Pasiekėme langų viršų

Gražu pažiūrėti: tik savaitėlė ir jau šovė sienos į dangų :) Šiandiena po darbo nulėkiau pasidžiaugti savaitės progresu. Nepaisant nesamoningo oro, išorinės sienos (išskyrus vakarinę) jau pasiekė langų sijų aukštį. Jei išlaikysime tokį tempą, kitą savaitę turėtume pasiekti perdangas. Vaje... Štai ir keletas foto


"Paradinė" (rytinė) pusė šiandiena

Pietinė dalis. Čia bus tokie ilgi virtuvės langai. Ne visai iki žemės.

Šiaurės vakarų kampas. Siena be langų - garažo siena. Čia ta vieta, iš kurios anksčiau fotkinau bendrą pamatų vaizdą (kai dar juos liejome)


Kokia keista plyta. Hm... ar tik nebus kokia prakekita ;)

Virtuvė iš vidaus. Foto pasilipus ant stalažų :)

O čia jau foto paliekant Neverlendą :) 
Kaip persimainė dangus per gerą pusvalandį...


Šiandiena paskambino žmogus ir pranešė, kad nusipirko hektarą žemės kaimynystėje ir taip pat netrukus ruošiasi statytdintis namą. Tad greitai baigsis mano vienvaldystė :( Tačiau taip ir turėjo nutikti, tik nemaniau, kad taip greit. Džiaugiuosi tuo, kad naujasis kaimynas planuoja įsikurti ant to viso hektaro! Respect! Kaip gera, kad yra bendraminčių :) Jau esu minėjęs, kad nemėgstu naujųjų "svajonių" rajonų su karkasiniais namukais ant ±10 arų sklypelių. Taip nenorėčiau, kad tokių pridygtų aplinkui... 


Komentarai

  1. Nevaryk, ant karkasinių :) O jei varai pasiaiškink :)

    Kaip tau su elektra?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vidmantai, čia subjektyvi mano nuomone, daugiau filosofinis, vertybinis ar net religinis klausimas :D Daugybė žmonių mae gaidina, dėl mano statybų (bet čia gal visų ką nors darančių dalia). Klausausi tas pačias pasakas: "Kodėl veržiesi tolyn nuo civilizacijos, kaip tu vežiosi vaikus į mokyklą?", "ką tu veiksi su savo hektariniu sklypu? Kaip tu nupjausi žolę?", "kokius viduramžių rūmus čia statai? Plytos - atgivena. Taip statė mūsų durniai protėviai. Atsimerk ir pažiūrėk kaip visa amerika ir skandinavija stato (karkasinius) namus ir vargo nemato", "tai čia turbūt savo vaikams statai ne sau"... visi taip kalbantys dažniausiai patys užauge ar 100 metų gyvena butuose. Dar prideda "man tai namai išviso tik pernakvoti reikalingi..." Todėl ir suvokimas toks, kad namas, tai yra pagerintas butas. Aš gyvensiu kaip įpratęs, tik dar plius turėsiu 10 arų žolynėlį, kurį birbinsiu kožną šeštadienio rytą (jei daugiau būtų, tai ble, reiktu dirbti sodininku?), kepsiu šašlykus, turėsiu 4 vaismedžius, gėlynėlį papuoštą statybų metu rastais akmenais, elektrinius garažo vartus (kaip amerikoniškuose filmuose), krepšinio lanką (kad turėčiau teorines sąlygas tai naktinei scenai iš per kiekvienas velykas ir Kalėdas rodomo filmo "Nuotakos tėvas") ir topu topas - asmenine pirtelė. Matai Vidmantai, mano kitokia vizija. Aš užaugęs name iki 20 metų ir labai aiškiai žinau, kad gyvenimas name yra gyvenimo būdas, o ne pagerintas butas. Pats namas turi būti pakankamai didelis, kad tau ir tavo šeimai nebereikėtų daryti vidinių komromisų dėl vietos trūkumo. Vietos turi pakakti sočiai visiemes kokiems 3 tavo vaikams, žmonai ir dar tavo svečiams. Namą reikia statyti tik kartą, o vėliau tik kosmetiškai atnaujinti, jis turi tvirtas, kad jo nereiktų po 20 metų kapitaliai reontuoti, kad galėtum drąsiai atremti kopėčias ir lauke ir viduje, užlipti ir įkalti vinį ir kad kopėčios nepaliktų žymės ant sienos. Sienos turi būti šiltos ir nepraleisti garso (ypač kai kaimynas savaitgalį nuo ryto pradės birbinti žolę). Namas turi būti tavo tvirtovė, kad čia norėtusi gryžti ir per audrą. Namas neturi supūti, jeigu kur nors stoge pradėjo leisti vandenį, o tu tai pastebėjai tik po pusmečio. Taip pat namas - labai brangi investicija. Juk nežinai kas atsitiks po 30 metų, gal reikės parduoti. Gal vaiaki iškeliaus ir seniams pencininkams neberiks tų rūmų, o reiks pinigo kelionei aplink pasaulį arba širdies šuntavimo operacijai? Mūrinis tvirtas namas turės tą pačią vertę, o surenkamas ar karkasinis? Pats pagalvok, jei reiktu pirkti 30 metų senumo namą, kaip vertintum tvirtą mūrinį namą (nekalbu apie tarybinius namukus statytus visiško deficito sąlygomis) ir karkasinį namą? Statau namą sau, bet jei mano vaikams liks vertingas nekilnojamas turtas argi tai blogai? Va tokia mano filosofija.

