Juodieji 2010

Sveiki. Senokai rašiau. Vasarą prie ežerėlio su draugu aptarinėjome šį mano blogą ir gavau gerą pastabą, kad mano dienoraštyje esama gal ir per daug filosofinių pasvarstymų. Na taip, blogas juk yra apie statybą – super praktiška tema, o aš vis nuslystu į pasvarstymus apie statytojus ir apskritai apie “teisingo” gyvenimo būdo paieškas. Prietėlis pasiūlė tam atverti naują blogą ir jame dėstyti pasvarstymus apie žolepjoves, sklypo plotus ir sekmadienio rytus terasoje su knyga. Ištiesu man tai yra daug įdomiau nei savisrėgiai, savivarčiai, stiažkės, gegnės ir pan. Bet šis blogas ne visai apie tai...

Taip atrodo Neverlendas 2010 rugsėjį. Nieko naujo. Todėl ir nerašiau, pasidžiaugti nėra kuo, o guostis nelabai norisi. Nors yra kuo. Lyg koks Europarlamentas ar popiežius 2010 metus skelbiu juodaisiais praradimų metais. Jau anksčiau rašiau, kad metus pradėjau būdamas bedarbis, tiesa, neužilgo tapau reikalingas kitai įmonei, paskum dar kitai, tačiau pajamos vis vien sumenko per pus. Nieko keisto, juk sunkmetis. Dabar parsiduodamas į kokią tarnystę juk labai nepasišakosi. Tačiau pastaraisiais mėnesiais puokštę papildė šeimyninės nesėkmės: skyrybos.

****** čia pastraipėlę išmetu. Sla teisus, neverta eskaluoti detalių********.

Viso to rezultate rugsėjį turėjusios atsinaujinti statybos, tiksliau namo įrengimas nukeliamas nebeprognozuojamam laikui. Na, bet kaip sakant Maskva ašaromis juk netiki! ("Maskva nisrazu stroilas") Kas mūsų nepalaužia, padaro stipresniais! Stengiamės nenusiminti ir judėti nors ir lėtai, bet į priekį.



Žiūrėdamas į tamsesnį takelį vedantį per tambūra ir valgomąjį vis dar nuoširdžiai džiaugiuosi kokį darbelį nuveikęs vasarą :) reikėjo tikrai daug vakarų ir savaitgalių kol įveikiau tą nelemtą nulinę kanalizaciją...




O čia jau naujas projektas: kasu dar gilesnę (!) tranšėją vandentiekio įvadui. Sugalvojau, kad įkasiu giliai vandentiekio vamzdį (apie 1,5 m. gylyje išlysime į lauką), jį užmesiu gruntu ir dar auščiau paklosiu vienuoliktuką vamzdį, kuriuo tekės vandenys iš katilinėje ir garaže įrengtų trapų. O visa tai tekės į lietaus kanalizavimo sistemėlę. Kitaip tariant nusprendžiau trapus nuvesti ne į buitinę kanalizaciją (manau tai bus biologiniai valymo įrenginiai), o į lietaus nuotėkas, kurias reikės neišvengiamai kažkur "realizuoti".

Turiu klausimą: kokį vamzdį geriausia naudoti vandentiekio įvadui? Metalinį? Plastikinį?
Vanduo tekės iš grežinio. Vamzdis bus užkastas. Su vamzdžiu turbūt verta pravesti elektros kabelį, kuriuo bus užmaitinamas siurblys grežinyje? Vamzdį verta apsukti šildančiu kabeliu? Jei galite patarti, prašau parašykite komentaruose, būsiu labai dėkingas.

Dar galvoju tą vamzdį kaip nors apšiltinti. Skaičiau, kad žmonės apsuka akmens vata, paralonais ir kitokiais dalykais, bet čia man kyla abejonės: ar tokie aprėdai negali peršlapti? Tada juk visas apšiltinimas nulio vertas? Aš dar sugalvojau, gal reiktų apsukti vamzdį daugiau sluoksnių celofanine plėvele? Tarp celofanų kaip ir tarpai lieka, o pats celofanas juk neperšlampamas daiktas. Kaip jums sumanymas?


Tad tiek statybinių naujienų.

O štai dar savaitgalio džiaugsmas: kieme priaugo grybų. Lepšiukus su mama suvalgėme, o pažiūrėti gražu štai - musmėrė :)




Komentarai

  1. Žiauriai užjaučiu. Finansiniai sunkumai visada turi įtakos ir sunku juos kartu iškęsti. Belieka žiūrėti į priekį ir galvoti, kad ateityje juk turi būti viskas gerai.

