Vėžlio žingsniu

Taip palyginčiau progeso tempą, lyginant su pernai. Na, bet yra kaip yra. Viskas banguoja. Dabar banga nusileido :) Tad darbuojuosi po truputėli, kiek pats pajėgiu. Tiesa, vis dar kasu nulinę kanalizaciją. Maniau, kad šį darbelį užbaigsiu greičiau, bet viskas einasi sunkiau, nei tikėjausi: gruntas yra labai bjaurus kasti. Sunkiausiai eina 10 cm gylyję prasidedantis šlapias molis, sumišęs su akmenimis - žvyrmolis. Kad jį įveikti, reikia po mažą gabaliuką atsikapoti, atsigrandyti ir tada gali lopetą išmesti iš griovio :) Dievaži, darbas toks juodas, kad kartais pasijuntu lyg Sibiro tremtinys... Bet stengiuosi išlikti atkaklus ir užbaigti pradėtą darbą iki galo. Padaryta jau 3/4 darbų. "Praėjau" nuo aukščiausio taško iki tos vietos, kur vamzdis lys į lauką. Dar liko privesti porą kanalų: iš kairiau esančios vonios kambario ir tolėliau - iš virtuvės. Liko nedaug, tad neužilgo reiks pirkti konstruoti vamzdžius. Gal žinote kaip juos teisingai sujungti? Užtenka sunerti, ar reikia teplioti kokiom pastom ar cementais?

Va čia matyti, kaip tranšėja keliauja per koridorių, virtuvę.


Čia foto iš prarajos dugno. Matyti posūkis ir landa po pamatu (rostverku)


Čia statybininkų dovanėlė: požeminis betono "ežeras". Matyt pilant pamatus liko košės, tai ir išvertė belekur. Tikrai sugadino nuotaiką.


Va čia matyti, kaip pavyko iš dalies neutralizuoti kliūtį. Teko gerokai pamojuoti kirviu ir nudaužyti kraštą. Tikiuosi vamzdžiui tokio tarpo pakaks. Jei ne, vėl teks mojuoti kūju.



Čia radinys netoliese esančiose apleistose fermose: kabančios karvių kaukolės :)
Galiu tik spėti, kas ir kodėl jas čia pakabino...

Komentarai

  1. Vamzdzius sujungiant reiktu tepti tokia specialia mastika "kad slystu", kur kas lengviau jungiasi. Tikrai yra pirkt su "Wavin" brandu, gal yra ir kotokiu. Dar galima vietoj mastikos naudot slapia muila :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirk pilkus vamzdzius. Sujungimas labai paprastas patepi per guma ir viskas. Sia procedura atlik svariai. O del vamzdziu fimros tai jei nori brand`o pirk wawwinus arba Ostoberch. Man sudejo pastaruosius, taciau dabar deciau, pigesnius.

    Pries viska sujungiant su vamzdyje esancia sujingumo guma, gali issiemes gumas sujungti ir issibandyti ar viskas veikia :) .

    O siaip tai simple task to do.

    AtsakytiPanaikinti
  3. bet kokiu tepalu patepk gumas ir mauk siek tiek sukdamas vamzdzius kol pajausi tvirta atsiremima, galima jungti ir be tepimo, tik zymiai didesne tikimybe isstumti guma is savo vietos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tepti nebūtina. Tiesiog jei netepsi, gali sunkiau susijungti. Lygiai taip pat sėkmingai aliejumi gali tepti. Čia dėl slydimo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tepk su Solidolu, tai tokia tirsta tepamoji medziaga. Labai gerai tokiems darbams, uztepi su pirstu ir sujungi vamzdzius. Mes irgi tiap darem :) darbas greitas ir kokybiskas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tik jau netepk Solidolu, cia tokia atrabotkiu atrabotke, varyk saulegrazu aliueju, bent nekenks gumai.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tepti - būtina, nes netepant ir sunkiau ir žymiai padidėja tikimybė išstumti gumą iš vietos. Solidolu - ne, nes tepalai ardo gumas. Arba specialiu, arba - kas žymiai pigiau ir lengviau nuo rankų nusiplauna - muilas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. As isivaizdavau, kad tePti reikia del izoliacijos, del sandarumo. Jeigu tik der slydimo, tai gal tikrai tiks koks sampunas ar duso zele?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kai aš dariausi "kanaleiką", tai į nupjautą butelį įsidėjau ūkinio muilo gabalėliuką ir šiek tiek vandens. Tada su praprastu teptuku pamaišai ir patepi gumas, kad geriau slystų.
    O dėl sandarumo, tai čia juk ne metaliniai vamzdžiai, kuriuos seniau reikėjo cementu ir pakulom sandarint. Per gumas susimauna sandariai, plius visas tas daiktas lieka žemėje apspaustas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu tik nepatarciau naudoti pilkų vamzdžių - jie skirti virš žemės. O po žeme reikėtų naudoti oranžinius - atsparesni spaudimui

    AtsakytiPanaikinti
  11. dar beje, klojant vamzdžius, patartina po jais naudoti smulkų žvyriuką - pagrindui. Jei nėra galimybių dėl taupymo tai bent jau naudoti iškastą gruntą, pašalinant akmenukus. Klojant vamzdžius ir beriant gruntą svarbu tinkamai sutrombuoti jį po vamzdžiais - kad kurs nores vėliau neišlinktų ir nesusidarytų vamzdyje duobė. Tam bent jau aš naudojau vandenį - užpili grunto po vamzdžiu, sutrypi, padarai tinkamą nuolydį, įdedi vamzdį , vėl užberi grunto kad vos vamzdžio viršus matytųsi ir užpili vandeniu - geriausia per kelis kartus. po to užakasant vėlgi per kelis kartus geriausia užpilant vandeniu - kad tinkamai susitrombuotų

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pilki irgi klojami po žeme, tik ne po kokiom važiuojamom dalim. Namo viduje - drąsiai pilkus dėk.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mano kukliomis žiniomis oranžiniai naudojami lauko darbams, t.y. kur yra įšalo tikimybė, pilki viduje ir po namu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kur dingo paskutinis irasas?

    Beje, palaikau tavo tokia gyvenimo ideja - tureti didesnia erdve prie savo namo, tureti savo svajoniu kampa siam pasaulyje. Be to, pats namas, kiek as stebejau tavo blog'a, yra idomus, erdvus ir puikiai tinkamas gyvenimui.

    Laukiu tolimesniu irasu ir linkiu rezultatu statybose!

    Vidmantas G.

    P.S. kada nors ir as rasysiu savaji bloga apie savojo namo statybas. Bet kol kas reikia baigti univera ir rasti darba. Bet manau bus visiems idomu paskaitineti, kaip statybos inzinierius (busimas) statosi sau nama.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4