Rudenėlis atėjo

Kaip reikiant :) Prausia lietus veik kasdien, kaip sakant stogą tversime pačiu laiku. Sakau "tversime", nes visą savaitę sustoję darbai. Mat užtruko derybos, mano stogdengys vėlokai užsakė mediena (stogo medinei konstrukcijai). Tad ši supjauta "džiūvo" lauke uždengta, nors man sunku suvokti kaip kas nors gali dabar džiūti. Šiandiena sulaukiau džiugiasio pilno skambučio: "mediena jau mirkoma impregnantuose, ryt, gal net pradėsim darbus". Štai, pasirodo jau išdžiūvo :) na, bent pakankamai, kad būtų galima su ja ką nors daryti. Bet visgi viskas priklauso nuo lietučio. O tas prakeiktas gismeteo.ru visai nedžiugina. Kita aktualija - langai. Noriu skubiai pradėti konkursą, bet štai, mano genealusis architektas nepasivargino visai dėl langų. Reikia pačiam sugalvoti viską: ir kokia jų konstrukcija turi būti, ir kaip jie turi "vartytis", ir kokias spalvas rinktis... Tad kol, viso to nesugalvojau, negaliu net ieškoti gamintojų. Iki šiol per daug ir nepergivenau, nes įsivaizdavau, kad tie "langistai" puls man visaip padėti: patarinėti dėl konstrukcijų, pristatinėti naujausias technologijas ir tendencijas, skyles išsimatuos, mygam kainas suskaičiuos - žodžiu aptarnaus kaip dera pirkėją paklosiantį keliasdešimt tūkstančių lituoklių. O nė velnio! Viskas vyksta ir įprasta lietuviškame statybų masonų versle. Susilaukiu tik tokių bajerių: "kas nors tegu išmatuoja, o mes pasiūlysim savo kainą"... Tinginiai! Matyt turi begales užsakymų :) Ne Amerika čia, ką ir sakyti. Na tai ką padarysi, teks pačiam saviveikla užsiimti ir viską sugalvoti. Bet už tai nesigailėsiu nė per plauką derėdamas dėl kainos, o ypač dėl avanso! Trumpai: suku galvą tokiais klausimais: mediniai ar plastikiniai? balti? rudi? Medžio? kokios konstrukcijos? Perskirymai? Ar sudėsime iki sniego? ir pan. Reiks paskaitinėti kolegų blogus, kas rašoma apie langų patirtį. Su langais kartu matyt reiktų ir signalizaciją jau planuoti, nes girdėjau, kad vagių išperos išsikelia langus ir išsiveža. Nors mano langai visiški nestandartai, bet juk viską ima, rupūžės...

Va, įdėsiu dar stogo brėžinį iš viršaus :)



Komentarai

  1. Būtinai dėk signalizaciją. Pas kaimyną išnešė langų, nors buvo nestandartiniai. Ima viską. O langus pamąstyk ar medinius ar plastikinius. Aš užsisakiau plastikinius, kurie atrodo kaip mediniai. Kaina labai daug pasako :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nelabai aš komentarą supratau, atsiprašau gal aišku. Išnešė per langus? Ar langu:)?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man tai svarbu, kad langai kaina atitiktų kokybę. Todėl taip pat apesiu daug įmonių kol išsirinksiu. Bet kad pasakytų, kad tingi išmatuot langus, tai čia jau per daug. Iškart parodo koks svarbus įmonei klientas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nulinė kanalizacija: vamzdžiai atgulė į žemę

Pakalimai

3/4