Ruduo 2013

Sveiki! Pagaliau ruduo :) myliu rudenį, dažniausiai jis atneša kokių nors svarbių naujienų, pokyčių, o lietus pažadina iš vasaros tvaiko, atgaivina sielą. Lietus - gerai, nes kai lyja niekas nemato tavo... ;) Ši vasara prabėgo gana ramiai. Gaila, kad negalėjau tęsti statybų, taigi ketvirtą sezoną Neverlendo statybos nesistumia pirmyn :( Panašu, kad artimiausiu metu ir nesistums, tai vis tas pats "rankinis stabdis", kurį užtraukė mano skyrybos. 

Iš esmės ne vien skyrybos kaltos, kalti konservatoriai, kurie įkalė "atsakingo skolinimosi" įstatymą ir dabar yra taip, kad turint paskolą, banko įmoka + kiti žmogaus įsipareigojimai (pvz. alimentai) = jų bendra suma negali viršyti 40% pajamų. Įdomiausia, kad visai nesvarbu kokia tavo alga, jei pvz uždirbi 10 tūkst., tai pagal įstatymą savo pragyvenimui privalai skirti 6 tūkst., o paskoloms tik 4 :) Taigi, dabar norėdamas statyti namą turi būti tikrai turtingas žmogus. Lietuviai pasmerkti gyventi butuose. Gaila ir keista, nes pvz. Lenkijoje valdžia skatina gyventi namuose, berods jei ten stataisi, tai valstybė grąžina 15% sąmatos... 

Neverlendo grybai :) kasmet jų vis daugiau. Šiemet valgome raudonikius ir lepšius...

Kaimynas. Susitinkame veik per kiekvieną vizitą :) amžinai pabėga, o norėčiau su juo aptarti obelaičių žiemojimo klausimus...

Mano vilties magnolija kiek apvyto. Matysime kaip ištvers žiemą. Taip pat džiugina žolikė aplink, tai ta pati, kurią pernai taip inirtingai sodinome. 

Kai kurie kedriukai šiemet šovė aukštyn. Šis net peraugo savo "užuolaidą". Tačiau kai kurie kiti - mažuliai, šiemet gan silpnai vystosi. Matysim kai peržiemos ir augs kitais metais. 

Naujieji sodo gyventojai - avietės "Poliana". Sodas, daržas yra gėris!

Ir šilaogė. Tačiau šios lapai kažkaip nuraudo lyg vakarinis dangus...

Ko užderėjo, tai obuolių :) Valgėm ir mes ir kaimynystėj dirbantys darbininkai... Liko vienas žieminis.

Malonioji sodybų akimirka: vakarienė lauke. Prisiminiau, kad sovietmečiu restoranuose šašlykus juk patiekdavo ant iešmo :) Tai ir aš taip valgiau, žinokite - skaniau ir gerokai smagiau!

Kai atsibosta kiaulės, Savanorių Rimi galima gauti marinuotos žuvies. Taip, ji pastovėjusi, marinuota žuvis visad pigesnė nei tokia pat nemarinuota :) Bet ką daryt... miesčionys viską suryja.

Šiemet pranašauja Auksinį Rugsėjį... myliu rudenį. Nes tai lyg įkvėpti gaivaus oro prieš mano meilę, subtiliąją žiemą.........



Komentarai

  1. Nors neesam pažystami, bet visuomet smagu paskaityti, kad gyvybingas dienoraštis ir perteiki gerą nuotaiką į jį. Svarbu, kad optimizmas neblėstų, tik jis visiems padeda išgyventi visokius sunkumus! :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4