    Dėl vamzdžio - plastikinis juodas. Bet kurioj parduotuvėj rasi. Kartu su juo kask ir laidą. NEžinau koks siurblys bus, pas mane vienfazis, tai pakako 3 gyslų. Nepamenu tik storio, man atrodo 2,5 kvadrato pirkau. Šildomo kabelio tikrai nereikia jei į 1,5 m įkasi. Ten niekaip neužšals. Gali dar smėliu jį apiberti. Aš dar polistirolo už viršaus uždėjau, bet ne tiek dėl šilumos ,kiek dėl apsaugos jei kartais kasiu - visada žinosiu nuo kada reikia būti atsargiai. Kabelį irgi rekomenduočiau į kietą vamzdį įkišti, nes jeigu kadanors reiks atkasti, bus sunku nenukirsti. Labai jau lengvai nusikerta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. geras antras komentaras. tai parašysiu tik tiek, kad liūdna kai žmonės dar nesenai kūrę namus dabar skiriasi, o jei dar ir ne tik tai...

    vandentiekio vamzdis - geriau mėlynas, geriamam vandeniui. nežinau, gal jis ten niekuo ir negeresnis, bet vistiek ramiau bus :) šiltinti papildomai jei bus 1.5m gylis tikrai nereikia. Laidą 3x2.5 (jei negalvoji trifazio, bet šiaip negalvok - nereikia :) į paprastą juodą vamzdį.

    sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skyrybos ne mirtis! Pakelk galva ir ziurek optimistiskai. Tikiu, kad dabar tai atrodo neimanoma, bet saule nusileidus vakare, ryte visada pakyla!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vidmantas Nuolaida rašė... Belieka žiūrėti į priekį ir galvoti, kad ateityje juk turi būti viskas gerai.

    Garantuoju, kad ateityje viskas bus gerai. Visi mes atgulsime i graba. O si istorija tik parodo, kad nesveika apsizioti daugiau nei gali, pervertinti savo kaina, reiksme, potencija. Kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Mane tik stebina niekuo nepagristas autoriaus itikejimas, kad tai kas vyko 2006-2008 metais ir buvo norma, kad svaistymasis skolintais pinigais nesibaigs niekada (ir verslo lygmenyje). Tai buvo totalinis iskrypimas. Reiktu tik dziaugtis, kad krize buvo maza, bet pasaulyje bedos gi niekur nedingo ir tik laiko klausimas kada bus sekanti banga.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už palaikymą. Tai tikrai svarbu. Na, stengiuos būt optimistas ir tikėti, kad viskas kaip nors išsidėlios. O gerb. Swiss galiu palinkėti būti drąsesniam. Geri ir vertingi dalykai gyvenime dažniausiai sunkiai ateina, didelių pastangų dėka. Norint ką nors ypatingo pasiekti, juk tenka rizikuoti. O rizikuojant juk ne visada pasiseka. Bet faktas, kas nerizikuoja, šampano tiksliai negeria, kaip sakant.

    AtsakytiPanaikinti
  6. ir shiaip Andriau, svaistytis komentarais apie antra puse laukiant teismu- mazu maziausiai neprotinga...

    AtsakytiPanaikinti
  7. negi tiesa taip akis drasko, kad net komentarus trinti reikia? o gal sazine nerami? geda!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pas mane irgi vamzdis juodas plastikinis ir jis įkastas tik 60-70cm. gylyje:) Kai tai sužinojau (nebuvau vietoj kai meistrai tai darė), atsikasiau ir papildomai iš viršaus apšildžiau polistiroliu. Pergyvenau jau dvi žiemas ir neužšalo, o kaip žinia praeita žiema buvo viena iš šalčiausių, taip, kad dėl vamzdžio gali būti ramus.
    Kas dėl 2010, tai ir man jie nekokie, pradedant potvyniu ir baigiant tuo jog irgi galiu tapti bedarbiu (tikiuos ne). Bet aš lieku optimistas. Linkiu to ir tau.
    swiss visi mes dabar protingi moralizuot po fakto.

