Paradinės durys. Pagaliau!

Atrodo šiam sumanymui priešinosi visa kas įmanoma: kam pasakojau, beveik visi mano sumanymą visaip menkino ir kvailino. Garbūs architektai pasiūlė vitražą dėti taip, kad nebūtų sunku vėliau jį išmesti... :) Paskui duris darė ilgai, laibai ilgai. Vitražams medžiagas siuntė iš Anglijos. Ilgai, baisiai ilgai. Vėliau meistrai sugadino varčias. Tada padarė visiškai naujas varčias. Tada dažė. Blogai nudažė. Dažė iš naujo. Paskui buvo "metų sandūros koma" (taip vadinu laikmetį nuo gruodžio 12, mano gimtadienio iki sausio 3, žmonos gimtadienio. Trys savaitės nenutrūkstamo šventimo, kas ir įvaro visišką komą), kada reikėjo švesti. Paskui kelias dienas laukiau kol atsiras montuotojams laiko atvežti ir sumontuoti duris. Šiandiena tas laikas atsirado. nuo 13.30 laukiau vėluojančių montuotojų. Belaukdamas sugalvojau savo mašina davažiuoti iki namo užpustytu keliuku (apie 200 m). Aišku, kad įklimpau :) dirbau kastuvu, šiaip taip atsikrapščiau atgal. Atvažiavo sunkvežimukas su durimis po valandos. Pasirodo bekeliaujant jiems nuleido padangą :) Sunkvežimis nuvažiavo puse keliuko link namo ir įklimpo :) Tada duris nešėme ant rankų. Žiauriai sunkios. Iį pagaliau jas sumontavo. Taip oficialiai baigti visi šiame etape suplanuoti darbai ir "dėžutė" oficialiai ir kapitaliai yra uždaryta. Valio!

Durys prieš lendant į savo skylę. Tikiuosi amžiams :)



O čia jau sumontuota ir užrakinta :)
čiukurakubarbaraku




Bendras vaizdelis




Dvivėrė sistema. "Prezidentūros" variantas :)




Tambūras




Traukia akį pažvelgti į lauką :)


Ką galiu pasakyti visiems sumanymo skeptikams? Ogi tik tiek, kad Jūs visi buvote neteisūs :) Paradinės durys išėjo absoliučiai fantastiškos. Tai unikalus, prabangus ir kartu subtilus meno kurinys, visiškas nestandartas. Tai ko ir norėjau. Vitražai išėjo labai gerai, ne per ryškūs, tačiau vaiskūs ir įspūdingi. Durys labai tinka prie šio namo koncepto ir architektūros. Šios durys, kaip tik šiam namui. Manau, kad įdėja, jog paradinės durys bus namo veidas kol kas pasiteisino, esu labai patenkintas rezultatu.

Dabar svarbiausia, kad kokie vandalai nesuniokotų. Meilės ir pinigų įdėjau tikrai daug, tai būtų apmaudu. Todėl padaręs kelias foto paprašiau, kad montuotojai užkaltų lentomis ir fanieromis ir paslėptų duris. Mažiau trauks akį, kol nelaikas.

Komentarai

  1. :) Grazios durys man patinka!
    Tie vitrazai nesumazina saugumo? Pas mane durys ir su stiklu, bet pas mane 3 stiklu pakeltas po 6 mm.

    O cia kaip suprantu tik vitrazas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nea. Vitražas yra stiklo paketo viduje. Gavosi dvieju kameru (triju stiklu) paketas, kuriame išorinis stiklas yra tripleksinis (suklijuoti du stiklai, tarp jų apsauginė plėvė - kaip automobilio priekinis stiklas).

    AtsakytiPanaikinti
  3. esme ne atskiros detales, o detaliu tarpusavyje derejimas. man sios durys prie "pigiu" plastikiniu langu ir skardiniu cerpiu nedera, deja....

    AtsakytiPanaikinti
  4. durys gal ir grazios(skonio reikalas), bet nesuprantu kam jas uzkal t :) nei ten jos bus idomios vandalams nei ka

    AtsakytiPanaikinti
  5. daliko, pritariu! sindromas primena pacaniukus su papuvusiu golfu, bet uz tai lietnykai-disokai tai eeeee mazule. argi svarbu, kad padangos plikos. tai kiek stoves namas-vaiduoklis su prabangiomis durimus? o stogas ir prie signalizacijos prijungtas?:) dar atvarys pacaniukai ir nusirinks skarda:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. man durys primena iejima i baznycia:) (ne tai, kad daznai vaikstau)....

