Vidinės sienos

Šiom dienom buvau nemenkai užsiėmęs, tad nebuvo kada ir atnaujinti dienoraščio. Tačiau statybą visgi aplankiau. Šios savaitės progresas: pradėtas elektros įvedimas, gerokai išaugusios išorinės sienos ir išdygusios vidinės sienos. Jei ne tas lietus, gal išorinės sienos būtų ir visai užbaigtos. Taip, šios vasaros pradžios orai veda į neviltį. Bet visgi stumiamės stumiamės

Penktadienį darbas virė. Kairėje pusėje matyti pietinė siena, kuri jau pasiekė perdangos aukštį (+3,50 m). Priešais įėjimą montuojami monolitinių kolonų klojiniai.


Kita puiki naujiena - elektros užuomazgos :) Pradėtos kasti tranšėjos (elektros kabeliui) gerokai subjaurojo mano keliuką. Iš čia nematyti, bet įvažiavimui kliuvo kaip reikiant. Mat statybininkai darydami keliuką, netiksliai (kokius 2 m) padarė įvažiavimą. Pagal projektą šalia keliuko esantis elektros kabelis atsidūrė keliuke. Elektros rangovai į kompromisus nėjo ir savo kabelio nepatraukė. Gavosi toks nepatogumas, bet tikiuosi kažkaip išsilyginsiu vėliau.

Štai išdygo ir elektros dėžutė. Kol kas ji dar tuščia, bet jau teikia daug vilčių :)


Namo viduryje turėsiu štai tokią koloną. Ji yra svarbus nešantis atramos taškas. Ant jos gulsis perdangą laikančios sijos. Kolona jau užpilta betonu

O tai jau vaizdelis sekmadienį, t.y. šiandiena.
Didžioji dalis rytinės sienos taip pat "pasiekė lubas". Dygsta paradinės kolonos :)



Štai įdomesnė vieta. Matome vidinę sieną, tarp svetainės ir "girto svečio kambario". Sienos dalis išmūryta baltomis silikatinėmis plytomis, mat toje vietoje eina židinių kaminai. Tačiau čia vaizdas ne iš svetainės, o iš to kito kambario. Sienoje matyti niša, tai bus šachta vamzdžiams. Tokios šachtos bus dvi, nes sanmazgai antrajame aukšte bus du. Įdomu yra tai, kad šių šachtų nenumatė nei architektas, nei konstruktorius. Apžiūrėdamas sienų mūro pradžią kažkaip prisiminiau kolegų blogerių straipsnelį (neatsimenu kieno, gal Žilvino, o gal ir ne), kuriame architektų "profesionalumo" dėka, antro aukšto tuoleto kanalizacijos vamzdis išlindo į pirmo aukšto kambario vos ne vidurį. Štai kokie naudingi šie blogai :) Tai aptariau su brigadyrium, jis mane greitai suprato ir pasiūlė šias nišas.


Čia matyti ta pati siena iš kitos pusės. Tai svetainės kampas (kairėje langas, dešinėje siena), Matyti skylės, kur reikės prijungti židinį. Ši sienos dalis dar nepasiekė perdangos aukščio.

Kamino anga iš arčiau.


Čia matyti holo fragmentas. Kairiau vidinė nešanti siena (atskirianti svetainę nuo holo), čia bus laiptai į antąjį aukštą. Dešiniau dar nebaigta siena, kuri atskirs pirmojo aukšto vonios patalpas. Tiesiai - koridoriukas į garažą, už kampo į kairę dar įėjimas į "girto svečio kambarį" :) baltos plytos rodo, kur bus antrasis kaminas, kuris bus skirtas šildymo katilui (už sienos bus katilinė).

Tas pats koridoriukas, tik jau iš garažo pusės. Siena atskirsianti garažą nuo namo tik pradėta statyti, tad per ją matyti katilinės fragmentas su savo kaminu. Beje sienos ten taip pat dar nėra. Dešiniau esanti siena, kuri jau pasiekė lubų aukštį, duoda suprasti, koks tai bus pirmojo aukšto sienų aukštis :) Kadangi pats gyvenu senobiniame bute su aukštom lubom, užsipageidavau ir name turėti aukštas lubas. Paprašiau architekto 4 m, bet jis mane perkalbėjo iki 3,5 m. Jau dabar matosi to aukščio efektas. Labai tuo džiaugiuosi.

Čia dar fotke kyštelėjus nosį pro duris į lauką :)
Dygsta kolona. Pamaniau, gal reiks pasidaryti kažką panašaus į nuogus apolonus, kurie laiko balkoną Trakų g. pradžioje (Vilniuje). O dar geriau kokias nuogas veneras... ;)

Komentarai

  1. Andriau, gal nedaskaiciau kazkuriam poste..
    Kokia sildymo sistema ruosiesi irengti name ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dar neturiu galutinio sprendimo, nes įrenginėsiu tik kitąmet. Norėčiau dvigubą: pagrindinį - geoterminį šildymą ir alternatyvų: dujas arba kietą kurą. Dujų nėra, tai žiūrėsiu kokios galimybės pasistatyti autonominę dujų talpyklą. Geoterminis kelia abejonių, nes po namu sausas molingas gruntas. Žodžiu dar yra ką pagalvoti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hm o mums dėstytojas kaip tik sakė, kad silikatinių plytų kaminui negalima naudot, nes nuo aukštos temperatūros joses vyksta cheminės reakcijos ir grįžinėja į buvusią struktūrą - smėlį. Įdomu kaip čia yra iš tiesų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Norejau paklausti del elektros ivado. Koks rangovas (firma) dare, kiek metru mazdaug reikejo pravest, kiek apytiksliai kainavo (jei nepaslaptis), kokiu leidimu reikejo is savivaldybes ar kaimyno ir pan. Man siuo metu labai aktualu... Aciu! Povilas

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4