Vasaros paveikslėliai

Sveiki sveiki. Turbūt mano įrašus skaito jau tik vaiduokliai :) apleidau savo dienoraštį, tačiau nepamiršau. Tiesiog neturiu ką gero papasakoti, mažai kas vyksta, visiškas sąstingis. O tuo kas vyksta, nėra jokio noro girtis. Esmė vis ta pati - 2010 metais prasidėjusios skyrybos vis dar tęsiasi, o kol tai tęsiasi stovi viskas, ne tik statybos, svajonės, bet ir pats gyvenimas. "Ačiū" savo išgamai exžmonai, už  pavogtus jau du mano ir ne tik mano gyvenimo metus, liūdna, bet matyt jų bus ir dar daugiau. Daugiau komentuoti nė nesinori, nes šie įrašai vėliau keliauja į teismą, kaip neva mano nesuskaičiuojamų turtų įrodymai :D


Na, bet ne viskas čia taip blogai, juk vasarą buvo ir saulėtų dienų. Štai pasidalinsiu keliomis nuotraukytėmis bylojančiomis, kad Neverlendas visgi gyvuoja :)

Žalia žalia... visgi kaip gera turėti savo žemės lopinėlį. 

Šiemet jau sulaukėme pirmųjų braškių :) Sako antraisiais metais jų būna gerokai daugiau

Pienių vynas :)

Kepiniukai

Ir žemogės žolėje :)

Jau pasisodinau serbentų krūmą. Nekantrauju sulaukti rudens ir sodinu viską dar vasarą :) Pardavėja tikino, kad iš vazonėlių galima sodinti bet kada :)

Virš Baltarusijos vaivorykštė

Garsiosios eglaitės antraisiais metais atsigavo ir paaugo. Kairiau matyti vėliau sodintos, jos turėtų suvešėti kitais metais

Klevuką persodinau liepos pradžioje. Iškasiau Lazdynuose iš pakrūmės su visomis žemėmis, sodinau į durpes, nuskainiojau visus lapus, kad negarintų vandens. Po kelių savaičių išleido naujus lapukus :) Tikiuosi prigis...

O tai vakaro žara nuspalvintas įvažiavimas į Neverlendą. Jei kas pamena kaip viskas prasidėjo, pastebės, kad dešinėje nebėra žemių krūvos. Analogiška krūva stūksojo kaip ir kairėje, tačiau šį tą nuveikėme... :)

 Žemės persikraustė prie namo. Visą pusdienį darbavosi sunki technika ir apie 500 kubinių metrų žemės persikraustė prie namo. Kadangi namas yra šlaite (kairiau kiek matyti dar prieš statybas sustumtas juodžemis), tai šioje paradinėje zonoje buvo dauba, visas slėnis :) O turėtų būti "paradinė" grįsta aikštė. Tad žemes vežėme čia, bet jų vis dar negana. Manau tik įpusėjome...

 Žemės lygis pakilo mažiausiai pusantro metro. Tačiau tai molis, manau jis dabar sukris, susmegs. Gal kas turite minčių kaip tokią aikštę sutrombuoti? Kaip sutankinti molio - priemolio sluoksnį iki 2 m storio? 

Toliau matyti dar tos juodžemio krūvos, jas reiks pristumti, kažkaip užlyginti...


O tai kaimyno EverLendas :) Pagaliau kaimynas užvedė traktoriaus variklį ir išrausė apkasus pamatams. Baigsis mano viešpatavimas šiose platybėse...


Atsisiunčiau GPS aplikaciją ir išsimatavau plotą kuriame pjaunu trimeriu žolytę... ir paaiškėjo kodėl taip ilgai sunkiai tai vyksta :) Ogi pasirodo, kad trimeriuku birbinu plotą apie pusė hektaro!!! Aplikacija priskaičiavo 0,63 ha, bet išmetus daržą, keliuką susidarys kokie 50 arų (!!!). Nerealu... nežinau nei ką daryti, aišku, tik kad trimeris tokiems iššūkiams nesutvertas. Traktoriuko irgi nelabai panaudosi, nes žemė nelygi. Galvoju apie motobloką. Kokia Jūsų nuomonė?

Komentarai

  1. zemuoges gi ten zmogau ;) o del zmonos uzuojauta, galbut pakeisti advokata butu geriau.. m?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu nežadi ant sustumdytos žemės artimiausiu metu nieko daryti, tai per kelis metus ji pati susitrombuos. Nebent planuose ten kokį pastatą statyti.

    Dėl 50 arų šienavimo. Nelabai žinau kas tas motoblokas, bet aš tokiems plotams naudoju krumapjovę su peileis. Vos kelios valandos ir žolytė išguldyta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkuj dėl žemogių :) Igori, norėčiau pasiteirauti dėl tos krūmapjovės. Aš kažkaip svarsčiau apie šienapjovę (ją ir vadinau motobloku). Bet paskui radau iš pažiūros galingesnę mašiną Pubert RM 65 (http://www.s-technika.lt/sienapjoves/pubert-rm-65-h/). Ji vadinama krūmapjove. Ar gali pakomentuoti, kokia nuomonė? Kas geriau? Kokie ten pliusai ir minusai? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudoju šio pirmtaką http://www.levantina.lt/flypage/krumapjoves/husqvarna-krumapjove-545rx
      Svarbūs yra diržai. Pas mane jie rimtesni(ėjo su šiuo modeliu) tai darbas visiškai nevargina ir niekur nespaudžia.
      Jūsų minimas motoblokas manau darbus nuveiks greičiau nei krumapjovė ir kaip vienoje vietoje naudojame priemonė bus parankesnė.
      Mano atveju prietaisas buvo įsigytas miško(jaunuolyno) priežiūrai, bet gerai užsirekomendavo ir sodyboje guldant žolę :) Tad man tenką jį transportuoti.

      Panaikinti
  4. Įvažiavimo keliukas gana žemai, kaip koks tunelis, ar neužpusto sniegas šio įvažiavimo žiemą?

    Žemės turėtų susitrombuoti pačios nuo lietaus ir laiko, vėliau tik išlyginti ir užpilti smėliu ir skalda.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na,pažiūrėjus ta fotke,kur tamsta valgot,tai didžiausias turtas toj puodynėj ant pečių. Ir jo ten nėr mažai -kakta aukšta :) O užsukane tik vaiduokliai bet ir kursiokas ;)
    Milordas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Braškytes ir serbentuką mulčiuočiau- vaizdelis būtų žymiai geresnis, tuolab, kad žolės-marios..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na joo nesitikejau, kad taip susikloste tavo gyvenimelis, taip jegiskai skaitinejau tavo bloga, netgi kaifavau, atrodo tiek daug ideta darbo i bendra gyvenima su zmona ir vaikais, o taip nutiko,hmm as galvoju, ar tik nebus del to, kad pernelyg daug demesio skyrei statyboms, o ne seimai? Gal visgi seima buvo antroj vietoj m? Na vistik linkiu sekmes, bloga issisaugojes ir karc nuo karto uzmesiu aki :) Beje vienas pastebejimas, namas labai panasus i manaji, tik jam truksta tikru cerpiu, nes skarda labai jau "pigina" namuka.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4