    AtsakytiPanaikinti
  10. negalėčiau visiškai nesutikti su swiss, arba pateisinti Andriaus žodžius, kad "kas nerizikuoja tas negeria šampano". Visi vienaip ar kitaip gyvenime rizikuojame. na, o skolindamiesi iš banko ko gero daugiausiai - nes nė vienas nežinome, kas nutiks rytoj, o jau nekalbant per ateinančius 40 metų. bet ta rizika turi būti pasverta, paskaičiuota. Aš galvoju taip - kuo žmogus daugiau uždirbi, tuo ta rizika didesnė netekti pajamų, ir atvirkščiai kuo mažiau pasiskolini, tuo lengviau bus sukrapštyti pinigų tai mėnesio įmokai. Asmeniškai aš manau (ir taip pat manau, kad daugelis iš skaitančių sutiks), kad iš visų blogerių Andriaus ambicijos buvo (ir yra, ir linkiu, kad būtų!) didžiausios, o kartu su tomis ambicijomis ir išlaidos... Neabejoju, kad Andrius paskaito "Kitokia statyba" blogą, kur statyba iš tikrųjų kitokia. Nesakau, kad taip ir turėtų būti (kiekvienam gi savo), bet žmogaus požiūris į pinigus bent jau man artimesnis (nors ir pats statausi iš paskolos).

    Teisingi Mariaus žodžiai, kad po fakto moralizuoti nėra ko. Reikia protingų žodžių ir palaikymo.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki. Dauguma komentarų yra teisingi. Taip, mano projektas yra tikrai ambicingas, rizikingas ir gal net pavojingas. Aš visa tai žinojau ir riziką vertinau sveikai. Aš žinojau ir žinau puikiai, kad ko gero ateis sunkios dienos, kad tada aukštai šokęs žemai tėkšiuosi. Pats gi dirbu bankuose, šiuo metu tiesiogiai su kreditavimu, tai patikėkite suvokiu rizikos mąstą. Tačiau kiekviena istorija yra unikali, kai pasinagrinėji giliau. O mano projektas tikrai nestandartinis. Dar prieš 10 metų, kai nieko neturėjau, rinkausi savo "lizdo sukimo" strategiją: turėti mažai/saugiai/greitai, tai yra butą ar turėti daugiau/rizikingiau/vidutiniškai greitai (1-3 metus), tai yra mažą ekonominį namuką pagal išgales, o gal turėti tai ko aš ištikrųjų noriu/rizikingai/ilgai (3-5, o gal ir 10 metų)??? Gal buvau jaunas maksimalistas, gal šiaip ambicingas individualistas - tegu vertina kiti. Bet aš nusprendžiau pamėginti įgyvendinti savo svajonę, o jeigu nepavyks - būsiu bent pabandęs! Kita vertus apart alternatyvų juk nieko neturėjau. Žinojau, kad galiu nebaigti. Tačiau man visuomet tai buvo daug daugiau nei tiesiog namas, gyvenamasis plotas, būstas būti ar kaip mėngsta sakyti butų mėgėjai - vieta pernakvoti. O ne, toli gražu. Todėl šiandiena manau pasielgęs teisingai ir stengiuosi tą duobę pergyventi. Šiame projekte ne vien racionalūs motyvai, vertinkime ir juos! Apie tai jau esu nemažai rašęs ir šiame dienoraštyje ir atsakymuose į kitus komentarus. Tad nebesiplėsiu. Galų gale kiekvienas renkasi savo kelią. O už komentarus ačiū, todėl čia ir viešinuosi, kad jų gaučiau :) Vertinu ir kritiką. Bet pykčio ir žeminimo protrūkiai (swiss) nereikalingi, man ir taip Š dabar pakanka.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Beje, kuo skiriasi mėlynas šlangas nuo juodo? Ką dar reikia žinoti prieš palaidojant įvadą? Ar tiesiog užkasti ir viskas? AR reikia kokių antgalių (mat abiejuose galuose neturiu ko prijungti kol kas)?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Melynas - maistui (tiksliau su melyna juosta), o kitas speju tiesiog vandeniui. Speju pas tave bus grezinys, tai numatytoj vietoj siulau palikti kiek daugiau, kad butu paprasciau pajungti. Name galioja tas pats... Siulau apristi galus, kad kokie gyvuneliai nepamegtu tamsios aplinkos :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Užjaučiu dėl dabartinės duobės. Linkiu, kad visi sunkumai greičiau praeitų... Stiprybės!

    AtsakytiPanaikinti
  15. O aš manau, kad namas ir jo teikiami malonumai yra vertinami ne tik pinigais. O kaip žinome, to nenusipirksi. Maladec, nekreipk dėmesio į verksnius, "kritikus", kurie patys nieko neturi :)

    Jei žinai tikslią gręžinio vietą, tai ten palik metrą. daugiau tikrai nereikia, nes realiai vamzdžio reikia tiek, kiek iki gręžinio, o ne + daug. Laido gali palikti kiek daugiau, nes nežinau kaip tau jungs viską.

