Vitražai ir kiti laukinių durų viražai :)

Kaip gera, kai nelyja :) tai labai aktualu dabar ir dar porą savaičių į priekį. Vakar su gerb. žmona apsilankėme Neverlende ir priėmėme užbaigtą stogo medinę dalį. Gaila, nedalyvavo mano konstruktorius, bet tam yra fantastiška priežastis: jo šeimoje gimė dukrytė :) Tad sveikinimai! Žodžiu stogas pasiekė stadiją, kai galima dengti dangą. Medinė dalis sudėta, grebėstų aukščiai suderinti, kampai sustiprinti, difuzinė plėvelė paklota. Foto nedėsiu, nes bendras vaizdas nepasikeitė. Bevaikščiojant ir berankiojant plėvelės įplyšimus supratome, kad pamiršome svarbų darbelį: suplanuoti ventiliacinius kaminėlius. Tad dabar sprendžiame ar dėti vieną kaminėlį su vėjo turbina, į kurį bus suvestos metalinės žarnos iš kambarių ventiliacijos skylių. ar daryti atskirus kaminėlius kiekviename kambaryje. Dar reikės pora kaminėlių kanalizatoriaus alsuokliui ir virtuvės garų ištraukėjui. Vieno kaminėlio įrengimas apie 250 Lt. Vaja... statydamas namą nenuobodžiausi :) Žodžiu galvojame apie kaminėlius ir laukiame skardų (primenu, kad mano stogas bus firmos BORGA skardinė čerpių imitacija. Natūralaus senovinio molio spalvos.)

Langai
Šiandiena paleidome langų gamybą. Pagaliau baigėme tą nelemtą tenderį. Šiaip esu visiškai patenkintas FAUGA: labai maloninga vadybininkė su nuostabiu vardu, protingos kainos, profesionalios konsultacijos ir svarbiausia atsižvelgė į mano prašymą dėl avanso, ko rezultate turime išleistą akredityvą ir galime vieni kitais pasitikėti :)

Garažo vartai
Fauga siūlė ir garažo vartus, bet atsisakiau, nes negalėjo pasiūlyti spalvos, bent panašios į jų pačių gaminamus langus :) Tad kol kas mąstau apie Ryterną. Turiu visai gerą automatinį man tinkantį variantą už ~5.000 Lt. Mano vartų plotas virš 12 kvadratų. Tad kaina atitinkama. Bet vartus užsisakysiu gruodį, kai langų gamyba eis į pabaigą.

Laukuvinės durys
Tai aktualija duotuoju momentu. Pateikiau pasiūlymą Megramė, Dorvila ir vienam garažininkui paskaičiuoti solidžias, gražias, lauko duris. Dvivėrės, su viršulangiu ir pan. Skylė: aukštis 253 cm, plotis 170 cm. Žodžiu norėčiau, kad šios durys būtų ypatingas akcentas. Pinigų čia negailėsiu, bet noriu protingos kainos.


Principinė durų schemukė

Dorvila konkurse kol kas pasirodė labai apgailėtinai: apsilankius salone (Žukausko g.) kalbėjau su vadybininku, kurio mąstymas ir supratimas apie duris yra absoliučiai "kvadratinis", standartinis ir visiškai nykus. Rimtu veidu dėstė apie lenkiškas standartines duris, kurių neįmanoma gauti nestandartinio išmatavimo, o kai paprašiau pasiūlyti kažko ypatingo, parodžiau per google images pririnktus pavyzdžius, balsas pritilo ir prasidėjo kažkoks mekenimas "jo, čia kažkas kažkada užsisakė, va tokias rankenas, 800 Lt viena, čia fylingai tik iš ąžuolo pas mus, jei stiklas užapvalintu kraštu +1.500 Lt, jo jūs mums pateikiate stiklus, rankenas ir visa kitą, o mes padarom duris, na spyna spyna... Mes esame durininkai, suprantate? Ir darome duris, visokie stiklai, čia užsakovas mums pateikia stiklus. Žodžiu, nežinau ko jums reikia, bet kaina prasidės nuo 10 tūkstančių mažiausiai..." - štai ką ištempiau kamantinėdamas ir rodydamas pavyzdžius. Mano nuomone šio darbuotojo dėka Dorvila praranda užsakymus. Bet tai jų bėdos. Paskambinęs pirmadienį apskundžiau tą pardavėją ir gavau pažadą gauti paskaičiavimą meilu, bet atsakymo dar nesulaukiau.

Žodžiu, kol Dorvila kuičiasi, svarstyklės svyra į Megrame pusę. Su jais blogai, kad reikia važiuoti į dievo užmirštą Kirtimų gatvę, bet kai jau ten nuvažiavau, jaunas šaunus vadybininkas Mindaugas aprodė visą cechą, parodė gaminamas ir jau pagamintas duris iš visų pusių ir iš vidaus ir t.t. Pasiklausęs mano postringavimų apie prezidentūrą, senamiestį ir pažiūrėjęs pavyzdžius ėmė siūlyti tai ko reikia. Kaina, aišku irgi kando: apie 8 tūkst. bet, kalbantis radome kompromisų iki 7 tūkstančių išlaikant didybę ir grožį. Žodžiu dabar deriname variantą su klijuoto masyvo durimis, su fylingais ir su rombo formos stiklais, į kuriuos gal būt verta įdėti vitražus. Tai netikėta mintis, bet pasižiūrėjus pavyzdžių per google images, pamačiau duris - meno kūrinius :) Aišku, tokių menų matyt neįpirksiu, bet idėja dėti vitražą pasirodė labai jau saldi. Jei kam įdomu apie ką aš čia, prašome pažiūrėti mano kelis įdėtus pavyzdžius, šią nuorodą: http://www.fielderbuilder.com/california_glass.html

Dabar aiškinuosi kokios galimybės į tuos rombus sudėti vitražiukus, gal būt net su mano inicialais....



















