Dangus griūva, statyba tęsiasi...

Stogas

Ne, bet rimtai: ar jūs galite tuo patikėti? Šis ruduo neįtikėtinai šaltas. Žinoma, kai gyveni ofisinį gyvenimą ir rudenį labiausiai rūpiniesi padangomis, dažniau apsitaškiusiu automobiliu ir padidėjusiais kamščiais gatvėse, vargiai ar pasakytum kuo šis ruduo ypatingas. Man - tikram agrovilničiui gi tenka kasdien žvalgytis į dangų, tad galiu atsakingai pasakyti, kad šis ruduoYRAkraupiai žvarbus. Rugsėjo viduryje vieną dieną atšalo oras ir neatšilo iki šiolei. Jokios bobų vasaros nebuvo nė kvapo. Maža to, pirmąją lapkričio savaitę prigriuvo sniego...

Šią savaitę statyboj buvau tik antradienį, trumpai apsilankėme su FAUGOS meistru, kuris išmatavo langų kiaurymes ir konstatavo, kad pirminiai matavimai (kuriuos aš pats buvau atlikęs) buvo visiškai tikslūs :D Tą antradienį per tas langų kaiurymes traukė toks siaubingas vėjas, o temperatūra buvo kokie -4! Žodžiu po to ir nebevažiavau į Neverlendą. Tačiau visą savaitę stogdengiai dirbo. Anot brigadyriaus masonai baigia užbaigti medinę dalį ir visur sutampė plėvę. Įdomu kas liko iš tos plėvės užvarius tiek sniego... Reiks ryt nuvaryt ir apžiūrėt.




Bet keleta foto įmesiu. Čia savaitės senumo. Bet progresas matyti :)



Ant stogo jau nupjauti metaliniai geležinkeliai.
Aiškėja stogo vaizdelis...



Tvarkomi kampai.



Kampus ne taip paprasta sutvirtinti.
Tai daugiašlaičio, dar vadinamo "grybo" formos stogo ypatumai.


Garažas jau po "plionke" (stogdengiai masonai taip vadina priešvėjinę plėvelę).
Viršuje matyti prailgintos gegnės, mat vėliau nusprendėme šiaurinėje pusėje "palašą" prailginti :)


Čia tam, kad virš balkonų gautusi prailgintas stogo išsikišimas ir taip susidarytų stogeliai balkonams. Šiaurinėje pusėje balkono nėra, bet dėl estetikos pusė namo gavosi su prailgintu "snapu".



Matyti "Plionkės" markė "Borga Dachova 3".
Gal žinote ar geras tai daiktas?



Garažas jau įgavo tūrį :)
Geras jausmas buvo užėjus...


Menas. Tai laiptinė. Foto iš pirmojo aukšto. Padangėj kabo vainikas.
Įdomu kaip reiks išpuošti tokią didingą sieną... gal reiks pakabinti kokį gigantišką didiko portretą :)