    Name išsivesk į tą vietą, kur po to galėsi pajunginėti. T.y. geriausia prie pat sienos.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Rasau komentara tik noredamas palaikyt autoriu :) gyvenimas nebuna tik geras ar tik blogas. Jis visoks, ir jame viskas ko mums reikia. Uzsiverus vienoms durims butinai atsiveria kitos.

    AtsakytiPanaikinti
  17. o man nereikejo sukti galvos koki vamzdi kloti, koki ir kiek kabelio pirkt, kokiam gylyje kasti. Man visus darbus atliko grezinio grezejai, kol dar nebuvo uzbetonuota. Dabar gi, paklosi per plona vamzdi - grezinio siurblys vargs, paklosi per silpna kabeli - kais, paliksi per trumpa kabeli, padarys prastai sudurima ir jei dregmes gaus - vel blogai, per mazai gyslu kabelyje - vel gali but blogai. Kai grezia grezini, buna vietoj technika ir iskast ta transeja juoku darbas.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš nežinau tikslsios gręžinio vietos. Planavau išvesti vamzdį pro pamatą ir griovyje palikti iki kol atsiras gręžinys, o tada jau prijungti. Ar taip galima? Šiai dienai žinau tik aptykslią vietą, kur tas gręžinys turėtų būti :(

    Kitas klausimas dėl tų spalvų: ar tikrai tinka juodas vamzdis? Aš įsivaizduoju, kad gręžinio vanduo bus geriamasis, tai jam kaip ir reikalingas mėlynas vamzdis?

    AtsakytiPanaikinti
  19. to dar: Taip taip, pritarčiau, kad geriau tai padarytų specialistai. Bet šiuo metu gręžinio įrengimas atidėtas. Kita vertus technika namo viduje juk nedirbs, kasti vis vien reikės kastuvu. O už rankinį kasimą nemenkai priskaičiuojama valandų. Tad pamaniau, kodėl gi nepasportavus ir nepamojavus kastuvu :) Ir sutaupai ir pailsi nuo kasdienių pamaldų kompiuterio monitoriams. Maža to, kol nebaigti reikalai žemėje, negali ir grindų daryti...

    AtsakytiPanaikinti
  20. na ziurek, seip viduj gi nereik varyt metro uztenka ir 20 cm, tai ten kol grezini greztu ir prasikastum. O rast darbu statybose juk visada galima. Seip patariu, kokius darbus galima padaryt su technika, geriau daryk su technika: sutaupysi laiko, nervu, sveikatos ir daznu atveju pinigu. Aisku, tai galioja ne 100%, bet pasvarstyt gali pries kiekviena toki darba. O del darbu eiliskumo, tai kas is to, kad pasidarysi visus pozeminius darbus ir galima bus liet grindis, tai iki liejimo dar kruvos litu iseis visam buterbrodui, neskaitant to, kad betonuotojam ir tinkuotojams irgi vandens nemazai reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Rimtai svarstau nedaryti stiažkių. Kadangi gruntas žiauriai kietas (kasant reikia prasiskaldyti suplūkto žvyrmolio sluoksnį apie 10 cm.). Manau dėti polistirolus kokį storesnį sluoksnį, tada plėvę, tada armatūras, o tada šildymo šlangus ir galiausiai varyti betoną iš betonvežio su siurbliu.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Mes su vyru visą laiką tave palaikėm, nors patys pasirinkome tavąjį ,,vidutinį" variantą. Užuojauta dėl bėdų šeimoje. Jei jau rašai esąs maksimalistas, galįs dėl svajonės padaryti viską ką gali,tuomet paklausiu: ar dėl santuokos išsaugojimo irgi padarei jau viską ką gali?

    AtsakytiPanaikinti
  23. jolanta, kas ta santuoka, kas tie vaikai? bus tu bobu, bus tu vaikigaliu. gi ne karo metas! daug plytu, betono ir vergyste iki grabo lentos - stai maksimali svajone! p.s. andriau, tu klysti manydamas, kad tai pykcio ar zeminimo protrukiai. tai tik nuomone neivyniota i politkorektiska suda.

