Parduodami sklypai, sodyboms šalia Vilniaus: 71 a., du po 51 a. ir dar 146 a.

Sveiki, kadangi euras pareina ir visi skuba skuba išleisti savo litus, nusprendžiau pasiskelbti apie parduodamus sklypukus Neverlende. 

Turiu kelis sklypukus, seniai planuoju juos parduoti geriems žmonėms, kurie norėtų įsikurti šalia Vilniaus, prašmatnaus dydžio sodyboje, apsuptoje puikia panorama. Tačiau dėl krizės tuos planus atidėjau, mat žemės kaina nučiuožė žemyn, dar prisidėjo aštriadančiai bežemiai "patriotai" "gelbėjantys" Lietuvą nuo špikuliantų. Bet bala nematė pamėginsime ir paskelbsime.

Taigi, jeigu norėtumėte apsigyventi visai šalia Vilniaus (kelionė iki centro trunka apie pusvalandį),  nuosavame name, didesniame nei įprasta (Lietuvoje) žemės sklype, turėti noramalaus dydžio sodą-parkelį (kokia 20-30 medžių), savo pievą kur galima paspardyti kamuolį, pasilepinti saulutėje ar šiaip prasieiti, daržą, pavėsį, laukinių paukščių ir žvėrelių, supynes vaikams, pernakt paliktus išmėtytus jų žaislus, daugybę gryno oro, gamtos ir tylą, šiek tiek kaimynų, bet ne per arti (kad kaimynas iš savo svetainės nematytų kokį kanalą pats žiūri per savo TV). Žodžiu, jeigu turite tikslų, polėkį, kažko daugiau nei siekį sutaupyti, gyventi vien ekonomiškai ir praktiškai, kviečiu apsigyventi Neverlende :)

Turime 4 sklypukus, iš kurių galima išsirinkti:

1) Didėlesnis 71 a.
2) Vidutinis (šalia kelio) 51 a.
3) Vidutinis (toliau nuo kelio) 51 a.
4) Didelis (dar planuoju jį skaldyti, bet jei kas norėtų parduočiau ir jį) 146 a.
5) ir Neverlendas (tas jau užimtas)

Visais atvejais aro kaina bus po 2 100 Lt

Mes esame šia. Vilniaus rajonas, Minsko pl. 20 km ir dar 2 km į pietus asfaltu 
Šis ortofoto žemėlapis kokių 10 metų senumo, tačiau neblogai matosi lokacija.

Kaip žinia, Neverlendas yra nuostabioje vietoje, nuo Vilniaus pusvalandis kelio. Privažiavimas asfaltu, automobilių eismas ypač mažas, tyli rami aplinka, čiulba paukščiukai, laksto zuikiai, juos gaudo lapikės, apsilanko stirnikės...


Šis vaizdas iš paukščio skrydžio kiek šviežesnis, man rodos tai 2012 metų ruduo. Čia matyti jau visa gyvenimo Neverlende koncepcija ir net bendruomenė :) 

Kas dar svarbu: asfalto kelias žiema yra valomas, mat tai kelias į Senasalį, kur vyksta visoks viešasis transportas. Taip, į Vilnių važiuoja autobusas 3-4 kartus per dieną (ryte, per pietus, vakare). Iki artimiausios parduotuvės - Rukainių mažame miestelyje, bus 3 km. Artimiausia gyvenvietė - Užukenės kaimas, už 1 kilometro. Ten galima pirkti šviežio pieno, daržovių, mėsos ir pan.

Lietuviams labai svarbus atstumas iki ežero. Kiek žinau rytuose už kelių kilometrų yra nemažas vandens telkinys - Kulių tvenkinys (Svironių viensėdis kaimas), su maudyklėmis ir poilsinėmis. Tai tas pats ežeras, ant kurio kranto kadaise buvęs Vilniaus policijos vyr. komisaras p. Kalečius buvo nelegaliai pasistatęs sodybėlę ir ją vėliau nugriovė aštriadančiai teisybės ir tvarkos sergėtojai.


Lietuviams taip pat svarbus atstumas iki miško. Tai miškas yra už kokio 1-2 kilometrų, prašome iškylaukite, uogaukite, grybaukite kiek tik lenda. Štai matyti teritorija orientacijai.


