Šokam į antrąjį aukštą

Praėjusią savaitę name darbai vyko keliais frontais :) Nuo savaitės pradžios buvo ruošiami monolitinių perdangų klojiniai, antradienį dalis monolitų buvo užlieta betonu, kita dalis vis dar konstruojama. Šio namo perdangų sistema gana sudėtinga, todėl darbai užtrunka ilgiau nei tikėtasi. Todėl brigadyrius nusprendė rytinę pusę užmonolitinti ir paleisti į darbą mūrininkus. Kurie darbą pradėjo jau ketvirtadienį ir šiek tiek pastatė antrojo aukšto sienų.

Kitas frontas - pagaliau nutiestas elektros kabelis ir užverstos tranšėjos. Tik priminsiu, kad elektros įvado ilgis nuo skydinės šalia namo iki stulpinio transformatoriaus apie 500 m. Nemenkas atstumas, be to, požeminė linija kerta kelią. Žodžiu, rimtas projektas. Liepos viduryje bus pakeistas transformatorius į galingesnį ir pajungta elektra iki skydinės. Kai skydinė bus "aktyvinta", bus galima prijungti namą ir įpūsti namui gyvastį :)


Pirmadienis

Šiaurės rytų kampas. Armatūros konstrukcija paslėpė klojinius.
Dešinė pusė bus balkonas, kairė - pusė būsimojo darbo kabineto:)
Nuotraukos apačioje matyti blokas, dešiniau vėl monolitas.


Metalo konstrukcija iš arti.
Matyti taip vadinama "taburetė" - plastikinė detalė,
kurios dėka metalas pakimba ore ir galiausiai atsiduria betono viduryje :)

Vis dėlto, kiek čia metalo....

Va bendras vaizdas.



Šeštadienis

O čia tas pats vaizdelis jau šiandiena. Kaip matome,
jau užlietas betonas, maža to sudžiūvęs pakankamai tęsti darbus.
Ir darbai tęsiasi - kyla sienos!

O čia tas pats, anksčiau jau paminėto darbo kabineto fragmentas. Betoninis pagrindas (monolitas) sustingęs, pradėta statyti siena. Dešinėje bus balkonas, kairėje kambario vidus. Tolėliau matyti garažo šiaurinė pusė su ilgu "garažiniu" langu :)


O čia vakarinė pusė. Kairėje matyti klojiniai vakarinio balkono perdangai. Šis balkonas bus ypatingas: ilgas, į jį bus galima patekti ir iš šeimininkų miegamojo ir iš šeimininkų (realiau būtų sakyti šeimininkės) vonios kambario :) Iš balkono turėtų matytis vaizdas į sodą - į relaxacinę sodybos dalį (japonišką sodą, teniso kortą, ežerėlį ir t.t.).
Kairiau tarp blokų matyti tarpelis, į jį bus įleisti metalai, kurie laikys balkoną.

Paradinė pusė :)

Komentarai

  1. smagu, darbai vyksta :)
    dabar busimi kaimynai gales sekmingai jungtis elektra nuo tavo pastatytos dezutes :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei ziuret formaliai - pažeidžiat technologiją :) neišlaukiat kol betonas sukietės. Nors šiaip vaizdelis geras. Man patinka kad tvarkinga statybviete.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, yra tame tiesos. Betonus pila paprastai penktadieni, jie per savaitgali sudziuna pakankamai. Zinoma, jie neturi visos nesanciosios galios, bet vaikscioti ant jo ar pasideti plytu kruvike jau galima. O pacius klojinius po apacia laikome 2 savaites, kaip ir pridera.

    AtsakytiPanaikinti
  4. oho kiek pasistūmėjai per porą mėnesių! man be patirties atrodė, kad sienų sumūrijimas - ilgas ir sudėtingas procesas. nu čia dėl vaikystės prisiminimų apie kaimynus, stačiusius namą sovietiniais laikais... :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4