Pagaliau pamatai!

Šiandiena džiugi diena: mano sklypelyje jau tyso pamatai :) 

Pirmadienį dar įvyko šiokie tokie metalinių konstrukcijų pastumdymai, palyginimai, prieš pietus atvažiavo "kriaušė" ir palaidojo dvi savaites konstruotus metalinius griaučius betone c20/25 (tarybiniais laikais šis betonas vadinosi "trišimtinis").  

Antradienį dar viskas stingo, o štai trečiadienį (šiandiena) jau nuimti lentų klojiniai ir stojo pamatai visu gražumu :)  



Pamatai gavosi gana platūs, taip yra todėl, kad bus dviguba siena (nešantis mūras + klinkeris). Todėl ir pamatai dvigubi.

Pirmajame plane matyti pamatų struktūra: 
siauresnis pagrindas klinkerio sienai+polistirolas (nešančio pamato apšiltinimas)+platesnis pagrindas nešančioms sienoms+vidinis polistirolo sluoksnis.

Šiandienos darbai: pamatų vidus užpilamas žvyru. Na, tai nevisai tikras žvyras, šalia pakasus radome tokį pusiau molį, pusiau žvyrą. Brigadyrius tikino, kad šis gruntas pilnai tinka užpildui.

Vaizdas nuo kalvos papėdės. Mintyse jau galima paišyti būsimų sienų kontūrus :) 

Komentarai

  1. Neseniai atradau Tavo tinklarasti ir pridejau prie savo kolekcijos blogu apie statybas. Kadangi pats bandau savo busta isirengti, tai kitu patirtis ir mintys pravercia ir siaip idomu pasiskaityti. Linkiu sekmes darbuose.
    ManoNamas.blogsome.com autorius

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S. o polistirolas is vidines pamato puses taip tiesiog bus prispaustas zvyro ir viskas? Nors klijuoti gal ir nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaitydamas kitų blogus ir aš atradau, kad dauguma pamatus hidroizoliuoja, o paskui putplasti priklijuoja. Aptarėm tai su konstruktoriumi ir brigadyriu. Jie vienbalsiai mane tikino, kad konkrečiu maniškiu atveju to daryti nėra prasmės, nes:
    1. Namas ant kalvos, gruntas - molis. Ištyrus gruntą 5 m. gilyn, neaptikta jokių vandens pėsakų, tad hidroizoliuoti nėra nuo ko.
    2. Pamatėliai poliniai. Rostverkas 50 cm aukščio. Nėra rūsio. Tad kam ta hidroizoliacija.
    3. Vidinį apšiltinimą - putplastį vidinės žemės prislėgs prie sienų stipriai. Kad tik nesutraiškytu! Žemės dabar suverstos, o vėliau dar bus tankinamos vibratoriumi.
    4. Na, o išorinis putplastis jau įmūrytas į vidų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaip graziai ir tiesiai viskas!taip ir toliau - tiesiai i virsu!
    ir norejau paklaust,o kodel nedarote rusio, juk mano suvokimu, praktiskai nemokamai butu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kodel nemokamai? Kiek zinau rusis nemenkai isbrangina statyba. Juk tai, galima sakyti, dar vienas monolitinis namo aukstas, tik zemyn i zeme. Nepigu pastatyti, o kainuos ir irengti... Kazkada seniai, kai dar buvau strategavimo etape, prisiklausiau apie rusi dagiau neigiamu nuomoniu. Tada nusprendziau, kad zemes turiu daug, jei reikes pirties, ar sandelio, galiu pasistayti ukini pastata.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4