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu nemuskit zmonem upo, dar ir viso galutinio varianto nesimato. Viskas bus oki :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip, panašios į bažnyčios. Taip ir norėjau. Blaki, tas stumimas reiškia, kad viskas gerai. Dažnai ir pavydas taip pasireiškia :) Svarbiausia, kad abejingų nėra :) Vieniem krūtai, kitiems gaidys. Juk negali visiems absoliučiai patikti. Galų gale visa tai statau pirmiausia SAU PAČIAM. Nes aš čia turtėsiu gyventi, o ne kokie ten ironiški expertai. Ir man viskas labai patinka. Ir tai yra visų svarbiausia.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Teisingai ir viskas tvarkoj su tomis durimis, vitražai atrodo tikrai gražiai ;).

    AtsakytiPanaikinti
  10. cia ne as taip rasiau, bet siulau susimastyt:

    Stebina skolintu pinigu svaistymo mastai. Paskolas juk reiks grazinti. Pries 5 metus per keleta menesiu vienkiemyje 15 aru sklype pastaciau 100m2 karkasini nama. Paskirtis-dirbtuves, kuriose laikinai gyvename.Vidaus sienos kuklios-OSB plokste, taciau komfortas palyginus su gyvenimu bute yra didziulis. Sienose 15 cm vata, lubos 20cm. Sildome vokiska krosnele is turgaus uz 600 lt. Per sezona apie 6m2 malku, temperatura viduje 22-24...Vanduo sildomas elektra, pries pabrangima uz elektra bendrai mokedavom 130 litu. Beveik visus darbus nudirbo nebrangiai apmokami ir neaukstos kvalifikacijos statybininkai. Viska kontroliavau, aiskinausi inzinerinius dalykus, tiekiau medziagas ir ir dariau sudetingiausius darbus(elektra, santechnika).Visa tai kainavo 40.000 litu. Panasiu budu salia neskubedami statome 100m2 gyvenama nama. Jo kaina sieks apie 100.000 litu.Jokiu paskolu, jokiu reikalu su bankais! http://picasaweb.google.lt/rolandas2k/Namas?authkey=Gv1sRgCIzRn_W7-evdFw#

    AtsakytiPanaikinti
  11. Rolandai, grazus namukas. "OSB interjeras" atrodo gerokai geriau, nei tikejausi...
    As irgi truputi gailiuosi, kad prasidejau su muriniu namu. Karkasiniame jau gyvenciau, o murini vis dar dziovinu...
    Deja, pradedamas projektuot, buvau zalias statybose, tai nelabai supratau, kas tie karkasiniai.

    Atsiprasau blogo autoriaus uz komentara "i lankas".