Vonia su vitražu... O kaip atrodytų vonia su japoniškų motyvų vitražu ir haiku...




Komentarai

  1. nu ir santa barbara. beskonybe totaline. namas kaip euro remontas, o durys kaip... ? o dar mintis apie inicialus... ble cia kaip nygeriu crib'suose :) kaimas ne miestas, sudas ne sviestas. pardon, bet cia tinka posakis: mergaite is kaimo isvaryti galima, bet kaimo is mergaites niekaip!

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) na na. Zeminti tai kas patinka kitam - blogas tonas, zemas lygis. "Na vkus druzej net". Man patinka dideli namai, vilos ir dvarai, p. Swiss greiciausiai patinka kokie nors modernus stiklo/pliko betono statiniai arba skandinaviskas minimalizmas, arba rasu trobeles ir saliovkes. Kiekvienam savo. Kai isirengsiu nama, galesi kritikuoti jo stiliu. O kol matydamas hardwaras dergiesi, rodai savo nepraustaburniskuma :) O geras vitrazas yra meno kurinys, cia jau isvis nera ka kalbeti. Bet aciu, kad skaitai mano bloga. Iki :)

    p.s. Santa barbara... nieko sau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. andriau, as suprantu, kad daugeliui patinka (o gal tiesiog baisu iskristi is bandos) politkorektiskas bazaras ir nygeriu cribs'ai. bet as siuo atveju ne visai apie asmeninius patikimus ar nepatikimus, o apie bendra tokio pseudo "dvaro" konteksta ir harmonija. na is serijos... pro super azuolo duris su pseudo dvarininko inicialais dedi koja ant laminato ir atsidarai plastikini langa ir visa tai "uzklota" pseudo cerpemis is skardos. visa labai gerai iliustruoja posakis "iz griazi v kniazi".

    AtsakytiPanaikinti
  4. As pritariu swiss, gilinamasi daugiau i detales, nei i esme. Pamoka bus didele ir kitas namas tikrai bus protingesnis (ir atostogoms liks pinigu dar;)

    Sla

    AtsakytiPanaikinti
  5. supratau, jei deti laminata, tai durys negali but azuolines :) kitaip busi kaimietis!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na ir užvirė diskusija :) Ačiū už patarimus ir nuomones. Nors ne su viskuo sutinku ir ne visi pasisakymai man malonūs, tačiau visus iki vieno pasisakymus vertinu rimtai ir gerbiu. Nebus pas mane laminatų. O langai bus plastikiniai, bet ne balti, o medžio imitacija - tamsus ąžuolas. Išvaizda šių langų bus puiki, mano nuomone ne blogesnė nei medinių. Be to, langams prieš estetiką keliu prioritetu funkcionalumą ir patvarumą. Todėl didelio konflikto neįžvelgiu, nebent religinio pobūdžio. Bet čia turiu savo nuomonę, kad plastikiniai langai turi savo privalumų, pavyzdžiui ilgaamžiškumas ir nereiklumas priežiūrai. Mediniai langai manęs nežavi vien dėl to, kad jie mediniai. Tas medis prinpregnuotas chemijos pakankamai, kad apie jo „gyvybės“ privalumus galima diskutuoti taip pat kaip apie krikščionybės privalumus prieš islamą (te neužsigauna medžio mylėtojai). O kur dar dažymai, lakavimai ir kita priežiūra... Žodžiu, kaip ir minėjau klausimas čia yra labiau religinis. O savo namo koncepto pasirinkimu esu labai patenkintas. Mano namas atrodo didelis, nestandartinis ir būtent toks kokio noriu aš pats – pakankamai subjektyvus ir originalus. Tikiuosi, kad jame pats ir gyvensiu! Esu užaugęs nuosavame name iki 20 metų, todėl puikiausiai žinau ko noriu iš namo ir koks jis turėtų būti, tokį ir statau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Andriau, padiskutuosime po 20 metu:) O del plastiko nereikai taip teisintis:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. na as siuo atveju laminata ar plastika paminejau daugiau perkeltine prasme. man didybes manijos apraiskos asocijuojasi su pirmaisiais nepriklausomybes metais ir daktaru tipo dvarais. o jei pratesti harmonijos tema, tai sunkiai suvokiu kaip zmones "pasigimdo" dvariskus interjerus kartoninese dezese ir nesuvokia/nejaucia, kad vidus privalo dereti su isore. o bet taciau jei griztume prie minciu apie duris, tai tokio tipo durys kur kas labiau butu tikusios prie pradinio namo projekto, o ir pats projektas tokioje plyneje man asmeniskai butu buves harmoningesnis. net geraja prasme dvariskesnis. na bet pagyvensim pamatysim, tik jauciu andriui su dvariskais uzmojais teks parsiduoti bankininku vergoven ilgiems metams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. sveiki, kaip tik ieskau kas galetu pagaminti lauko duris su vitrazu, Duru "modelis" toks pats kaip ir jusu. Gal galetumet patarti, kur geriausia kreiptis ir kokios gi tokiu grozybiu kainos?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Lauko durys su vitražais atrodo tikrai nuostabiai gražiai. Pati taip pat labai norėčiau tokias pasidaryti, bet labai abejoju dėl savo namų saugumo.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4