Sodo kūrimas (antrasis sezonas)

Sveiki. 2012 metų ruduo yra toks koks ir turi būti: lietingas, gūsingas, tačiau gražiai spalvingas. Stikliniuose ofisuose verda planavimas, kavinėse, rūkyklose ir per TV vakarais - seimo karštinė, o sodybose ir soduose - lapų grėbimas, daržų varpymas ir medelių sodinimas. Ką rinktumeis tu? :) Pats bandau apjoti visus tris arklius...

Džiaugiuosi apsodinęs žolyte šlaitus. Merkiant lietuj viskas tekėtų žemyn, tačiau dabar jau susikabino šiokia tokia velėna. Jei ruduo būtų kiek šiltesnis, manau dar tektų ir pjauti šią naujagimę žolytę.

Kaimynas kasasi link elektros skydinės ir niekaip neprisikasa. Kas per mada pradėti darbą ir nebaigti. Ech... gyvenimas moko tolerancijos ir kantrybės. Vis tie kaimynai :D

O tai naujai atsiradusi dauba, ant dar visai neseniai sustumtos naujosios paradinės aikštelės (toliau matyti šlaitas žemyn). Kažkas jau rašė komentarą, o ir pats jau suspratau, kad aikštelė trombuosis ir sukris per kokia porą metų. Tai pirmieji ženklai. Nuotraukoje gal nelabai matyti, bet sukrito mažiausiai 10 comų.

O tai jau kita nauja duobė... Toks jausmas lyg apačioje buvo tuštuma. 

Sodo kūrimas, kaip ir bet koks kitas kūrimas įkvepia ir džiugina. Pernai pasėjau 6 medelius, tačiau bjauriai šalta žiema 4 nužudė. Tačiau dvi obelaitės liko ir subujojo. O čia matome naują gyventoją - vyšnaitę, kuri atkeliavo iš Vilniaus gatvės, kur praeitą savaitgalį vyko sodininkų mugė.

Šios vyšnaitės yra paneviežietės, iš ten esančio kokio tai medelyno. Man patiko, kad medelis turėjo net kapiliarines šaknis, o šaknys dar buvo pamirkytos molyje. Šaunuoliai panevežio medelyno darbuotojai. Štai kaip reikia :)

Duobikė. Iš tokios dobikės dar ištraukiu kokius 3-5 kg akmenų. Kaip matome molis, sako sodui patinka. Tad laukiam žiedų ir vaisių...

Medelius paraišioju. Ši kartą senu nereikalingu pakrovėju, dar skirtu angliškoms rozetėms :) Radau panaudojimą...

O čia dar viena įstabi, nors visai paprasta įdėja. Kubiliec!


Komentarai

  1. Tas "kubilec" ziauriai gera ideja, tik mano nuomone nutroks zmones sededami viduje, geriau apacioje padaryti mini pakura ir ishsivesti pro sona kamineli :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sodinant medžius, ant jų šaknų reikia palikti kuo daugiau žemės, kad būtų kuo mažesnis šokas medžiui ir lengviau prigytų. Iš nuotraukos kur laikot medį pagalvojau, kad išrovėt kažkokią tai šaknį :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tas katilas is kanibalizmo laiku :D :D :D . Gerai atrodo . Pakuros jokios neriaikia , tik sugadintu vaizda :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. kiek toks kubiliukas kainavo ir kas juos gamina?:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4