    AtsakytiPanaikinti
  12. Hm, respectabilus požiūris. Aš neturiu nieko prieš karkasinį namą. Aš tik turiu svajonę. Svajonę gyventi gražiame erdviame name, su aukštomis lubomis ir toli nešančiais gamtos vaizdais. Ši vieta turi būti šalia Vilniaus, kuriame noriu dirbti, tačiau kartu TIKROJE gamtoje. Namas turi būti dideliame žiamės sklype, kuriame tilptų visi sumanymai, kaip pavyzdžiui: teniso kortas, sausas japoniškas sodelis, TIKRAS vaismedžių sodas su kokiu 20 medžių... Aš turiu svajonę ir planą kaip tai pasiekti. Savo svajonę įgyvendinti pradėjau beveik prieš 10 metų, kai radau tinkantį sklypą, 5 ha. Sklypas kainavo neįtikėtinai mažai, tačiau įžvelgiau, kad jam ateis laikas. Po to neturėjau pinigų niekam. Po to prireikė laiko (apie 3 metų) tapti ūkininku ir suderinti leidimus. Paskui atsirado galimybė pradėti, tai ir pradėjau. Pastačius dėžutę užgriuvo finansiniai sunkumai, bet kam jie neužgriūva? Dabar yra pauzelė, bet, tikiuosi viskas išsispręs ir judėsim toliau. Užbaigus viską paskolos sieks 700-800K Lt. Tačiau 5 ha man juk nereikia. Pradėjus gyventi atsiras minimali infrastruktūra, apsitvarkys aplinka. Pasiliksiu sau kokį 1 ha, o likusią žemę pasiūlysiu tokiems pat kaip aš, atkakliems svajotojams. Prašom, sklypai nuo 50 iki 200 a. Pasistatyk, gyvenk ir pro savo langą niekada nematyk kokį TV kanalą žiūri kaimynas savo svetainėje per LCD telealtorių. Gal sugrįš žemės vertės ir tada pardavęs žemes atsiskaitysiu su bankais, jei reiks paaukosiu butą Vilniaus centre, kuriame gyvename. Žinoma, žmogus planuoja, o dievas juokiasi. Bet savęs negerbčiau, jei nebandyčiau savo svajonės įgyvendinti. Ir čia neevarbus tas praktinis įvertinimas, kad karkasinis namelis kainuoja tirk pat kiek butas, o ištikro yra namas. Taip, be abejonės, ir tai tinka kiekvienam, kuriam namas, tai pagerintas butas, o butas, tai vieta permiegoti ir pažiūrėti panoramą. Man namas, kurį statau yra pirmiausia mano namai. Mano tvirtovė, kur yra mano tvarka, mano sodas, žolė, takelis, ramybė savaitgaliais ir JOKIŲ SVETIMŲ ŽMONIŲ, ir visa kita. Tai visas mano pasaulis. Žmonės, kurie turi kitokių tikslų tokių dalykų nesuptanta. Kaip nesupranta, kodėl kažkas moka už Statkevišiaus suknelę 20 tūkstančių, kai kažkas panašaus kabo X parduotuvėj už 800 Lt. Kodėl kažkas važinėja jaguaru, kuris suryja 20 litrų kuro. Ir tai visiškai nėra turtingumo ar pseudoturtingumo demonstravimas arba lietnykai ant Golfo. Tai tiesiog svajonė, kuriai įgyvendinti reikia drąsos, tačiau neišvengsi ir rizikos. Tai neįkainojami dalykai, kuriuos gausi, tik jei daug ko atsisakysi. Ar tu turi savo svajonę? Ką dėl jos padarytum?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Andriau, viskas puiku, bet jei neisgalesi moket paskolos, bankas atims ir nama, ir zeme, ir svajone. Reikejo kai nupirkai pries 10 metu rupintis detaliu planu sklypo(tuomet buvo daug sansu ji pasidaryt) ir sudalinus pardavinet per pika kainu. Butum jau dabar svajoniu name gyvenes ir be paskolos. Dabar greiciausiai reikes laukti kito kainu piko, bet jis bus dar negreit. Nekritikuoju ir nepeikiu, daugelis butu elgesi kitaip, jei butu zinoje. Na tik norejau pasakyt, jog Rolando pavyzdys rodo, kad nevisad butina paskola tikslui pasiekti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Mane visad stebino sio blogo autorius. Tas jo optimizmas ir svajoniu pateisinimas yra mazu maziausiai ikvepiantis ir uzburiantis. Jei bent kas 10 lietuvis turetu tokia charizma, manau lietuvoj pasidarytu daug mieliau gyventi.
    ----
    Niekad nesuprasdavau zmoniu, kurie tvirtina, kad siaudinis, karkasinis namas yra pigesnis negu kazkoks kitoks namas (kad ir murinis). Nama sudaro ne tik sienos, bet ir interjeras bei kitos kaina itakojancios detales. Beje, skoninga, ne standartini interjera irengti manau kainuotu zymiai brangiau nei pastatyti plytini nama (dezute).