Langai

Šiandiena pasirašiau sutartį su FAUGA ir oficialiai baigiau derybų spektaklį. Liūdna, kad neįpirkau medinių langų. Tai vis ta krizė... Žodžiu reikalingos komplektacijos mediniai langai kainavo 55 tūkstančius, plastikas - apie 30 tūkst. Kita vertus plastikas turi savo privalumų: medžio imitacijos laminatas atrodo taip pat gražiai kaip ir medis, plius nereikės langų dažyti, lakuoti ir kitaip chemiškai apdoroti kas 3-5 metus. Finale jau turėjau pora firmų už ~30 tūkst. ir dar pora firmų ~35 tūkst, kurie arogantiškai tikino darą langus iš firminių profilių ("vokiška kokybė, audi bulka - džiaugiasi pana") ir "nekokie jums čia garažiniai...". Pasiaiškinęs sužinojau, kad tie firminiai vokiški profiliai taip pat sėkmingai gaminami Lenkijoje.
Žodžiu pasirinkau Fauga, kurie pasiūlė reikiamą komplektaciją už protingą kainą, įtikino, kad jų profiliai irgi vokiški (dėl šventos ramybės dūšioj) ir sutiko tartis dėl atsiskaitymo sąlygų. jei pamenate, nusprendžiau nemokėti avansų, o duotuoju momentu standartinis avansas yra "tik 50 procentų". Kaip jaustumėtės, jei sumokėję avansą laukumėte langų 2 mėn., o po kokio mėn. sužinotumėte, kad jūsų langų gamintojui neatsiskaitė kokia nors daugiabutį stačiusi firma ir dėl to langų kompanija bankrutavo... Žodžiu FAUGA pasiūlė pasinaudoti akredityvo paslaugą, o SEB bankas mielai šią paslaugą pasiūlė. Dabar kontrakto suma bus įšaldyta banke 3 mėn. Fauga pagaminusi langus galės pasiimti pinigus tik tada, kai bankui pateiks mano pasirašytą prekių ir darbų priėmimo aktą ir PVM sąskaitą - faktūrą. Iš esmės ši paslauga skirta verslo klientams, bet rekalui esant galima ir privačiai pasinaudoti. Kaip sužinojau, aš ne pirmas toks...



Komentarai

  1. Nepalik namo su langai be duru ir signalizacijos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o PLEVELE tai turi zinoti arba antikondesacine arba difuzine, tavo atveju turbut kondensacine.

    AtsakytiPanaikinti
  3. teisingai Darius sako, nors vat mano vienas kaimynas, toks keistuolis, tai buvo labai nustebes, kai pasakiau, jog langus isnesa, jei nera signalizacijos, su signalizacija aisku irgi gali isnest, bet aisku, nors visu nespes...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kuo skiriasi difuzine nuo antikkondensacines? Kuri geresne? Mano kiek zinau nepraleidzia vandens, o garus praleidzia.

    Del signalizacijos ir duru pilnai sutinku. Uzsakes langus puolu ieskoti duru. Ir signalizacija tarsiuosi. Tiems reikalams buvau paplanaves 10 tukst. Preliminariai apsiziurejau ir suzinojau, kad ir signalke apie 10 kainuoja ir nestandartinio dydzio dviveres lauko durys irgi apie 10, jeigu grazios. Tai esu siek tiek nusimines. Bet gal dar rasiu protingas kainas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu jo sumom graziom vartaisi, ar nepritruks lituku? yra toks patarimas geriau mazesnis, bet pabaigtas. seip signalizacija brangoka, tikrai turetum bent per puse pigiau susisukti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sumos kyla, kai žvalgaisi kokybiškų dalykų. Nežinau kodėl, bet man asmeniškai lauko durys yra namo veidas. Jos pirmiausia pasitinka tave ir tavo svečius. Duris žmonės dažnai atsimena. Todėl durys turi būti tikrai geros. Mano vizija - šiuolkai, šiuolaikinėm technologijom padarytos senovinės dvibėrės lauko durys, kokias gali rasti senamiestyje. Neabejoju, kad galima susidėti ekonomines pakankamai patvarias lauko duris į mano skylę už kokius 3 tūkst., o standartines duris į standartinį namą su standartine skyle ir už kokį tūkstantį ar pusantro. Hm, vieni taupo ant bazės ir spaudžia pinigus baldams, aš gi linkęs daryti priešingai - bazinę vertę sukurti gerą. O baldai ir kitas kilnojamasis turtas yra laikinas. Galiu gyventi ir tuščiame name, kad tik namas būtų geras. Čia vertybių ir tikėjimo klausimai... Bet dėl sumų tai sutinku. Tikiuosi dar pasiderėti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. kai turesi imesk signalizacijos samata, paziuresim ka tu ten uz 10k prisimastes.

    AtsakytiPanaikinti
  8. nepavydziu tavo masonams tokiais orais ant stogo dirbt :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4