Paradinės durys

Po truputėli pirmyn. Nors norėtųsi greičiau... Stogo darbuose nedidelis atokvėpis, mat laukiame atvykstant skardų. Stogdengiai atsipūtę dažo pakalimo lentas ir susegs jas stogo kraštuose. Apatinė pakalimų dalis (pastogės, kuriose susijungia stogo kraštas su namo siena) lieka vėlesniems laikams, kai turėsiu fasado apdailą.

Apsisprendžiau dėl paradinių durų, vakar važiavome pamatuoti skylės. Pati skylė yra 170 cm pločio, tačiau „atradome“, kad vienas durų kraštas yra vidiniu sienų kampas. Tai yra durų kraštas šliejasi į pačią koridoriaus sieną. Tai nėra gerai, nes vėliau darant vidinę apdailą reikės ją privesti prie durų staktos, o ji bus prie pat sienos. Tad nusprendėme toje vietoje primūryti skersinę plytų eilę. Taip skylė sumažės 13 cm (12 cm plyta + betono siūlė). Durys susiaurės bemaž po 7 cm, bet tvarkingai atrodys.

Pačios durys bus dvivėrės, su rombo formos langeliais. Langeliai bus dviejų kamerų paketai su tripleksiniu stiklu. Šiuo metu aiškinuosi galimybe langeliuose įdėti vitražiukus (vidurinis paketo stiklas pakeičiamas vitražiniu) ir paversti duris meno kūriniu. Tai labai vilioja, tačiau dar nežinau ar kaina bus pakeliama.


Tos durys įplieskė nemažai aistrų ir artimųjų ir šio dienoraščio skaitytojų tarpe. Vieniems viskas patinka, kitiems – viskas nepatinka. Įvairuoja nuomonės ir dėl vitražo idėjos namų interjere. Pastarasis sprendimas šiandien nėra labai populiarus, retai kur ir pamatysi tokį reiškinį, jau nekalbant apie naujai pastatytus namus ar butus. Tačiau aš pasigilinau, panaršiau internetą ir atradau, kad tie vitražai namuose būna arba fantastiškai gražūs ir prabangūs arba visai kičiniai ar paprastučiai. Bet kuriuo atveju tai originalus ir puošnus sprendimas, kurį reikia derinti prie namo ir interjero ir net gyvenimo būdo. Jei kam įdomu, galite panaršyti:

http://www.witneystainedglass.com/page/window_gallery

http://www.regency-antiques.co.uk/acatalog/Stained_Glass_Doors.html

http://www.simply-stained.co.uk/Simply_Stained_windows_and_%20screens.htm

Komentarai

  1. gal dek vitraza taip, kad galetum esant reikalui ismesti, pakeisti? o geriau isvis nedek:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vitražas vitražui nelygus. Jei tai bus nedidelis, skoningas, tie patys stilingai įkomponuoti namo šeimininko inicialai, tai gali būti tikrai šaunus akcentas. Kas be ko, galima nesunkiai ir persistengti. Nereikėtų bandyti užgožti bažnyčios :).

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4