Šalčiausia žiema, kokią tik atsimenu

Ypatinga žiema. Nesu toks senas, bet tokios žiemos tikrai nepamenu, kuri prasidėtų gruodžio pradžioje ir visą žiemą temperatūra žemiau nulio, nukrentanti net iki -30. Tik su retomis išimtimis, kai termometro stulpelis persirita aukščiau nulio kelioms valandoms. O juk pernai ir užpernai žiemą žmonės statė sienas, liejo pamatus... Hm ir sniegas gilus.


Šiandiena aplankiau apsnigtą Neverlendą. Kaime vis gi gera. Nors šaltas vėjaskošia laukais, bet ten kažkaip nurmsta dūšia, atrodo laikas sustoja ir niekur nebesinori eiti. Matyt mano būdas tikrai kaimietiškas :)


Namas matyti kairėje, ant kalniuko. Tai ir yra Neverlendas :)


Keliukas nuo vieškelio visiškai užpustytas.
Be džipo šiokią žiemą sunkiai išgyventum...


Aplink namą vėjas supustys pusnis


Terasos kiemas. Toli toli matyti kalvelė,
nuo kurios fotkinta aukščiau esanti nuotrauka :)

Šiandiena apžiūrinėdamas palocius, susimąsčiau apie grindinį šildymą. Prie vitrininių langų matyt reikia numatyti radijatorius duobėse, taip vadinamus konvektorius (juk taip jie vadinasi?).

O šiaip šildymo sistemą norėčiau daryti dvigubą: pagrindidis šildytojas kietas kuras, alternatyvus - elektrokatodinis šildytuvas GALAN. Pastarasis atrodo patraukliai, bet taip maža informacijos apie šią naujovę. Gal girdėjote ar turi kas įsirengę? Ar viskas su tuo OK?

Komentarai

  1. vis skaitau Jūsų blogą ir taip knieti paklausti - kurioje tiksliai vietoje Jūsų namelis? Na Minsko pl. pažįstu visą gyvenimą, tad gal kokį orientyrą pasakytumėt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. nebandyk detis galan, jei jau kaip alternatyva pasirinksi elektra, tuomet geriau jau turet atsargai elektrinius tepalinius radiatorius, o dar geriau inverterinius kondicionierius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. jei ir truktu ne dabar dar, o pavasari, po isalo atleidimo pasimatytu..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas REBODANA. Atsiusk man savo meilo adresa, tai imesiu nuoroda i vietove. Kadangi vieta gana atoki, per daug nesiviesinu. Beje, skaiciau tavo bloga. Sveikinu visom keturiom. Gera surasti bendraminciu. Patikek, teks atlaikyti daug racionalios ir subjektyvios kritikos, del savo sprendimo. Taciau nepasiduok ir zinok, kad yra daugiau taip mananciu. Zodziu, laikas ieskoti ar kurti projekta :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Del pamato tai nepastebejau defektu. Labai tikiuosi, kad neitruks, nes gruntas tvirtas (molis, priemolis), pamatus dareme pagal visus konstruktoriaus reikalavimus, 40 didziuliu 40-60 cm skersmens poliu. Rostverkas dvigubas, metalo sukista kaip i dangoraizio statyba. Tikiuosi atlaikys, bet tfu tfu tfu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mano meilas gmailo irgi rebodana. Tikiuosi, kartais paskaitysi mano blogą, gal galėsi ką patart :) gaila, kad tau teko pristabdyti savo namo statybas, bet juk nemažai nuveikta!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Blogai tuo, kad jie i akis meluoja, jog tai ekonomiskesnis sildymas nei paprastais el. radiatoriais. Praktika isbandziusiu tai rodo, siulau pasiskaityt: http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/516403.333-=(371497317

    AtsakytiPanaikinti
  8. Elektrokatodinis yra kazkokia tragedija, pazystamas sildosi nedideli servisa apie 200m2 tai saskaitos tukstantines ateina, gerai tik tiek kad labai mazia vietos uzima, as asmeniskai jokiais budais tokio nstatyciau

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4