Konkursas langams įsigyti

Sveiki. Nors oficialiai šią savaitę jau tveriamas stogas, tačiau baisu galvoti kaip viskas vyksta iš tikrųjų. Argi ne puikus orelis? :) Kuo toliau tuo linksmiau: šiandiena iš dangaus krenta ledo gabalai. Paprastai myliu rudenį ir lietų (juk esu melancholikas lietuvis!), bet šiemet visa tai manęs visai nedžiugina... Na, bet yra kaip yra. Stogas vis vien po truputi tveriasi. Tiesa, savo akim dar neregėjau, bet iš stogdengių žinios tokios: darbai prasidėjo, kranas sukėlė medieną į pastogę (baisiai aukšta pilis, rankomis lentų pakelti į antrą aukštą – jokių galimybių. Tinginiai!), sudėjo garažo murlotus, patys masonai apsigyveno vagonetėje... žodžiu atrodo viskas kaip ir turi būt J Kai nustos ledai kristi žmonėms ant galvų, varysiu į „razvetką“, gal bus ir foto.

Na, o kol dangus siunčia prakeiksmus ant mūsų pavargusių viršugalvių, šią savaitę vyksta konkursas langams įsigyti. Surašiau sąlygas ir išsiuntinėjau į kelias žinomas firmas ir surastas internete. Dabar sėdžiu ir žiūriu kas bus. Įdomumo dėlei įdedu (Copy/paste) siųstą laišką. Gal kam pravers? Gal kas papildys? Gal pamiršau ką svarbaus..?

Sveiki

Darau mini konkurseli langams, statomam namui. Kvieciu sudalyvauti ir pasiulyti langus ir lauko duris.


Kokiu langu ieskau?

Labiau noreciau mediniu langu, taciau kadangi langai gana sudetingi, ju nemazai, bijau, kad gali buti per brangus.
Prioriteta duodu kokybei, funkcionalumui. Svarbu ir gamybos laikas - Langus noriu tureti sustatytus iki gruodzio 1 d.
Sakau tiesiai: prioritetas medziui, bet jeigu neipirksiu reikiamos kokybes mediniu langu - imu plastikinius, medzio imitacija.

Todel prasau paskaiciuokite ir pasiulykite ka galite.
Jei parduodate medinius - pasiulykite medinius, jei parduodate plastikinius - pasiulykite plastikinius. Jei ir tuos ir tuos - prasau paskaiciuokite abu variantus.


Reikalavimai

• Paketas: trigubas stiklas, su argono dujom, selektyviniai, sulaikantys siluma ir t.t. (didziausia silumos izoliacija).
• Aukstai esanciu atsivercianciu virslangiu atidarymo rankenos nuvestos iki apacios.
• Visuose languose, atidaromose ir atverciamose varciose turi buti ideta:
• - signalizacijos magnetinis daviklis, isvestas laidas.
• - apsaugos apkaustai
• - rankenos su mygtukais (be spyneliu)

• Pirmajame aukste: visuose languose apsaugine pleve arba tripleksinis stiklas. Antrajame - nereikia.

• Ant langu negali buti jokiu logotipu, lipduku, jokios reklamos - nei gamintojo, nei profiliu gamintojo, niekieno.
• Konkrecius reikalavimus kiekvienam langui surasiau failuose (ziureti pridetuose failuose).
• Jeigu turite pasiulymu ar yra klausimu - kreipkites. Langu plana dar galima koreaguoti, jei pasiulysite geru pastabu.


Jeigu mediniai
Nedazyti, lakuoti. Laukineje puseje - beicuoti (spalva). Viduje - natural.
Atskirai suskaisiuoti visas vidines palanges - medines. Priklausomai nuo kainos imsiu dabar, jei per brangu - su apdaila.
Aliuminio kaustymo nereikia.

Jeigu plastikiniai
Medzio imitacija. Dar neapsisprendziau kurio medzio (spalvos), bet manau rinksiuosi is standartiniu, kad taupyti laika.
Profiliai maziausiai 5 kameru, prioritetas ekologijai (besviniai) ir naujasniam dizainui.

Taip pat domina ir lauko durys (ziureti failus)


Del paslaugos pirkimo ir atsiskaitymo
1. Prasome pasiulymus skaiciuoti su montavimu. Reikalingi langai su pilnu imontavimu.
2. Kadangi puikiai zinau, kaip bankrutuoja langu firmos, o pinigu langams turiu tiek kiek turiu ir tikrai negaliu sau lesiti jais rizikuoti - avansa (10%) sumokesiu langus pagaminus ir pristacius i objekta, pilnas atsiskaitymas - pilnai uzbaigus darbus. As suprantu visus reikalus susijusius su firmu taisyklemis, kliebto rizika ir t.t.. Taciau esu tikras, kad mano rizika sumoketi avansa ir ji prarasti yra zymiai didesne. Todel padarius sprendima pasirasysiu visus reikiamus dokumentus, sutartis, o atsiskaitysiu, kai pamatysiu langus.

