsimuš į tų 90 alkūnių apačią ir vanduo greit nubėgs palikdamas visą "gėrį". Mano santechnikas man taip griežtai patarė.
    3. Aš trapus dėjau ten, kur bus dušai. T.y. nebus jokio pado, tiesiog kažkokios durelės tiesiai ant plytelių.

    AtsakytiPanaikinti
  8. nuolydziai visur norminiai? ziurek, kad nebutu per dideli, visas sudas vamzdziuose pasiliks....

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuolydis gavosi apie iki 2 cm ant metro. Pasiaiškinau, kad turi būti 1-2 cm/ metrą. Tad turėtų būti "į pat sykį":) Dėl kampų tai dėjau ten kur įmanoma. Gavosi tik 2 juose vietose 90 laipsnių. Pirmoji vieta: garažo kriauklės stovo apačia, ten jokių š kaip ir nebėgs, o antroji - pirmojo aukšto vonios stovo apačia. Tą vietą dar galima būtų patobulinti. Reiks gal pamėginti pakeisti.Kiti kampai ne 90 laipsnių, tvarkoj.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tik viena problemėlė - kai kurios trasos iš nuotraukų atrodo gana ilgos (po 4-6 metrus), o alsuoklių kaip ir nematyti - tokiu atveju gali atsirasti ta problema, kad dėl oro trūkumo kanalizacijos vamzdyne atsiras patraukimo/pasiurbimo efektas ir iš praustuvo, vonios sifonų, unitazo bus ištrauktas vanduo, taip per šiuos prietaisus pradės eiti kanalizacijos smarvė - galbūt tiesiog nuotraukose nesimato oro padavimo atšakų, tačiau pagal projektavimo nuostatas, jeigu atšaka yra ilgesnė nei 2,5 m., tai atšakai yra reikalingas atskiras oro padavimas, kad neatsirastų išsiurbimo efektas. Oro padavimas yra atliekamas įrengiant automatinius alsuoklius (pvz. prie kriauklių, plautuvių) arba pajungiant atskirą atšaką per trišakį į oro padavimą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėl tų plytų tai tikrai jų nereikėtų.Vamzdynas turi būti patiestas ant nejudinto grunto/žemės ir nuolydis formuojamas ne paramstant lentom, plytom ar malkom.Man taip išaiškino specialistai.Aš irgi formuoju nuolydį ir ne visur yra nejudintas gruntas, todėl reikės paplukti žvyrą kiek įmanoma stipriau ir suplūkus patiesti vamzdyną ir užkasti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ar įmanomas dalykas, kad vamzdžiai kai kur būtų pakibę?Juk tai tragedija ir nerimas visam likusiam gyvenimui.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Laba diena, ponios ir ponai, jei jums reikia paskolos, kreipkitės dėl paskolos per Novelty Finance Inc.

    Ar jums nuolat trūksta grynųjų, nes bankas ar kitos finansinės institucijos jums atsisakė paskolos dėl nepakankamo užstato, skolos ir pajamų santykio, žemo kredito balo, aukštų palūkanų ar kitų priežasčių?

    Ar pavargote nuo dabartinės finansinės padėties? Ar jums reikia pastiprinimo savo finansams? Pavargote mokėti daugiau nei turėtumėte už dideles palūkanų normas? Jūs nusipelnėte geresnio sprendimo.

    „Novelty Finance Inc“ yra čia su kredito linija, kuri gali padėti jums siekti bendrų finansinių tikslų.

    Su Novelty Finance paskolos pasiūlymu būsite tikri dėl kokybiškų paskolų paslaugų, tokių kaip;

    • Subsidijuota 3 % palūkanų norma be paslėptų mokesčių.
    • Pateikite paraišką internetu (lengva paraiška jums patogioje vietoje ir laiku)
    • Greitas ir lengvas patvirtinimas per 24 valandas.
    • Gaukite iki 5 milijonų eurų/dolerių.
    • Saugus ir patikimas procesas, 100 % saugus.

    Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas, trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas, užtikrintas ir neužtikrintas paskolas, asmeninę paskolą, verslo paskolą, skolų konsolidavimo paskolą, investicinę paskolą arba paskolą projektui užbaigti ir kt.

    Norėdami kreiptis dėl paskolos, atsiųskite kontaktinį laišką Novelty Finance Inc per
    El. paštas: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp / Telegram: +447915601531
    Telefonas: +447915601531

    Pagarbiai
    Ponia Davina Claire
    „Novelty Finance Inc.“ generalinis direktorius.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki visi,
    Aš esu privatus skolintojas, siūlau paskolą 2% tai yra teisėta įmonė su garbe ir skirtingumu, mes esame pasirengę padėti jums išspręsti bet kokias jūsų finansines problemas, siūlome visų tipų paskolas, taigi, jei jus domina šis paskolos pasiūlymas susisiekite su mumis mūsų el. pašto adresu (christywalton355@gmail.com) Taip pat pateikite toliau pateiktą informaciją, kad galėtume nedelsiant tęsti paskolą.

    Vardas:
    Reikalinga suma:
    Trukmė:
    Šalis:
    Paskolos paskirtis:
    Mėnesinės pajamos:
    Telefono numeris:
    Susisiekite su mumis ir nurodykite aukščiau nurodytą informaciją mūsų el. pašto adresu: christywalton355@gmail.com
    Pagarbiai jums visiems.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Pakalimai

3/4