Kaminėliai ir signalizacija

Šią savaitę Neverlende dar nebuvau, bet žvalgydamasis į saulėtą dangų tykiai džiaugiuosi ir viliuosi, kad skardos sparčiai gulasi į savo vietas, kuriose "ilsėsis" bent kokia 10 metų. Pagal planą šiandiena turi būti montuojamas stoglangis ir toliau dengiamas stogas. Taip pat montuojami ventiliaciniai kaminėliai.

Tiesa sakant šiuos kaminėlius pamiršo visi: ir architektas, ir konstruktorius, ir stogo rangovai. Tiesa pastarieji prisiminė vėliau ir užklausė "o kaip su tavo ventiliacija? Ar viskas išspręsta?". Gerai, kad tai buvo prisiminta laiku. Tai pamąstęs apie tai kaip oras judės po namą sustrategavau, kad reikia 5 kaminėlių: 1 virtuvės gartraukiui, kitas - alsuokliui, trečias - ventiliacinis ištraukimas iš vaikų vonios + rytinio kambarui (čia neįrengti ventiliaciniai kanalai sienose), dar vienas trauks orą iš pietinio vaikų kambario + 2 aukšto holo, na ir penktas trauks orą iš garažo. Pasirinkome rimtesnius RUKI kaminėlius. Visi papildomai apšiltinti, tik alsuoklio paprastesnis. Šių penkių kaminėlių kaina apie pusantro tūkstančio :( Žodžiu kaminėliai nupirkti ir montuojami.

SIGNALIZACIJA

Na, čia daug nerašysiu, dėl suprantamų priežasčių. Pasakysiu tik tiek, kad puikiai suprantu, jog įmanoma visai padorią signalkę pasidaryti už kokius 5 tūkst. pataupant ant aparatūros ir pačiam susivedžiojus laidus. Nors turiu elektriko 4 kategoriją, bet šitą darbą nusprendžiau palikti specialistui. Signalizacija (saugumas), viena iš tų sričių, kuriose mano nuomone taupyti tikrai negalima. Žodžiu, norėdamas turėti ne "padoriai", bet "puikiai" pasirinkau rimtą sprendimą. Jau turiu įrangos komplektą, jame naujausia rimta PARADOX centralė, skaitmeniniai Digidard davikliai judesiui, taip pat atidarymo, dūžio, priešgaisriniai, dvi sirenos ir trys LCD klaviatūros EVO641. Taip pat nešiojamas pavojaus mygtukas, kabeliai, išplėtimo moduliai ir kiti dalykai. Komplekto kaina 7.250 Lt čia po visokių derybų.

Dabar laukiu langų ir durų. Jiems stojant į vietas išvyks signalizacijos montažyriai. Tai tiek.





Komentarai

  1. Su kamineliais tai visu architektu liga... Jie visada pamirsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. architektui neprivalu braizyti kamineliu, nes tai yra darbo projekto dalis. uzsakovas darbo projekto dazniausiai neuzsako, todel ir kamineliu nera. kaminelius susiprojektuoti turi stogo rangovai, taip kaip sildyma suprojektuoja sildymo sistemos rangovai etc. etc.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na su signalizacija tai permokėjai man atrodo. Arba stebuklingą susipirkai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau Vidmantai, nemanau. Pažiūrėjau tavo komplektą. Na, mano skiriasi iš esmės. Rašai, kad tavo komplektas kainavo 1100 Lt (http://www.nulis.lt/signalizacija-medziagos.html). Hm, mano komplekte vien tik 14 judesio davikliu kaina apie 1800 Lt. Tai rimti skaitmeniniai daiktai, kuriu vieno verte apie 130 Lt Už dūžio 14 jutiklių dar + apie 1000. Matai, mano namas bus prabangioje vienovėje, apsaugos reikia rimtos. Tiesa sakant savo komplektacija tikrinau: daviau kitiems rangovams, kurie skaičiavo analogiško lygio komplektą kitų firmų (DSC ir dar kažką) tai kaina vis tiek buvo 5-6 tūkst. Tad už PARADOX daiktą manau verta buvo pridėti 20 procentų. Ši kaina mane labai liūdina, bet sveikas protas šioj situacijoj nedaro jokių kompromisų.

    Dar galvoju dėl nuleidžiamų žaliuzių arba apie tokias nuleidžiamas grotas (kaip ant parduotuvių vitrinų akropolyje ar kur kitur), ant visų 19 langų ir dvejų lauko durų. Skylių plotas apie 64 kvadratų. Žaliusių kaina apie 500 Lt/kv. grotų apie 1000 Lt/kv. Plius elektro varikliai. Tai kaina visai gadina nuotaiką, tad teks atidėti. Bet gyventi tikrai būtų ramiau...

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kam tau tiek judesio davikliu? geriau butum isidejes uz panasia suma kaip Vidmantas ir uz likusius pinigus kelis metus samdes saugos tarnyba arba nededi nieko, bet draudiesi turta. Seip signalizacija ne apsaugai, o tik informavimui. Garantuoju ta pati rezulata butum pasiekes su 4 judesio davikliais.