Is visu atsakymu lauksiu apie savaite, dar kita savaite darysiu sprendima.
Prasau parasykite, kada galiu tiketis Jusu pasiulymo.

Jeigu kiltu klausimu, prasau skambinkite.

NA IR, pridėti prisegtukai su fasadais, išplanavimais, langų kiaurymių dydžiai, langų funkcionalumo aprašymai.

REZULTATAS

Jau atsiliepė kelios firmos. Kai kurie iškarto atsakė, kad be 50 proc. avanso nieko nebus. Kiti atsakė, kad galima susitarti, dar kažkas atsakė, kad galima per bankus kažkaip „suriktuoti“, kad nebūtų to avanso...

Kainos pasiūlymai įvairuoja: plastikiniai nuo 25 iki 40 tūkst., mediniai nuo 50 iki 70 tūkst. Skirtumėlis didesnis nei tikėjausi, na, bet konkursas dar vyksta.

Skaitytojau, gal ir tu žinai, kas galėtų padaryti gerus langus už gerą kainą?

Komentarai

  1. O kiek langų yra, koks jų plotas? Kažkaip jau labai brangokai atrodo.
    Pernai aš už 9 (~26 kv.m. stiklo) plastikinius baltus, trijų stiklų langus mokėjau ~ 10000Lt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia aš šiek tiek už akių užbėgsiu su savo klausimų,o kokia sienų šiluminė varža bus? man tik įdomi koncepcija jei tokius "šiltus" langus nori susidėti su selektyviais stiklais tai gal ir sienos bus daugiau nei R~5(m²K/W)? ir dar koks šildymas palnuojamas:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sildymas jautri tema siame name, kadangi bus paaukstintos sienos. Sienu varzos tiksliai nepamenu, bet jis truputi virsys 5. Buterbrodas: skyletu plytu siena ( per isilgine plyta) + 18-20 comu putplascio + klinkeris arba tinkas. Langai nemazo dydzio. Skyluciu plota dar pasitikslinsiu. O sildytis planuoju dviguba sistema: kietas kuras ir alternatyva. Vis svarsciau apie termosildyma, bet dabar labiau linkstu prie elektrokatodinio. Sis atrodo perspektyvus, ivertinant ateityje plisiancius autonominius vejo generatorius ar saules baterijas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasiziurejau langu skyliu plota: 63,11 kv. m Cia su per abu aukstus, su trejom durim i balkonus, su saliono vitrina kurios vienos plotas gaunas api 10 kvadratu. Manau uzsakymas gana standartinis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. teko atlikineti apklausa savo namo langams, geriausia kainos pasiulyma gavom is varkojis (langai mediniai, draugai pries tris metus pirko langus, kokybe labai normali.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Keista skaityti apie tokias langu kainas. Pats pradejau dometis pries 2men., irgi surengiau "mini konkurseli", tai mediniu (nedygiuotos pusies) 78mm plocio remu ir 3 stiklu langu kainos svyravo tarp 50-75 tukstanciu. Bet cia uz 115 kvadratu langu! Tiesa, pries 2men. visi zadejo per 2-3 savaites pagamint, o kai rugsejo vidury uzsakiau terminas prasitese iki menesio, mazdaug uzsakymu padaugejo. Tokie tai reikalai. Beje, i mano "mini konkurselio" finala isejo Megrame ir Sumeda. Pastaroji ir gavo uzsakyma, nes gando sklandai, kad Megrame jau truputi pusim kvepia, tai kaip ir nelabai norejosi rizikuoti. Taigi rekomenduoju pasidometi UAB Sumeda.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, siulau kreiptis i UAB "BOGONĖ", pasiule geriausia kaina musu namui. Dabar siulo 50 procentų nuolaidą ALUPLAST profilio langams, REHAU irgi berods nemaža nuolaida

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mums irgi gerą variantą pasiūlė (http://www.plazalangai.lt/plastikiniai-langai), nuo kito savaitgalio pradėsim darbus. Smagu matyti jau pabaigtas statybas, motyvuoja imtis savųjų kuo greičiau!

    AtsakytiPanaikinti
  9. O kuo mediniai langai geriau nei plastikiniai? Nes kiek pasteb4jau visi labiau linksta prie medinių.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4