Pokyčiai

Na ir žiema žiemužė. Gal ir gerai, kad taip šalta. Visokie parazitai iššals, bus sveiki obuoliukai ir bulvės :) Taip pat ne taip apmaudu dėl sustojusių darbų - anksčiau minėjau, kad su naujų metų saliutais praradau darbą ir pajamas. Stop mašyna, net binzyna :) Bet džiaugiuosi, kad čia atsiranda permainų: pasirašiau sutartį ir kitą savaitę keliausiu į naują darbelį. Pajamos bus ženkliai mažesnės, bet jų pakaks išlaikyti esamą ūkį ir mokėti paskolas. Tiesa, šiandiena abejoju ar bankas išduos kitą paskolos gabalą. Na, bet ir tai jau kažkas. Ko gero teks atsiraitot rankoves ir toliau statybas tęsti kaip ir daugelis - savo ir savo draugų, giminių ir visokių meistriukų rankomis. Nemėgstu tokios chaltūros, bet pačiam statydintis savo būstinę taip pat gana smagus užsiėmimas. Na žiūrėsim kaip čia viskas bus.

Šiaip jau artėjant pavasariui po truputi mąstau ką čia galima daryti pačiam. Pagal darbų logiką reikėtų daryti nulinę kanalizaciją ir juodgrindes ("stiažkes"). Pasiskaičiau internete, kad nulinę kanalizaciją tikrai nesunku padaryti. Reikia tik pasižiūrėti, kad nuolydžiai gautųsi ir vengti stačių kampų sujungimuose. Hm, gal šį darbelį ir įveikčiau?..

Juodgrindėms kaip suprantu reikia rimtesnių pajėgų. Reikia sutvarkyti gruntą, užsivežti kažkokios skaldos ar smėlio, tankinti. Po to metalo tinklas ir galiausiai pilti betoną. Taip pat turiu vitriną "salione". Šalia vitrinų reikia daryti duobes ir ten įrengti radiatorius, paslėptus grotelėmis, taip vadinamus konvektorius. Tai tas duobes matyt jau reikia paruošti darant juodgrindes.

taip pat reikia sugalvoti kuriose vietose bus grindinis šildymas, o kur vis dėlto medinės grindys. Mat man patinka tikro natūralaus medžio lentų grindys. Tačiau labai nepatinka ir visokie radiatoriai styrantys namuose. Todėl reikia daryti grindinį šildymą, o čia jau medinių grindų nebe padarysi. Gal egzistuoja šildymas sienose? Hm, reiks pasidomėti internete.

Tai va tokios tokelės. Man jau kvepia pavasariu, o jums? :)

Komentarai

  1. Juodgrindėms nereikia tinklo. Deda specialių priedą vietoj to. Daug laiko ir pinigų sutaupysi.

    Kanalizaciją tikrai drąsiai darykis pats. Tiesiog pasiklausinėk kaip turi būti padaryta, bet ten ne stebūklai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuoširdžiai džiugu girdėti, kad susiradai darbą. Sugebėjai būdamas vienas iš 300 000 pataikyti į vieną iš 2 000 reigstruotų darbo vietų. :)
    O dėl ateinančių darbų, tai jų nebijok ir jei tik leis finansinės galimybės, daugumą padarysi vienas ar su kitų pagalba, žinau ką šneku, tai vienas malonumas, galų gale fizinė pramankšta.
    O jei nepastaltis kokioje srityje darbavaisi ir darbuosiesi? kalbu apie pinigus uždirbančią veiklą a.k.a. darbą

    AtsakytiPanaikinti
  3. kodel apie geriausio draugo atleidima is darbo ir naujo darbo suradima suzinau is facebooku ir blogu?! kur ritasi sitas pasaulis...

    AtsakytiPanaikinti
  4. :) Jei ne facebookai ir blogai, tai zmones isvis vieni kitu nebematytu :) netiketai atsirastu ir nepastebimai istirptu butoves slepiniuose :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Juodgrindėms tikrai nereikia tinklo. Kanalizacija - visiškai nieko sudėtingo, pats parašei kas svarbiausia. Konvektorių pats neturiu, bet mano supratimu ant juogrindžių dar dėsis polistirolas, o ant jo jau normalios grindys, taip, kad gylio jiems turėtų užtekti. Del medinių grindų - daro ir po jomis grindinį šildymą, bet čia jau nežinau ar pasiteisina. Yra darbų kurių pačiam tikrai geriau neverta imtis, bet yra ir tokių kuriuose nėra nieko sudėtingo. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  6. daro po medinem, ner problemu. reik trisluoksni parketa deti ir viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Turiu omenyje medines grindis iš lentų. Tikrų lentų, nušlifuotų, beicuotų, lakuotų ar pan. Parketas man ne prie širdies. Mėgstu natūral prodikt kaip sakant. Po lentom abejoju ar verta dėti šildymą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. tai, manau, galima deti ir po medinem grindim jei labai norima. Siluma juk is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta, jei bus ikaites betonas grindu apacioje, anksciau ar veliau ikais ir medis, tik inercija grindu ikaitimo bus nepalyginamai didesne, be to, jei po betonu polistirolas ir zemiau is kart gruntas(o ne pvz perdanga ir pirmas aukstas) reiketu deti ir gerokai daugiau polistirolo, kad sumazint nuostolius i grunta. Tik vieno nesuprantu, juk parketas(ar parketlentes) tai tas pats naturalus medis, tik daug geriau, su juo gali daryt viska ka ir su naturaliom lentom slifuot/lakuot/alyvuot ir nesijaucia saltas pavirsius, sukloti zymiai lengviau nei paprastas medines grindis, parketo virsutinis sluoksnis buna is kietmedzio kuris zymiai leciau susidevi, jei noresi is tokios medienos grindu kaina bus kosmine, o jei naturalias grindis darysi is pusies/egles, jau po metu pradesi gailetis. www.stataupats.com

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jei grindys sildomos,naturalaus masyvo deti negalima,nes issiklaipys tavo lentos. Sildomom grindim yra specialios lentos is osb blokstes su ant virsaus uzklijuota keliu milimetru storio naturalaus medzio dalimi. Trisluoksne parketlente sildomom grindim taip pat netinka.

    AtsakytiPanaikinti
  10. trisluoksne tinka, jau ne viename name syla tokios grindys be problemu. Pilna trisluoksniu skirtu sildomoms grindims. Masyvas, deja, netinka.

    AtsakytiPanaikinti
  11. na va cia kazka raso, kad imanoma ir masyva sildyt, bet as sau nerizikuociau. http://www.montecristo.lt/naudinga-informacija/mediniu-grindu-klojimo-ant-sildomo-pagrindo-instrukcija

    AtsakytiPanaikinti
  12. dėl sienų šildymo, tai labai įdomu. pati apie tai vos prieš porą savaičių sužinojau, kai vėpsojau į vieną molinį namą ir apie jo statybas kalbėjausi su šveicaru statybininku. sakė, kad toks šildymo metodas - vienas iš natūraliausių (priešingai nei grindinis), o be to, efektyvesnis nei radiatoriais, kurie sukelia bereikalingą oro cirkuliaciją (??). daugiau nesidomėjau, bet iš tikro tai įdomu, kiek pagrįsta tokia nuomonė. ar radai daugiau informacijos?

    AtsakytiPanaikinti
  13. "Dar" nusišneka kažką... Du komentarai vieni kitiems prieštaraujantys... Per rimtą ažiuolo masyvą grindininis šildymas neveikia - medis NEinertiškas šilumai.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4