    AtsakytiPanaikinti
  6. 1. Oi lakstysi nuo klaidinanciu 14 judesio daviklio suveikimu, paminesi mano bloga zodi :)

    2. O tu nesijausi kaip kaleime: ant langu grotos, ant stiklu neduztama pleve, 14 judesio davikliu, 14 stiklo davikliu, speju bus 5 sunys , 3 aliarmo davikliai, pajungta prie apsaugos, draudimas plius?

    3. Cia tokia apsauga nuo piemenu, rimtiems berniukams , pats viska atiduosi ir i masina sukrausi. jei tik uzsirausi..

    AtsakytiPanaikinti
  7. :) Šunu nebus. Nemėgstu šunų. Nebent koks vienas pririštas prie būdos. Bet ir tai abejoju, nes tie šunes, laksto kaip paklaikę, garsiai loja ir smirda. Aš kačių mylėtojas ;)

    Žinoma, bus pajungta prie apsaugos policijos. Ir draudimas plius. Ir ginklą planuoju įsigyti. Kaip ir minėjau, namas yra ne kokiame nors naujajame kaimelyje (kaip pvz. Tarande ar kokia rieše), saugioje tvora aptvertoje komunoje. Todėl tenka pačiam galvoti kaip saugotis.

    O piemenų nereikia nuvertinti. Neturintys darbo pusdurniai kaimo piemenys gali pakankamai nemalonumų pridaryti. Pats esu nedideliam miestelį užaugęs, tad, patikėk, žinau ką kalbu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. o tj kam dar tie stiklo duzio davikliai, niekaip nesuprantu, tj manau judesio davikliu pilnai butu uzteke signalizacijos suveikimui, o dar tokius "auksinius" pirkai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na, jei vagis mes plytą į vitriną, langas neišduš, bet garsas bus ir dūžis suveiks. Toliau, jei vagys kapos ar pjaus plėvę ar pan. Visa tai - laikas. O laiko reikia apsaugai atvažiuoti. Nes nuo Vilniaus iki namo apie 20 min. kelio. Todėl, kuo anksčiau suveiks signalkė, tuo daugiau šansų sugauti vagį.

    AtsakytiPanaikinti
  10. kuo daugiau apsaugos priemoniu, tuo geriau.
    Lietuva ne Amerika - cia nieks uz tave nepasirupins, pats turi savo turta ginti.
    as dar videokameras sustatyciau su irasymu ir streamingu i web'a ir/ar telefona.

    AtsakytiPanaikinti
  11. as nepripazistu duzio davikliu, nes labai lengvai galima juos apeiti. O del judesio davikliu tai permokejai geriau jau butum susidejes lazerius :) butu mandriau ir geriau.

    PS: judesio daviklis kambario temperauturos daiktu nefiksuoja :) tai ...

    as cia kaip ne profesionalas ...........


    geriausia apsauga zaliuzes .


    Tuos 5 sunis su aparatu kuri skleidzia zmogui negirdziamu dazniu labai greitai nuramina.

    AtsakytiPanaikinti
  12. o kaip tau Andriau toks scenarijus: meta plyta i tavo vitrina koks chuliganelis, bet i vidu nelenda, atvaziuoja apsauga, paziuri paskambina tau (jei ne vietoj esi) isvaziuoja. po poros valandu kitas langas duzta ir taip tol, kol atjungiama signalizacija arba apsauga nebevaziuoja ... Na bet linkiu, kad taip nenutiktu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tas scenarijus tinka ne tik man, ar ne? Galų gale ką skeptikai nori įrodyti? Kad saugotis neverta? Tada ir pigios signalkės neverta statyti? Kas taip mąsto ar nesusidūrę su vagiais matyt taip ir elgiasi iki pirmo karto. O aš manau, kad turiu padaryti viską kas įmanoma, kad apsaugočiau savo sunkiai uždirbtą turtą ir šeimą, ir, jei įmanoma, kad tie vagių išperos būtų pagauti. Aš manau, kad verta, bet suprantu, kad yra ir kitaip mąstančiu. Žodžiu visiems sėkmės

    AtsakytiPanaikinti
  14. as norejau pasakyt, kad neverta det tokios brangios signalizacijos, nes rezultatas tas pats. Gal geriau pagalvot nestandartiniu sprendimu, pvz viduj tam tikrose vietose sumontuoti slaptu vaizdo kameru, kurios filmuotu ir irasinetu nuo judesio. Patalpinus jas tokiose vietose pro kur numatoma lys vagys ir didziausia tikimybe, kad matysis veidas. Turint nusikaltelio veideli, manau, ji surasti sansu oi kaip padaugeja. tokia yranga tikrai ner brangi, jei zinai kur ieskot.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mes ir galvojam, kad apsauginės grotos ant langų suteiktų didesnio mūsų namams saugumo. Bet dar dėliojame visus už ir prieš.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Šiais neramiais laikais reikia pasirūpinti ne tik jaukiu būstu, bet ir kokybiška namų apsauga. Teko nemažai skaityti apie įsilaužimus ir namų apiplėšimus, tad įsigijome signalizaciją. Signalizacijos įrengimas nėra paprastas procesas, bet galima pačiam susimontuoti apsaugos sistemą. Linkas apie apsaugos sistemų įrengimą.

    AtsakytiPanaikinti
  17. labai šauniai gavosi įsidiegti apsaugos sistemą, kurią pirkome iš spectrabaltic.lt. dabar puikiai jaučiamės, kai galim palikti namus vienus ir jie yra apsaugoti

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4