Konstrukcinis projektas jau ant stąlo!

Jau matau, kad užsitęsė pamatų konkursas, bet štai naujiena: gavau pilną konstrukcinį projektą. Tai stora papkė pilna brėžinių, schemų, lentelių, na ir patarimų. Sužinojau, kad į mano namėką sulys apie 100 (!) kūbų blokelių, apie 33 kūbus betono (čia vien betonavimo reikmėms) ir t.t. Nors nelabai išmanau statybas, bet kiek jau spėjau pasidomėti, tai gana solidūs kiekiai... PYYP, gerai, kad ta krizė... Tai ryt eisiu daryti naujosios papkės kopijų ir duosiu kai kuriems statybininkams, kad skaičiuotų savo siūlomas paslaugų kainas visam namui.

Komentarai

  1. Norejau pasiteirauti, ar brangiai kainavo konstrukcinis projektas?, nes siuo metu dar nežinau ar reikės daryti ar ne. Tai įdomu, kokie čia pinigai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Konstrukcinis projektas kainavo 3 tūkst. litų. Esu labai patenkintas, kad jį pasidariau, nes:
    1. sužinojau tiksliai kiek kokių medžiagų reikia.
    2. sužinojau tiksliai kokių pamatų reikia. Konstruktorius suskaičiavo remdamasis inžineriniais skaičiavimais, atsižvelgiant į sienų svorius, apkrovas, grunto stiprumą ir t.t. Be konstrukcinio projekto pamatus tenka statyti "iš akies". Kas atsakys, kai kuris nors kampas susmegs į žemę?
    3. konstruktorius projekte surado ir išsprendė keletą sudėtingai pastatomų vietų. Be projekto, jas spręstų patys statybininkai.
    4. Ieškodamas statybininkų ir derėdamasis dėl būsimų darbų labai aiškiai žinai kokius darbus reikės daryti.

    Apskritai tai aš, kaip mažai išmanantis statybas gavau labai daug informacijos. Architektūrinis projektas apsprendžia kaip atrodys tavo namas, kokie bus išplanavimai ir pan. Konstrukcinis projektas nurodo tiksliai kaip visa tai reikia pastatyti. Be konstrukcinio projekto tenka visiškai pasitikėti statybininkais, nes jie statys taip kaip jie norės :)

    Man pasisekė dar ir dėl to, kad mano konstruktorius buvo geras žmogus ir vykstant darbams nepatingėjo nuvažiuoti į statybą ir apžiūrėti kaip viskas vyksta. Ten dar pamatė nedidelius, bet esminius statybininkų darbo trūkumus.

    Jeigu pats nesi statybininkas, manau konstrukcinis projektas yra būtinas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui už info. Statybose nesu žalias, tačiau taip pat nesu konstruktorius. Planuojame projekte yra keletas vietų, kur tikrai reikia skaičiuoti, tai ir bus padaryta. Daugiau info čia: http://gurkliai.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  4. gal galetum pasidalinti konstruktoriaus kontaktais?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4