    AtsakytiPanaikinti
  24. "Visos laimingos šeimos panašios viena į kitą, o kiekviena nelaiminga šeima nelaiminga savaip" (berods taip rašė Tolstojus). Tuo viskas ir pasakyta. Manau, kad niekas negali nei vertinti, nei komentuoti tokių situacijų nežinant kas vyksta. Žinoma, jau vien pats faktas yra pakankamai baisus, žinoma visi daro ką gali ir kaip sugeba. Faktas ir tai, kad vienas kaltas juk nebūna. Daugiau nenorėčiau komentuoti savo šeimyninių nesėkmių. Šio dienoraščio tema, o ir tikslas yra visai ne tie. Parašiau apie tai tik dėl to, kad tai tiesiogiai įtakoja statybinį projektą. Apskritai už palaikymą esu dėkingas.

    To swiss: tai ką vadini "vyniojimu į politkorektišką šūdą" nebūtinai yra blogai. Kai kam tai kultūra ir elementarus mandagumas. Kai kam patinka netašyti stobriai dedantys savo tiesą pasunkinę riebiais š. Kai kam tokie atrodo tiesiog mužikai. Kai kas moka tą patį pasakyti neįžeisdamas ir nežemindamas, kai kam tai atrodo netgi vertybė. Juk visi saugome savo orumą. O tu swiss, jau ne pirmą kartą čia karščiuojiesi :) jei persistengsi, vėl trinsiu. Sorry.

    AtsakytiPanaikinti
  25. o nesvarstai varianto del betonavimo, atsivezt zvyro, cemento ir betonavimo komandos su betonavimo iranga? vietoj maiso betona, pumpuoja kur reikia kokiu nori atstumu ir islygina tuo paciu. Betonvezio prastova gali nemazai kainuot, be to nepataikysi uzsisakyt tikslaus kiekio betono, bus likuciai arba truks, o mano pasiulytu atveju jei liks cemento ar zvyro tai gali panaudot juos ir veliau.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Dar neatsisakiau tokio varianto. Realiai žiūrėsiu ekonomiškai kaip geriau. Kadangi statyba yra 20 km už Vilniaus, medžiagų transportavimas sudaro kaštus (atskirai važiuoja žvyras, atskirai cementas). Tada medžiagų sandėliavimo klausimas (juk visas plotas name bus užpilamas!), nuvogimas (tokie rangovai moka užsakyti daugiau nei reikia, panaudoti mažiau nei reikia ir išsivežti likučius kur jiems reikia). Be to laikas: pylimas iš mašinos yra viena diena darbo, dirba mažiau žmonių (tik lyginimas ir tankinimas). Čia kaip ir kapitaliniai darbai, kur nesinori rizikuoti kokybe. Žodžiu čia dar tarsiuos su savo Grand rangovu.

    AtsakytiPanaikinti
  27. andriau, roziniai akiniai, FB like mygtukas, plastmasines sypsenos ar silikoniniai papai tikrai nuostabi atsvara stobriskumui/ muzikiskumui. kiekvienam savo. tik as muilo neperku, kad lengviau sau ar kam nors i subine sulysti. p.s. o tu kaip koks uber teisinguolis gali ivertinti kur jau persistengta? as abejociau.

    AtsakytiPanaikinti
  28. zvyra transportuoja paprastas savivartis kuris kainuoja zymiai maziau uz betono maisykle. cementa seip jei susitari atsiveza patys betonuotojai. sandeliavimas: zvyra ispili lauke, cementa, kadangi atsiveza betonavimo diena problemos ner, kad ir atveztu anksciau sumeti garaze, o betonavimo diena ismeti laukan, kad nekliutu. nuvogimas negalimas, nes matai kaip dirba ir pila cementa(su salyga, kad dalyvauji procese, gali susitart sestadieni, jei problemos darbo diena), gali skaiciuot sunaudotus maisus. kur tu suskaiciavai, kad dirba zmioniu maziau? tavo atveju: vairuotojas, tankintojas, lygintojas(neskaitom tu kurie dirba gamykloje, kad paruostu betona). mano atveju: maisytojas, tankintojas, lygintojas. Tiem kas eile metu dirba ta pati darba, nera cia ka blogai padaryt, o ir patiem betonuotojam neapsimoka, nes prades nebegauti uzsakymu.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Andriau, stiprybės ir kantrybės.

