Progresas ir regresas

Ilgokai nerašiau. Tačiau jau daug įvykių, pats laikas reziumuoti. Ištiesu per tą laiką man pasaulis apsivertė 180 laipsniu. Svarbiausia naujiena yra tai, kad praradau mėgstamą ir neblogai apmokamą darbą. Labai liūdna, ką ir kalbėti. Šiuo metu mūsų šeima išgyvena stresą pagal pilną programą. Tokių išgyvenimų nelinkiu net ir savo priešams. Tačiau šis blogas ne apie tai. Tiesiog praradęs pajamas, prarandi galimybę tęsti savo svajonės statybą. Bent jau kol vėl pradėsi gauti pajamas. Tikėkimės, kad sunkumus pavyks nugalėti ir judėsime toliau.

Liūdnieji pokyčiai sutapo su kiek linksmesniais: namas jau turi akis :) tai yra langus. 23 d. Neverlendas staiga vėl atgijo. Nuo pat ryto užvirė darbas: Fauga statė langus, Skydas statė sandėliuko ir "panic room" duris, signalizatoriai vedžiojo kabelius.

Pavedė tik Megrame, kurie gamina paradines duris. Diena prieš darbus nuvažiavau į jų cechą apžiūrėti durų. Apžiūrėjus duris pamačiau, kad tai tikrai įspūdingas tvarinys. Tačiau vadybininkas sako, kad šios durys su broku. Parodė, kad vietom mediena blogai nušlifuota. Tada nuvedė į kitą patalpą, kur parodė pagamintas ir džiūstančias visiškai naujas varčias. Sako, kad va, padarė naujas duris, kurios dabar nudažytos. Ryt išdžiūs, sukonstruosim ir važiuosim statyti. Kitą dieną, visoms komandoms dirbant skamba telefonas, vadybininkas sako, kad durų nestatys, nes vėl pridarė broko, o tarpušventyje fabrikas nedirbs... Tai darbininkai užkalė skylę lentomis. Dabar laukiame ir tikimės, kad durys atsistos į savo vietą po naujųjų. Geri dalykai sunkiai gimsta :) Galime kol kas pasidžiaugti jau gatavu vitražiuku, kuriuo bus stiklinta viena varčių.



Žodžiu 23 d. pradėti darbai buvo baigti Kučių dieną. Langai sustatyti, signalizacija jau veikia, durys (išskyrus paradines) yra, garažo vartai yra. Namas po raktu ir signalizacija. Valio!


Tai kas padaryta (įskaitant paradines duris) užbaigia jau berods penktąjį etapą, kurį vadinu "Namo uždarymu". Realiai sunaudojau pirmąjį paskolos "gabalą" ir kad nestovėtų darbai ir būtų kuo didesnė vertė nuvariau į priekį investuodamas iš kredito kortų apie 20 tūkst. litų. Šiuos įsiskolinimus planavau padengti iš antrojo paskolos "gabalo", tačiau dabar teks padengti iš išeitinės kompensacijos, kas labai komplikuoja šeimos finansinę padėtį. Taip yra dėl to, kad kol nėra pajamų, negaliu didinti banko įmokų ir imti antrojo paskolos "gabalo". Žodžiu tokios nelinksmybės. Gerai tik tiek, kad namas jau uždarytas. Manau, kad šis etapas tai pusė statybos darbų.

Dabar prasideda neprognozuojamo ilgio krizinė pauzė. Gal atšilus orams reikės bandyti kai ką daryti savo rankomis. Toliau reikėtų daryti nulinę kanalizaciją, juodgrindes. Daugelis kolegų šiuos darbus darosi patys, gal pajėgsiu ir aš?.. Hm, šiuo metu mąstyti apie tai sunku.

Ramių švenčių...


Komentarai

  1. Uzjauciu dėl darbo praradimo ir linkiu, kad surastum išeiti is tokios keblios padėties. Kaip reagavo bankas? Suprantu, kad dabar nelengva visai tavo šeimynai, tai galiu tik pagirti, jog namas šiam etape atrodo puikiai. Nekreipk per daug dėmesio į galimus būsimus komentarus tipo "radai kada paskolų imti ..." ir pan.
    O darbu tikrai viduje sugebesi nemažai ir pats atlikti.
    Sekmės ir stiprybes! Laikykis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Uzuojauta del darbo ir sekmes naujo paieskose. Tikiuosi, kad nesustos ir tavo statybos, o kartu ir sis blogas. Tikrai imanoma statyti ir mazesnemis sanaudomis, tiesa, uztrunka kur kas ilgiau...

    Apie statybas:

    Ar tikrai manai, kad reikalingos juodgrindes? As darbe dariau rekonstrukcija, juodgrindziu nedarem - 6 metai, viskas gerai. Pas save irgi juodgrindziu nesidariau - 2 menesiai nuo grindu isliejimo, bet dar niekas niekur nesedo.

    Nuline kanalizacija paciam padaryt irgi ner sunku, tais PVC vamzdziais tikrai paprasta dirbt. Tik su isvadais man biski problemu buvo - nezinojau kokiam aukstyje ir pan padaryt...

    AtsakytiPanaikinti
  3. geriau mastyk apie nauja darba, nes kitaip visas vargas nueis suniui(bankui) ant uodegos. Gaila, kad taip greit viskas pasikeite, o juk paskolos grazinimo laikas dar daugelis metu, dar juk kelis kart viskas gali pasikeisti. Na optimizmo tau netruksta, tai palinkesiu sekmes...

    AtsakytiPanaikinti
  4. jei nera pajamu stabdyk statybas. Namas gali kelis metus ir saltas pabuti, nieko jam neatsitiks.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4