    O tau respectas, kad viską darai savo rankomis! Aš taip nesugebėčiau.


    Dėl elektros tai laukiu įvado. Elektra ves 500 m. ir keis transformatorinę. Ketvirtadienį kaip tik skambinau rangovui, sako birželio 28 d. turi jiems atsiųsti naują transformatorių, o kasimo darbius pradės gal net kitą savaitę, jei tas prakeiktas lietus užsikimš.

    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apytiksle.

    - projektas ir popieriai 25K
    - Pamatai (zemes darbai+laikinas keliukas 300m+ivaziavimas su vandens pralaida+poliai+rostverkas) 48K
    - Sienos (nesancios sienos, sijos, perdangos - viskas iki gegniu) 100K
    - Stogas 50-70K
    Toliau neplanuoju. Noreciau isleides 500K isikraustyti.

    Tai etapine statyba :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sklypą įsigijau labai pigiai (net neoriu sakyti už kiek) 2002 metais, prieš NT kainų bumą. Be to, statau kaip ūkininkas, ant žemės ūkio 5 ha sklypo. tai kaina savaime kita.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Joo, tavo nuomonė apie karkasinius ir mūrinius gan griežta... :) Šiaip karkasiniai turi savų pliusų, bet tikrai nesiruošiu tau jų įrodinėti. Bet pats užsiminei apie 30 metų senumo mūrinio namo pirkimo vertę - kaip manai, kiek tau nusipirkus dar reiktų į juos sukišti (pinigų ir laiko atžvilgiu), kad vidaus išplanavimą susitvarkyti pagal save? O karkasiniame? Apie namo pirkimą su tau patinkančiu išplanavimu nėra net kalbos - atsibos ieškoti, o jei ir rasi - neįpirksi... :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kalbant apie samata,
    As pats siuo metu statausi nama Vilniuje, bet tokiu kainu kazkaip dar neteko matyti! Jei ne paslaptis,is ko valgote duona,kad taip statybose nesigaudote? Gink die neisizeiskite ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Justinas, tai rasyk kas ne taip toje samatoje /

    AtsakytiPanaikinti
  8. Justinai, tai kaip vertintum samata? Didele ar maza? Nama statau etapais: zeme, popieriai, pamatai, sienos, stogas, apsiltinimas, langai/durys ir t.t. Kiekvienam etapui darau mini konkursa. Gaunu tikrai labai ivairiu pasiulymu. Tariuosi su panasius namus staciusiais su konstruktorium ir kt. Derybos vyksta gana arsiai, tai isivaizduoju, kad issirenku optimaliausia varianta, atsizvelgiant ir i krize. Bet pats po moli mauroti neturiu laiko, o ir nelabai noriu, daryti ko neismanau, tad samdau darbus pilnai. Hm, labai butu idomu, kas konkreciai Jus nustebino. Pats dirbu rinkodaros srityje, viename salies banku.

    AtsakytiPanaikinti
  9. 7 metus tvarkeisi popierius ar nebuvo litu? jei buvo litu, kodel delsei juk tada tris kart maziau butum isleides? seip didelis nuosalus sklypas savi pliusai, savi minusai, neminesim ju, tikriausiai pats viska apsvarstes esi. Seip samata normali nieko paciam nedarant ir samdant imones.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na, uztrukau, nes neturėjau pinigų bei tvarkiausi kitus gyvenimo klausimus. Todėl judėjau po truputi: išsilaikiau ūkininko pažymėjimą, registravau ūkį, laukiau techninių sąlygų, ilgai šlifavau projektą, paskui 3 metus laukiau leidimo (bent metams strigo elektros dalis). Vėliau atsirado šeima, vaikutis, tada ir subrendo reikalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Saunu! liks medi pasodinti :) Geras blogas

    AtsakytiPanaikinti
  12. na tai sekmes Andriau, tik kodel metams strigo elektra? projekta pasidarai, suderini ir eini prasyt leidimo, igyvendint juk nebutina. as leidima turejau per 6 men nuo sklypo isigijimo. Pradzioj ir as galvojau papildyt ukininku gretas, bet kai draugas anksciau uz mane 3 metais nupirkes sklypa dar nebuvo susitvarkes popieriu, si mintis atkrito...

    AtsakytiPanaikinti
  13. beja kas nezinot, patarimu apie statybas galima rasti (ir patiems klausti!) cia: http://read-newsgroups.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4