Baigiama konstruoti rostverko "griaučius"

Šiandiena turėjo būti konstravimo etapo pabaiga, o ryt į lovius liejamas betonas. Tai numovėme su konstruktoriumi patikrinti "griaučių" ir radome darbus vykstant pilnu tempu. Žodžiu, ryt dar nepils betono, o bandys užbaigti montavimą. Brigadyrius labai norėtų penktadienį užlieti košę ir plikti stingti per savaitgalį. Nelabai tuo tikiu, nes darbo dar daug matyti, bet pažiūrėsime.  
 
Taip šiandiena atrodo statybvietė. Iš to kampo geriausiai matyti pamatų progresas. 
Reikės ir toliau iš čia fotkinti :)

Surištos konstrukcijos jau nuleistos į lovius. 
Čia matyti, kaip jos "susikabins" su polių ūsais :) 

Vakarinės sienos pamatas išilgai. 

Čia aptikome nedidelį konstrukcijų gamintojų darbo broką: dešinėje esanti konstrukcija padaryta iš storesnės armatūros, kairioji dalis platesnė - iš plonesnės. Turėtų būti atvirkščiai, nes kairioji dalis laikys nešančią sieną, o dešinioji - klinkerio mūrelį. Konstruktorius paskaičiavo ir nurodė sutvirtinti šią dalį papildomais armatūros strypais, kad atgauti prarastą tvirtumą. Spėkite, kaip šią problemą būtų sprendę patys statybininkai (jeigu būtų išviso pastebėję)? :)

Sminga kuoka į gimtąją žemę...

Komentarai

  1. Panašu kad per langus labai grąžus vaizdelis atsivers. Stovi ant kalvos, ypač paskutinės nuotraukos fonas man patinka. tik įdomu kaip su vėjais bus :) turėsi kokią gyvatvorę augint :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, vejai traukia kaip reikiant. Gyvatvores neuzteks. Namas dyksta ne pacioje virsuneje, o siek tiek rytiniame slaite. Vejai traukia is vakaru puses, tai tikiuosi kazkiek uzstos. Kalvos virsune planuoju pasilikti kaip kiemo teritorija. Zodziu bendras sklypo plotas nusimato apie 70 aru, tai ne tik gyvatvore, bet ir visa parka planuoju pasisodinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Polestirolas i rostverka dedamas kaip termo izoliacija,bet kiaurai perdurtas armatura,kaip zinia metalas puikus salcio (silumos) laidininkas.Mano supratimu taip neturetu buti.Pataisykit jeigu klystu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hm, reiks pasiteiraut konstruktoriaus. Mano, gi, nuomone tokios 100procentinės izoliacijos neįrengsi, o ir kam? Didelį plotą apsaugo poisterolas. Metaliniai vyriai kažkiek perduos šaltį, bet bendroj sumoj kiek gi tai atšaldys pamatą ir galų gale - sieną? Manau, kad šie nuostoliai niekiniai. O tokia pamato konstrukcija reikalinga, jei nori daryti dvigubą sieną su klinkeriu. Bet geras pointas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vaizdelis tikrai gražus.. tik man nebūtų užtekę drąsos statyt kažkur laukuos. Nors kita vertus, užauginus vaikus, būtų kaifas gyventi tokioj vietoj.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jeigu jau žiuri pagal visas statybu standartus.tai kodel armatura aprudijusia dedat?IRgi konstruktoriaus nurodymas? :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4