Namas jau su stogu!

Valio! Baigtas ketvirtasis statybų etapas - stogas.
Įdomumo dėlei pasižiūrėjau, kada prasidėjo stogo darbai: rugsėjo 23 d. pradėtas metalo karkaso montavimas, o medinė dalis - rugsėjo 29 d. Žodžiu, stogo statybą užtruko beveik 2 su puse mėnesio. Maždaug tiek pat laiko užtruko pamatų ir sienų statyba.
Darbai buvo baigti penktadienį, šiandiena su konstruktoriumi apžiūrėjome darbus. Nors esminių priekaištų nekilo, bet kokybės nepavadinčiau "Puikiai". Skirčiau tik gerai. Tai berods 8 iš 10? Pastebėti trūkumai: nekokybiškai nudažytas šoninis pakalimas. Tarp lentų tarpeliuose boluoja medis. Nors įspėjau dėl to, bet masonai praignoravo pastabą. Guodžia tik tiek, kad užbaigiant pakalimą su pilna apdaila turėsiu proga perdažyti viską dar karta. Taip pat vieną ventiliacinį kaminėlį įrengė ne visai toje vietoje, kur nurodžiau. Na, galima pratemti kanalus, nedidelis atstmas, bet tai jau taisymas. Taip pat rangovai paliko šiūkšlių krūvą. O nemaloniausia, kad pasigedau karučio. Žinoma, gal netyčia darbininkai išsiežė, pvz su pastoliais ir kita įranga, o gal naktį kas nors išsivežė, na ir taip toliau. Kita vertus tikroji stogo kokybė bus patikrinta lietuj lyjant. O dabar kaip tyčia atslenka šalčiai... Žodžiu bus apie ką pakalbėti su rangovu. Ankstesnės brigados dirbo labiaus pasitempę.


Norint pamatyti bendrą vaizdą, reikia nueiti tolokai į pievą :)
Čia dėl aukštų lubų ir menko nuolydžio.


Čia matyti saugumo problema. Vagiams nebūtų sudėtinga nuo garažo patekt į balkoną ar šiarinį kambarį. Šią spragą galvoju spresti specialiu laukui skirtu judesio davikliu, kuris kontroliuotu stogo erdvę. Laukui skirtas daviklis pakainuoja panašiai kaip visas Vidmanto namo signalizacijos įrangos komplektas, bet žiūrint į šią situaciją viskas atrodo gana rimta...



Esu labai patenkintas pasirinkta spalva. Tai nėra dažnas pasirinkimas, raudonesnis molio variantas yra kur kas populiaresnis. Šis - retesnis. Žiūrint mėginėlį neatrodo patraukliai, bet natūroj pasiteisino. Rezultatas primena senamiestį, Trakų pilį ir pan. Žodžiu - tai ko reikia :)


Kaminus galėjau daryti ir aukštesnius. Labai norėčiau, kad nereiktu iškišinėti iš mūro tų nykių vamzdžių. Reiks pasidomėti ar galima padaryti, kad dūmai eitų tiesiog iš tikrojo kamino, o ne iš kaminėlio kamine.


Paradinė pusė.



Garsieji kaminėliai :) Susispietę krūvon. Kairėje - virtuvės gartraukis, dešiniau - kanalizacijos alsuoklis (lieknesnis, nes papildomai nešiltintas), abu dešinukai - ventiliacija. Vienas vonios, kitas pietinio kambario.




Kaminėlis iš arti.



Kaminėliai iš apačios.


Menas. Kaminai žiūri į dangų.


Dabar laukaime langų ir durų. Tuo ir baigsime šių metų lauko darbus.

Komentarai

  1. Na labai smagu matyti. Didelis etapas šitas. Daug duoda vaizdo ir emocijų. Dar durys ir langai pamatysi kiek daug reikš. Namo užrakinimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ogo :)
    as gailiuosi, kad nepasidariau alsuoklio lauke...

    grazu paziureti, jau virs 0.5 mln samata?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už sveikinimus. Sodybai išleidau 338K Lt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks! Stogo spalva ir man patinka, neprašovei :).

    AtsakytiPanaikinti
  5. O gartraukiai gal geriau ištraukia garus, kai yra pajungti į atskirą kiminuką?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4