Laukiame betono

Prasidėjo trumpalaikių lietučių etapas. Kai visi miestelėnai džiūgauja "oooojjj, kaip jau reikejo lietaus...", man tai reiskia lietėjančius darbus. Šiandiena su konstruktoriumi apžiūrėjome galutinai sukonstruotus rostverko griaučius. Pagaliau jie sukonstruoti, laukiame betono. Hm, statant klojinius matyt pritrūko lentų, tai nuo lauko tuoleto nuplėšė dalį vienos sienos :) Gaila šiandiena nebuvau pasiėmęs fotiko.

Kita puiki žinia: ketvirtadienį pasirašiau sutartį dėl mūro darbų - iki stogo :) Ypač džiugu, nes pagaliau apsisprendžiau iš ko statysiu sienas. Po ilgų dvejonių, klaidžiojimų statybinių medžiagų savybių labirintuose, kantraus geranoriškų ir pagiežingų specialistų patarimų klausymosi pagaliau supratau, kad reikia statyti iš paprasčiausių skylėtų raudonų plytų, kurias gamina Švenčionėlių fabrikas. Jei paklausite KODĖL, atsakysiu:
- baltos plytos ilgaamžės, bet neturi šiluminės varžos. Man tai aktualu, nes namas bus aukštom sienom, šildymas nebus stiprioji pusė.
- blokeliai iš principo yra blogiau nei plytos, nes namas būna ne toks tvirtas, kaip iš plytų. Plytos stipriau suriša visas sienas, mazgus, be to, kokybiškiau įrengiami langai.
- Plytų sienos būna lygesnės, o aš planuoju tinkuoti (nekenčiu gipskartono!)
- Šiuo metu, kainos labai panašios. Ir darbų ir medžiagų.

Tai va. Nusprendžiau ir ramu. Dabar esu pasiruošęs klausyti visų šitų "fuuuuuu...." :)

Džiaugiuosi,kad pavyko susitarti su tais pačiais rangovais. Kol kas jų darbu esu visai patenkintas. Operatyviai taiso nedideles klaideles, didelių kliauzų kol kas ir nėra, tad turėtų būti viskas OK.

Komentarai

  1. Keistas priejimas, nenuspresta is ko statsysi namo, o pamatai jau baigiami... bet kokiu atveju sekmes !

    Susidaro ispudis, kad planuojamas namas 4 kartoms. Tavo sprendimas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, aš žinojau, kad bus arba iš blokelių arba iš plytų. Šiuo aspektu pamatai yra universalūs. Tą patikrino konstruktorius.

    O namą tvirtą statau ne vien dėl ateities kartų, o pirmiausia dėl to, kad ir po 20 metų namas turėtų vertę. Tvirtas mūrinis namas turi didesnę išliekamąją vertę, nei rastinis arba karkasinis namas. Tai savotiška investicija.

    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar vienas privalumas - plytinę sieną lengviau nugriauti, jei (kai) statybininkai kreivą sumūrys ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. visai idomu skaityti ir stebeti kaip gimsta namas, kadangi ir pats ateityje svajoju apie gyvenima name. neapleisk sio blogo ir nepamirsk ir toliau postinti darbu kainu, nes reikia gi zinoti kiek cia metu reikes dirbti namui pastatyti. sekmes

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4