Ledynmetis

Ačiū už sveikinimus. Šiandiena padariau atsiskaitomąjį pavedimą už stogą. Nors stogo rangovai dar žadėjo atvažiuoti ir pasitvarkyti: surinkti ir išsivešti atliekas, kaminuose uždėti groteles, kad varnos nesugalvotų lizdų susisukti ir pan. Gaila, bet karutis taip ir neatsirado, nuostolis 250 Lt.

Nors langai jau padaryti, dūla Faugos sandėlyje, šiuo metu darbai sustoję. Laukiu, kol bus pagamintos ir durys. Planas toks: langai ir durys turi sulipti į skyles tą pačią dieną. Kad galėčiau uždaryti ir užrakinti namą. Kitaip tariant dieną X atvažiuoja ir dirba dvi langų montavimo brigados (kad per dieną sudėti visus langus), Skydas brigada montuoja techninių patalpų duris, Megrame brigada - paradines duris, Ryterna - garažo vartus. Lygegrečiai dirba ir signalizacijos rangovai. Uhu koks festivalis :)

Žodžiu ta diena X supklanuota kitą savaitę, tačiau pažiūrėjus į www.accuweather.com prognozes, nuotaika niaukiasi. Kaip tyčia, Lietuvą užgriūva neregėti šalčiai, kurie čia karaliaus iki pat Kalėdu, o gal ir dar ilgiau.

Tai yra blogai. Va, Fauga nedirbs, jei bus mažiau nei -7c, kiti dirbtų, bet negalės, nes negalima daryti dalies darbų, dėl elementaraus saugumo (namas turi būti pilnai uždarytas tą pačią dieną).

Kol atidedami šie darbai, atsideda ir dar tolimesni etapai. Mat tai yra šio finansinio etapo pabaigiamieji darbai. Uždarius namą, ateina popierinė pauzė: važiuoja vertintojai, inspektoriai, fiksuojamas užaugęs baigtumas, didesnė vertė, bankas išmoka naują porciją pinigų.

Tam sėkmingai įvykus: vidaus darbų konkursas ir startas: nulinės kanilizacijos, stiažkės, vamzdynai, elektra, laiptai, trūkstamos vidaus pertvaros, tinkavimas ir t.t.

Beje, daug kas teiraujasi koks čia biudžetas. Baigus šį etapą būsiu investavęs apie 350K Lt. Planuojama total investicija 600K Lt. Taigi, lieka 250K, už kuriuos reikia pasiekti ir įregistruoti 100% baigtumą. Už šią sumą reikia ne tik įrengti namą, bet ir pasidaryti grežinį + nuotiekų valymo įrenginius. Panašu, kad tai nebus taip paprasta, bet reiks bandyt sulysti.

Komentarai

  1. Su sklypu, projektu, elektros įvadu ir dalykais, kurių dar nesimato: langai, laukinės durys, garažo vartai... na ir visa kita.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Regis minejai, kad sklypas anksciau buvo pirktas, tad manau toje 350 000 LT sumoje, nelabai jis didele itaka sudaro. Jei kada turesi laiko, parasyk smulkesne samata darbu, bus tiksliau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sunku bus su tais 250k...
    As 170kv namui tokioje stadijoje kaip tavo buvau suplanaves dar 230k. Siuo metu jau 100k isleidau, dar 130k liko, bet matosi, kad apdaila tures buti visiskai "krizine", jei noresiu sutilpti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. uz savo namo kaina butum paemes pora aukstu Vilniaus m. savivaldybes :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4