Pavasaris ir vasara


Sveiki. Nors parašau vis rečiau, tačiau dienoraštis gyveną savo gyvenimą aktyviai :) Kadangi puslapių nemažai, matyt skaitytojai atsiranda ir vis suranda ką idomaus. Neverlende statybos vs dar stovi, realiai auga ir kyla tik sodas, aplinka ir žinoma, žolė :)


Ir vis dėlto, nors statyba stovi ties 55% padala, tai jau 6 metai, Neverlendas netapęs namu vaiduokliu. Na pats namas gal ir tapęs, bet sodyba tikrai, kad ne. Mat žolė pjaunama, sodo medžiai stiebiasi aukštyn, Vaidutės daržas taip pat stiprėja... Aplinka formuojasi ir jau vis ryškesni sodybos bruožai. O namuką tikiuosi dar įveiksiu. Matyt turėsiu įveikti, nes vakar jau iškvietė bankas, asmeninė vadybininkė raukėsi ir kalbėjo kažką apie baudas... bet ką daryti, bankas pats sustabdė finansavimą išmokėjęs puse paskolos, tai ir baigtumas atitinkamas. 


Na, bet kaip nors, SEB'e dirba geriausi bankininkai, tai žinau tiksliai, tad tikiuosi rasim išeitį. O kol kas, su sunėnu žaidžiam fuliukę :) 


Sodas šiais metais atkutęs. Ačiū dievui turėjome minkštą žiemą ir drėgną lietingą pavasarį. Žinau,kad mėstelėnai spjaudosi ir visaip dūsauja, ale trūksta jiems saulės :) Tačiau man toks pavasaris tikrai patinka. Va šiandiena PVZ, buvo ir saulutės ir lietučio.


Štai, mano Vaidutės atradimas - Michelle Obama atgaivintas Baltųjų rūmų daržas. Taigi va, ir mums tokio reikia. Tad gavau užsakymą lietuviškas kaimietiškas lysves paversti į Michelle stiliaus darželį


Tai teko pasiraitoti rankoves :) Ačiū sesutės šeimynai, kurie atidavė nuo savo statybų likusias lentas, tai jos puikiai čia ir tiko.


Lentas gerai impregnavome Senukuose surastu pigiausiu impregnatoriumi "Riešutas", pasidarbavome ir sutvėrėme įvairių dydžių "gardelius" 


Štai, šiemet pusė daržo "sudėžiuota", laukiam jau derliaus :)


Tačiau tai neviskas dar. Reikia kažkaip gražiai sutvarkyti ir takelius. Čia įkvėpė Darbėnų japoninio sodo takeliai, imituojantys upelį. Kraštai sutvirtinti stambokokais akmenais, o patys takeliai išberti mažukais akmenaičiais. O kad iš po akmenaičiu nelystų žolės, klosime pagrindą agrotekstile :)


Dar gražus vaizdelis iš Vilniaus Bernanrdinų sodo, čia irgi ale japoninis stiliukas, o gal tiesiog alpinariumas. Gražu.


Taigi, akmenų dekoravimas bus šios vasaros užsiėmimas. 


Jau pradėjau, bet atėjo metas didžiajai žoliapjovai, tai darbeliai kol kas sustojo. 


Va toks konceptas, kažkas panašaus ko tikimės. Tik, kad va tie akmenaičiai baisiai brangūs. Pažiūrėjome Senukuose, toks šudmaišiukas 15-20€. Tai teks rankiotis patiems, bet žinoma, nesigaus tokie mažiukai, bus įvairių dydžių ir pan. Na, bet bent natūraliai atrodys.


Gražus dangus. Vilniuje gyvendamas retai pakeli akis į dangų. Neverlende, matyt daugelyje sodybų taip pat - viskas kitaip. Tokius debesis vadinu "Simpsonų dangum" :)


Kedriukai. Mistiniai augalai, gyvenantys Neverlende jau ne pirmą vasarą, tačiau vis dar tokie mažučiai. Tačiau po truputi stiebiasi ir jie.


Tačiau gražiausia naujiena - pirmą kartą Neverlendo sode šypsosi vyšnių bei slyvų žiedai. Dauguma tų rykštelių, kurias pernai ar užpernai vežiau iš Senukų sodo reikmenų aptvarėlių, šiemet nusišypsojo žiedais.


Obelaitės taip pat neatsilieka...


Labai laukiu, kol tie medžiai sutvirtės, subujos ir pavasariais sprogs žiedais ir kvapais...


