laikas pirkti vamzdžius (atkurta)

Štai, radau foto, tai gražinu :) Tik išmečiau foto, kur tas namas minimalistiniam sklypuke. Gavau pastabą, kad jei žmogus pažins savo namą, gali būti jam nemalonu, galiu susilaukti net represijų, o ir šiaip liūdna foto. Tad kam ji :)

Tad foto reportažas, štai:


Per koridorių, per virtuvę, po siena - į lauką. Matosi ateinanti atšaka iš vonios kambario. Vengiame stačių kampų.


Čia išlindome į lauką. Kaip matome pamatas nestoras, o tokį namą išlaiko :)


O čia aš :) nusiplūkęs, bet užbaigęs didyjį rausimą.


O čia kiškutis "ieško obuoliukų" :)


O čia gražus namas. Konceptas panašus į maniškį. Planuoju panašias spalvas, tik mano stogas bus ne šokoladinis, o natūralaus molio spalvos (ne raudonas), panašios į šio namo pamato apdailą.


Tai va tokios tokelės. Vis sprendžiu kokius vamzdžius pirkti: lenkiškus ar kitokius, uš vakarų europos. Pasižiūrėsiu ir į tuos oranžinius, bet jei bus stipriai brangesni, tada tiek to. Juk tie vamzdžiai atsidurs po betoninėmis grindimis, nemanau, kad jiems teks kaži kokie ypatingi krūviai. Lauke, tai suprantu.

Beje, kažkas rašė, kad užkasant vamzdžius reikia vengti akmenų. Hm, aš planavau grioviuose jos klodamas dėti ant kokių plytų, taip sureguliuojant nuolydžius. Dar maniau pakišti po apačia akmenų, kad jie man nesmuktu, nesikraipytų, jei trombuojamas gruntas pradėtų vaikščioti. Hm, kokia Jūsų nuomonė?

Komentarai

  1. Nerekomenduočiau plytų dėti - vistiek tap jų bus tarpai, o tada tuose tarpuose kaip tik ir links vamzdis (na nebebt pakankamai tankiai dėtum, bet vistiek bus pakankamai sunku reguliuoti). Šiaip jei neperkasei per giliai ir labai nenukreivinai nuolydžių - geriau kur reikia paskleisti ar to paties grunto ar žvyro be baisiai stambių akmenų ir gerai sutrypti arba sumušti su kokiu balkio gabalu. Aišku šie patarimai tinka jei tas sluoksnis neviršys kokių 10cm.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ten bus su makroflexu lauko pusej? :) ketini apipjaustyt ir paslept?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, slėpsiu Makrofleksą, būtinai. Keista, kad FAUGA neįspėjo laiku, ar tai baisingai brangiai kainavo. Žodžiu nepamenu. Labai trūksta laiko, bet slėpsiu artimiausiu metu. Dar svarstau ar su dažais nutepti, ar pirkti tą lipnią juostą. Man rodos su dažais bus pigiau, o efektas tas pats. Žinoma, prie dažų gal sunkiau tinkas lips? Kokia Jūsų nuomonė? Dabar nepjaustau, kol nepradėjau slėpti, tegul saulė veikia išviršinį sluoksnį, kurį vėliau nupjausiu. Bent tiek.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėl vamzdžių tai šeip pasiūlyčiau kloti pipelife pragma PP vamzdžius jie yra dvigubi gana lengvi, ir ir atlaiko nemažą gniuždymą tad tikrai nesuluš. Pats esu santechnikas tad asmeniškai dečiausi tik PP vamzdžiu reiktu vengt PVC nors jie ir pigesni bet prastesnės jo savybės.

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4