    Ir jei gali padaryk taip, kad pilnas įrašo ir komentaro tekstas būtų skelbiamas per RSS Feeds. Berods Vidmantas yra prašęs... Tą padaryti galima va taip: http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=42662

    AtsakytiPanaikinti
  30. Su RSS Feeds: nelabai žinau kas tai ir su kuo valgoma, bet padariau kažką. Jau buvo prašęs vidmantas. Jei kas galite patikrinkite ar gerai dabar? ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  31. nevyniodamas į politkorektišką vatą swiss klausiu - tu turi vaikų? Gali neatsakinėti, nes savo atsakymo variantus parašau iškaro. Jei atsakymas, NE, tai užsirašyk savo sakinį ateičiai, kad nepamiršum. Jei TAIP - užuojauta tavo vaikui (ar vaikams). Su antra puse panašiai - jei turi ir galvoji, kad reikalui esant bus tų bobų, užuojauta tavo antrai pusei, nes panašu, kad nutikus bet kokiam konfliktui tau lengviau nusispjauti ir apsisukti.

    AtsakytiPanaikinti
  32. vytautai, manieji zodziai tera replika reaguojant i autoriaus isakyta, taciau istrinta minti: "Gaila, bet neatlaikėme pasikeitusios socialinės padėties"

    tai suponuoja, kad autoriaus santuokos viena is svariu griuties priezasciu yra per didele investicija i plytas ir betona. tai as ir bandau paklausti kas visgi svarbiau? nezabotos egocentristines-maksimalistines fantazijos ar visaverte seima, vaikas augantis su tevu, nors ir ne tokiose "prabangiose" valdose...

    AtsakytiPanaikinti
  33. replikuoju ponui swiss: jei seimoje santykiai grindziami piniginiu ir materialiniu investiciju dydziais, tai to as negaleciau laikyti tikra seima. Tikra seima tik dar labiau susivienija ir suarteja, kai istinka sunkus metas. Autoriui matyt kitaip atsitiko.

    Galu gale ar tau skauda subine nuo to, kaip autorius tvarkosi savo gyvenima ir kokius dvarus statosi. Ot bile palot ir suda pamalt su visokiais savo pamokslais: nepirk plytu ir betono, geriau kailiniai zmonai, naujas pianinas vaikui, vazinek su Passatu, neturek didesniu noru ir ambiciju ir busi labai laimingas visa gyvenima dienas su virsvalandziais praleisdamas prie kompo, o vakare sededamas priesais televizoriu 12 aukstu sovietines statybos bute ir gal dar gausi kotleta su makaronais ir burokeliais is zmonos (su salyga, kad neseniai nupirkti kailiniai).

    AtsakytiPanaikinti
  34. To swiss. Bet juk aš neparašiau, kas slepiasi po tokiu apibendrinimu :) nes negarbinga būtų to aptarinėti čia. O tu vistiek nori pasisakyti apie tai ko ištikro juk nežinai. Na nežinai, tai pats sugalvojai kaip galėtų būti, kaip sakant užpildei info tuštumą :D ir pavarei, lygtai taip ir yra. Ir padarei visokių riebių kardinalių išvadų, žeminančių kitų žmonių orumą. Šiaip jau būtų px., bet atvejis chrestomatinis :) Nes būtent taip atsiranda demagogija viešojoje erdvėje, pvz. piktosiose TV laidose ir internet komentaruose. Tai netgi yra užsakoma paslauga: internete yra dirbtinai varomi komentarai ant konkurentų (juodosios technologijos).

    AtsakytiPanaikinti
  35. Žodžiu Swiss, susimovei... Sakyk ką nori, kas nekvailas tas supranta. Nieko, ne tokius dalykus žmonės išgyvena :) Pvz, baltarusams Lukošenka patinka... :D

    AtsakytiPanaikinti
  36. virginijau, manoji subine tikrai nesusiskausminusi, kaip ir bet kuris kitas organas del autoriaus uzmoju. argi kada sakiau nepirkti plytu ir betono, gyventi ant savartyno kokiam gete? as uz plytas ir betona, tik tiek kiek gali ju apzioti. kuklumas mano galva yra dorybe. kaip ir saikas.

    andriau, jei tik tau bus lengviau, manyk, kad kazkas kakur susimove ar ispute dideli burbula is mazos muses su daug riebiu ir kardinaliu isvadu. deja. svarbu kad tavoji sazine rami. kokie ten vamzdziai geriau? melyni ar juodi? :D

    AtsakytiPanaikinti
  37. Swiss, kartais gal geriau patylet, nes kai kurie pamokslai buna nelabai laiku ir ne i tema. Nepritariu tam. Pradzioj rasiai tikrai kaip muzikas. Zmogui sunku, tai kam ji dar gruzint?

    AtsakytiPanaikinti
  38. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4