Na, o tai gyva foto. Vakar nufotkinau. Prieš jus 71 a. sklypas. Kaip matote, čia laukinė pieva (matyti pradžioje mano pjaunama žolė, toliau laukinė pieva). Palei šiaurinį pakraštį užsodinta pušelių juosta, kada nors susiformuos gyvatvorė ar pan. Pietiniame pakraštyje už keliuko  beržų juosta auga.

Šiaip, jei kas norėtų mažo sklypo, galima būtų iš tų 71 arų sklypo nesunkiai atpjauti 20 arų ir gautųsi mažiukas sklypukas (maždaug kaip 3,5 sodo sklypai), kuriame galėtumėte pasistatyti pavyzdžiui 80 kvadratų skandinaviško tipo nameliuką (kas kainuotų visai nebrangiai) ir turėtumėte fantastišką vasarnamį, kuriame įmanoma net ir gyventi :) Žodžiu, toks ekonominis variantas visai įmanomas.

O tai vaizdelis kai žiūri į pietus. Šioje pusėje yra ir tiedu sklypukai po 51 arą. Dabar ten plyti rugių laukas. Tad jei kas susidomės, galima sakyti gaus gerai įdirbtą žemę :) arba tiksliau sakant baltą lapą jūsų kūrybai.

O tai rytinis šiaurės-rytų vaizdas. Kaip matote visur plyti toliai ir panoramos, erdvės pojūtis.

Tai šiaurinė pusė. Ten už autobusiuko 1 ha sklypas, kuriame "kitas" kaimynas projektuoja ekologišką sodybą su moliniu namu ir pan. 

Na, o vakarų pusėje Neverlendas su savo svajonėmis...

Dabar labai šviežios foto neturiu, bet kažkas tokio (pernai vasara).

O vakare būna taip...

... ir taip :)

Žodžiu, jei ieškote kažko tokio, prašome man skambinti (81490600), teirautis, atvažiuoti, apsižiūrėti ir pan. Atvažiuoti apžiūrinėti galite ir patys, surasti nesunku.

Tiesa, sklypai yra žemės ūkio paskirties. Taigi, jei norėsite statyti, teks porą savaičių palankyti kursus ir gauti ūkininko pažymėjimą. Arba statyti namą iki 80 kv. ploto, mat tokiam mažiukui nameliukui nereikia leidimo. Žemės ūkio paskirtis žmones kartais nuliūdina, aš tai nelabai suprantu kodėl, gal dėl to, kad reiks lankyti tuos kursus (baimė mokslams) ar kad naujienos apie žemės ūkį per žinias dažniausiai rūsčios ar kaip :) Nors realybėje tai tik privalumai, jau vien pažiūrėjus į žemės kainą ar mokesčius pasidaro aišku, kodėl tai privalumai. O dar priedo galima užsiimti kokia nors iš Euro fondų remiama veikla ir gauti pinigų, va kaimynas visą dvarą statydinasi su euro fondų finansavimu.

Kas dar svarbu: elektra yra įvesta į sklypus - tik junkis, naudok ir nepamiršk apmokėti sąskaitos :) Vanduo bus iš gręžinio. Kaimynas prasigręžė gana giliai, apie 120 m. Nuotiekas reikia patiems pasidaryti. Privažiavimas nuostabus. Vinius šalia. Žodžiu, kaip ir tiek. Kviečiu pirkti.

Komentarai

  1. Man taip pat labiau norėtųsi labiau didesnės kvadratūros namo. Didesniuose namuose visada jaukiau, ne bent man tai tikrai. Galiu tik pasidžiaugti su jumis kartu, kad pasistatėte savo svajonių namą. Pavydžiu baltu pavydu nes dabar gyvenu per pus mažesniame nei jūs. Savąjį namą stačiau savomis rankomis. Labai padėjo profesionalūs įrankiai, tokie kaip matavimo prietaisai, suktukai, gręžtuvai ir kita.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu sklypai yra miškingi - reiktų juos apgenėti su miško įranga :) Aš pats galvoju apie rimtesnį harvesterį arba elektrinį skuderį. Turėjau seną tokį, Case gamintojo, tai naudojau gal aštuonis metus. Pirkau panaudotą, bet dabar jau parduotas. Reiktų paieškot naujos technikos :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4