    Bet suvis geriausia, svetimu pinigu neskaiciuot :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kodėl mūrinis?
    Kaip ir sakiau, nemanau, kad šiaudinis, karkasinis, molinis ar kitoks namas yra prastesnis. Tikrai neprastesnis, o daugeliu praktišku parametru yra žymiai pranašesnis. Kaip pavyzdžiui investicijų dydžiu. Tačiau, šis namas skiriasi. Pavyzdžiui kokybiniai parametrai: garso pralaidumas žymiai didesnis. Bet koks lauke esantis triukšmas, pvz. lietus, važiuojančios mašinos, kaimyno žolepjovė, lojantys šunys ir pan. dalykai šiame name girdisi puikiausiai. Kažkas panašaus į gyvenimą sovietiniame blokiniame name. Kai pripranti, tai nieko, bet minusas riebus. Bent jau mano aikštingam asmeniui. Esu girdėjęs apie kažkokias plėveles ar pan., bet nesu girdėjęs kas jas panaudojo sėkmingai. Kitas riebus minusas - šilumos laikymas. Jei neturi geoterminio ar elektrinio šildymo, šilumos svyravimai būna dideli. Kadangi pats užaugau iki 20 metų senoviniame name su nuline šilumos izoliacija, puikiai žinau kaip tai užknisa žiemą. Žodžiu pečkuryba ir šildymo rūpesčiai yra kasdienė aptarimu tema ir nuolatinė aktualija :) Gerame mūriniame name veikia akumuliacinis principas, kurį galima sustiprinti pasidarius rimtas šildomas betonines grindis, kurios vekia kaip akumuliatorius. Pats pojūtis mūriniame name yra saugesnis, tvirtesnis. Bent jau man. Tai jau jausminiai dalykai, tad čia nesiplėtojame. Pagrindinis argumentas, kodėl pasirinkau mūrinį yra tai, kad geras mūrinis namas yra vertingas ir po 50 metų. Vidines sienas gali perstatyti, gali kapitaliai remontuoti išorę ir vidų, tačiau pagrindinis hardvaras - namo sienos išlieka tvirtos ir jų perstatyti nereikia. Kitaip tariant geras mūrinis namas yra investicija, kuri per vieną žmonių kartą nesusiamortizuoja. Jokia gudrybė: pasistatysiu namą kol vaikai maži ir nugyvensiu gyvenimo etapą, kol vaikai užaugs ir išskris sukti savo lizdų. Tada šis namas taps per didelis ir nereikalingas. Sukurtą sodybą su geru mūriniu namu tada galima parduoti kitai šeimai su mažais vaikais už gerą kainą. Už gautus pinigus nusipirkti nedidelį butuką mieste, apkeliauti pasaulį ir uždaryti savo istoriją. Tokia mano strategija. Ekonominis karkasinis/šiaudinis/molinis/skydinis namas tokiam planui netinka, nes toks namas per vieną žmogaus kartą susiamortizuoja. Ko vertas karkasinis namas už 150K po 25 metų? Manau sklypo vertė minus griovimo ir katlavano išvežimas. Gal būt ir ne. Bet mūrinis namas turi šansą išlaikyti savo vertę 100 metų. Tiesa sakant truputi gailiuosi, kad nestačiau namo iš baltų plytų.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kodel gailiesi, kad nestatei is baltu silikatiniu plytu?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Baltu plytu muras yra tvirciausias ir ilgaamziskiausias. 50 metu muro korozija nuline. Risamasis skiedinys praranda savybes, o plytos ne. Be to tai visiska ekologija, puiki garso izoliacija ir silumos akumuliacija. Mano suopratimu nieko geriau neisrasta. Neveltui tokia statyba yra brangiausia. Esu girdejes statynu girmos vadova sakant, kad sau statytu tik iprastu silikatiniu plytukiu. Namo kokybe - gyvenimo kokybe. Cia tik mano nuomone.

    AtsakytiPanaikinti
  18. jei dregmes negaus, pergyvens tos raudonos plytos ir tave ir tavo vaikus

    AtsakytiPanaikinti
  19. baltos plytos labai greit persala !!! ir laiko salti ... yra pamuryta pas mane dvieju plytu siena, tai antra gala namo kai uzsaldziau tai ta siena kaip ledine, salta... ir garsa praleidzia gerai :D girdisi kitoje sienos puseje kai as lipu laiptais

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai gražios durys. Jau pradedu gailėtis, kad pas mus namuose šarvuotos durys, kurios tikrai nepasižymi grožiu ir prabanga kaip Jūsų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4