O štai nužydėjus vyšnaitėm pamatėme ir uogų užuomazgas :D


Žydėjo ir trešnė :)


Keista, bet ir trešnė turi uogų. Buvau tikras, kad trešnės, kad vestų vaisius, jų turi būti du medžiai. Nes jos kaip ir nesavidulkės ar kaip. Tačiau, nors trešnę turiu tik vieną, bet prašom, uogytės užsimezgė :)


TV laidoje nufotkinau visai naudingą vyšnių rūšių atmintinę :) jei mėgstate vyšnias ir norite turėti jų visą vasarą, atkreipkite dėmesį į rūšis ir turėkite jų visų!


Šiais metais prekybos centruose pasirodė nebrangių skiepitų sakurų sodinukų. Na, idomu kas išaugs iš šių šiltnaminių "patuoštukų" :) negalėjau atsispirti ir prisipirkau šių vazonėlių. 


Susodinau rytinėje paradinėje namo pusėje, kur ir numatyta vieta sakuroms pagal kraštovaizdžio projektą. Ši vieta viejuota, turiu liūdną patirtį su magnolijų sodinimu. Tad šį kartą sugalvojau padaryti medžiams adaptacinį periodą - kol medžiai prigis, šiemet, gal net ir per žiemą, surenčiau joms tokias užuovėjas - dėžes.


Ale šiltnamiukai be stogo. Saugo nuo vėjo, bet dangų ir saulę rodo.


Ką gi, praėjus maždaug 5-6 savaitėms rezultatai džiugina :) kaip matote augalas subujojo ir jau veržiasi lauk iš "šiltnamio". Tai tikrai džiugina, nes pernai toje vietoje pasodinus magnolijas, atrodo vėjas jas supūtė ir jos, kaip sako žemaitijoje, jos tiesiog "sulindo į žemę"


O tai augalas, kurį netikėtai įsigijau. Senovinis vaiskrūmis, kurį anksčiau augindavo Lietuvos kaimuose, o dabar jau daugelis jo nė nežino. Tai krūmas, medis subrandinantis uogas, dar vadinamas lietuviškomis razinkomis. Istorija gana juokinga. Mat aš kaimyninėje giraitėje pamačiau žydintį krūmą ir pamaniau, kad tai paprasta ieva. Manau pasisodinsiu pakraštyje, kur darau žaliąją sieną nuo kaimyno. O paskum kita kaimynka atėjo ir juokiasi iš manęs, kad tai ne ieva, o medlieva :) už tai gavo pati ataugėlę ir nuėjo sodinti sau laiminga. 


O štai čia tai nereali misija: kaip persodinti didelį jazmino krūmą. Štai kaip: viską nukerti, tada iškasi visą kerą. Tada įsiverti į bagažinę ir atsiveži į Neverlendą :) 


Iškasi nemažą duobę, įmeti ten kerą...

ir užkasi. Gerai palaistai. Ir lauki :) šiemet gal dar ne, bet kitais metais laukiame šio jazmino renesanso.



Neverlendo arimai :) kaimynas ūkininkas čia augina kviečius. Vis dar laukiame, gal atsiras norinčių įsikurti kaimynystėje. Gal norėtumėt gyventi name šalia Vilniaus? Neverlende? Oras, paukščiai, vėjas, saulė, kiškiai, ramybė, žaluma... :) statykitės Neverlende, turiu jums 51 arba 75 arų sklypuką, jei domina - "į privatą" kaip sakoma...

Komentarai

  1. Gražūs medžiukai :) Dėžės daržams geras dalykas, švarūs tvarkingi praėjimai, jei dar takeliai akmeniniai iš vis super. Tik daug laiko atima tų akmenukų parinkimas ir sudėliojimas, iš savo patirties..
    Apie medlievą dar nebuvo tekę nieko girdėt.,
    Iš kur tokį didelį jazminų krūmą iškasėt? galvoju ar ne mano kaimyno :)) jis panašiu atsikratė šymet, tipo vienam kaimynui trugdė.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gera skaityt, ūkininkas, statybininkas ir dargi raštingas. Pasisekė Vaidutei. :)

      Panaikinti
  2. Gera idėja su kvadratukais darželyje. Mano draugė pradėjo daryti kalniukus ant kurių prisisodino braškių ir žemuogių, tokiu būdu daugiau uogų telpa vienoje vietoje, kaip koks savotiškas uogų daugiaaukštis. :D O mes patys šiais metais jau statomės iš pat pavasario šiltnamį normalų, nes pasirodo ne vien namans reikia geros šildymo sistemos :D kai vėsios vasaros ir dargani rudenys, dažnai lūkesčiai turėti gražų ir gyvą darželį subliūkšta. Bandysim pralinksmint save :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. fainai šilti orai, kimbam į darbus sode, mes jau va žiūrinėjamės ką pirksim, norim atsinaujint apželdinimą. domimės kaina

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4